Dit is de reden waarom een autosleutel meer bereik heeft als je deze tegen je hoofd houdt

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Autosleutel

Soms kom je van die dingen tegen, die je ongetwijfeld al eens uitgeprobeerd hebt, maar nog geen verklaring voor hebt gevonden. Precies dit had ik met het feit dat je autosleutel meer bereik heeft als je hem tegen je hoofd houdt. Maar hoe dan precies? Wij hebben het uitgezocht.

Allereerst: wat moet je doen?

Voor degene die het principe niet kennen, het is eigenlijk heel eenvoudig. Als je een autosleutel gebruikt om op afstand het portier te ontgrendelen, is er logischerwijs een beperkt bereik.

Autosleutel
Via: pixabay.com | Webandi, CC

Weet je bijvoorbeeld niet meer waar je auto staat in de parkeergarage of wil je hem van een grotere afstand open doen, dan kun je hem tegen je hoofd houden. Geloof het of niet, maar het bereik van de zender in de autosleutel is ineens een stuk groter geworden.

Zoals ik eerder aangaf, ik ben er bekend mee, maar dat was echter niet iedereen op de redactie. Toch zijn we op onderzoek uitgegaan om te kijken wat er nu precies gebeurt als je de sleutel tegen je hoofd houdt en het bereik dus vergroot wordt.

Autosleutel
Via: pixabay.com | Pezibear, CC

Hoe komt het dan?

Wellicht heb je je gedachten er al eens over laten gaan en allerlei scenario’s en redenen bedacht, maar eigenlijk is de reden bijzonder simpel te noemen. We baseren ons hierbij op een video waarin Professor Roger Bowley uitlegt hoe het precies zit. Voordat we het filmpje laten zien, leggen we het eerst even uit.

Het hoofd bestaat voor ongeveer 80 procent uit water en hierdoor worden de elektromagnetische golven simpelweg versterkt. Door dit elektromagnetische veld wordt er gezorgd dat de watermoleculen met een positieve lading de ene kant op gaan, terwijl de negatieve deeltjes het tegenovergestelde doen.

Dit wordt ook wel oscillatie genoemd en is precies de reden waarom een autosleutel verder komt als je hemt tegen je hoofd houdt, dan dat je hem gewoon gebruikt.

Autosleutel -4
Via: pixabay.com | Webandi, CC

Meer voorwerpen?

Natuurlijk is het ‘hoofd’ hier vooral water, dus je kunt je denken dat dit hetzelfde werkt met een ander ‘waterig’ voorwerp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een flesje water, dit werkt even goed, omdat er dezelfde oscillatie optreedt.

Dus stel, je wil niet het risico nemen dat je autosleutel op verre afstand niet goed werkt, dan is een flesje water (of je hoofd) meenemen een goede optie. Wij vragen ons af of dit ook werkt met bijvoorbeeld een komkommer, die grotendeels uit water bestaat?

Video-uitleg: zo zit het dus

Wil je de video nog bekijken, die hebben we hieronder voor je geplaatst waarin professor Roger Bowley het voor je uitlegt!

Via: TopGear


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...