ANWB Veilig Rijden-verzekering uitgebreid getest: dit vind ik ervan

ANWB Veilig Rijden-verzekering uitgebreid getest: dit vind ik ervan

Van de ANWB kreeg ik de mogelijkheid om de nieuwe Veilig Rijden-verzekering te testen. Dit unieke concept sprak me aan en ik nam de uitdaging dan ook graag aan!

ANWB Veilig Rijden: wat is het?

Laat ik eerst beginnen met uit te leggen wat deze verzekering precies kan en doet. Uiteraard is je auto gewoon verzekerd, maar er zijn een aantal extra mogelijkheden die er niet alleen voor zorgen dat je beter en zuiniger gaat rijden, maar ook dat dit scheelt in je portemonnee. Allereerst installeer je een klein kastje in de auto, dit klinkt heftig, maar was letterlijk binnen twee minuten geregeld. Daarbij wil ik ook nog even aangeven: ik heb nog nooit aan een auto gesleuteld.

Na het installeren van dit ‘kastje’, kun je aan de slag na het aanmaken van een account. Hier worden de gegevens van de auto gekoppeld en na verloop van tijd ontvang je je zogenaamde feedback. In deze feedback zie je precies hoe je gereden hebt: heb je wel anticiperend geremd en heb je niet net iets te hard gereden? Dit in combinatie met een aantal andere factoren zorgt ervoor dat je een bepaalde ‘rijscore’ krijgt. Hoe hoger (en dus beter) deze rijscore, hoe hoger de korting op de verzekering wordt. Los van de 80% no-claim die je kunt opbouwen, scheelt dit ook nog eens maximaal 30% op de premie. Dit wil dus zeggen dat je verzekering bijna éénderde goedkoper kan worden door veilig en zuinig te rijden. Win-win zou je zeggen.

Mijn ervaringen

De win-win zou je zeggen geldt voor mij zeker. In het begin had ik nog wat ruimte voor verbetering in de rijscore, maar de laatste maanden gaat het eigenlijk best wel goed. De korting wordt regelmatig opnieuw bepaald, waardoor je gemotiveerd blijft om goed te rijden. De feedback ontvang je via mail en in de speciale app en is daarmee altijd te raadplegen. Persoonlijk ben ik erg enthousiast over het concept: veilig rijden en minder betalen met behulp van een gadget.

Nadat ik de ANWB Veilig Rijden-verzekering heb afgesloten voor de eerste auto, ben ik al snel ook voor de tweede auto overgestapt. Op deze manier draag ik en bij aan een beter milieu, houd ik mijn eigen veiligheid hoog in het vaandel, maar zorg ik ook goed voor mijn eigen portemonnee. Echt win-win-win dus!

Wil je nu ook zo’n nieuwe ANWB-verzekering, check dan de site en maak een berekening. Ik bespaar in ieder geval heel wat euro’s per maand, lucky me! Wil je alvast checken hoe alles in zijn werk gaat, er is een preview van de app die je ook kunt testen als je de verzekering nog niet hebt afgesloten. Meer daarover lees je hier!

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo