Deze bijzondere halsband luistert naar jouw huisdier

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

Is je viervoeter je ook zo dierbaar? Dan moet je weten over deze halsband. Hij registreert op een slimme manier het gedrag van je huisdier en helpt je bij de verzorging!

Een hond of kat in huis is al gauw je beste vriend! Met honden kun je uren wandelen en samen spelen en katten houden je avonden lang gezelschap door gezellig spinnend op je schoot te liggen. Na verloop van tijd kennen huisdier en baasje elkaar goed en weet je precies wat je aan elkaar hebt. Wat mag wel of juist niet? Waar wordt de ander blij van? Geen huisdier maakt zo deel uit van het gezin als een hond of een kat.

De beste zorg voor je hond of kat

Als baasje van de hond of de kat moet je natuurlijk goed voor het dier zorgen: genoeg lichaamsbeweging, goed voer, uiterlijke verzorging, wassen, enzovoort. En daar kun je soms best wat hulp bij gebruiken. Nu denk je misschien gelijk aan een uitlaatservice voor de hond of een hondentrimmer. Wij hebben echter iets gevonden dat je dichter bij huis helpt met de verzorging van je hond of kat: een halsband die luistert naar jouw huisdier.

Screenshot

Halsband die je huisdier monitort

Omdat je zelf geen 24 uur per dag naar je huisdier kunt kijken en je ook niet met hem kunt praten helpt Felcana je een handje. Felcana is een slimme halsband die je hond of kat goed in de gaten houdt. Het device aan de halsband werkt samen met een aantal meetpunten (beacons) in huis, die je bijvoorbeeld bij voerbak en kattenluik plaatst. De info van die meetpunten + het gedrag van je huisdier leveren in eerste instantie het ‘normaal’ profiel op van je hond of kat. Daarna blijft Felcana je dier volgen. Wijkt zijn eetgedrag of beweging, dan kun je dat terugvinden in de overzichtelijke app.

De Felcana halsband en meetpunten meten:

  • Activiteiten
  • Drinkgedrag
  • Eetgedrag
  • Slaapgedrag
  • Temperatuur van de omgeving
  • Locatie

Weten hoe je huisdier zich ‘normaal’ gedraagt, zorgt er voor dat je op tijd in kunt grijpen als hij ziek wordt. En je kunt de informatie ook makkelijk delen met de dierenarts! Lijkt het je wat? Felcana is gewoon te bevestigen aan de halsband van je huisdier.

Wil jij er een?

Een setje met halsband device + twee meetpunten voor in huis kost zo’n 100 euro. Hoe meer beacons je in huis plaatst, hoe gedetailleerder de informatie natuurlijk. Gelukkig kun je die altijd extra bijbestellen.

Lees ook: Nooit meer poep van je hond opruimen dankzij deze robot


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...