Alles wat je moeten weten over de nieuwe Samsung Galaxy S8

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Traditiegetrouw brengt Samsung in de eerste helft van het nieuwe jaar een nieuw vlaggenschip uit. Ook dit jaar is dat weer het geval: de Samsung Galaxy S8 en wij hebben alle details voor je.

Samsung Galaxy S8 – de details

Met de Galaxy S8 komt er een nieuw toptoestel op de markt… en dat kun je zien. Niet alleen aan de buitenkant, maar ook onder de motorkap zijn de specificaties meer dan in orde. Om daar mee te beginnen: de S8 draait op een eigen chipset van de fabrikant met de naam Exynos. Dit wordt ondersteund door 4GB RAMgeheugen, hetgeen ervoor moet zorgen dat alles razendsnel draait. Deze high-end-specs zorgen ervoor dat er geen enkele taak te zwaar is voor dit toestel.

Het geheel draait op Android Nougat, de nieuwste versie van Android bij de lancering. Hier bovenop heeft de fabrikant een eigen interface gebouwd, TouchWiz, waarin een aantal handige toevoegingen zitten en extra mogelijkheden te gebruiken zijn. Uiteraard is de S8 voorzien van een vingerafdrukscanner aan de achterzijde, die je niet alleen maar het toestel laat ontgrendelen, maar in de toekomst ook betalingen mogelijk moet maken met bijvoorbeeld Samsung Pay.

Camera en display

Verder zien we aan de achterzijde een dubbele 12 megapixel-camera, die voor leuke, nieuwe effecten zorgt in de camera. Doordat er gebruik wordt gemaakt van twee camera’s, kun je met diepte en focus spelen, waardoor het eindresultaat verrassend goed is (nog nèt geen 3D-camera). Was de S7 al één van de betere camera’s als het gaat om slechte lichtomstandigheden, dat is bij de Galaxy S8 ook zeker het geval. De S8 is uitgerust met een QHD Super AMOLED-scherm. Dit zegt je misschien niet direct iets, maar dit is het beste mobiele scherm dat op dit moment te verkrijgen is met heldere, diepe kleuren en zwart is hierbij ook echt zwart.

Design

De ‘binnenkant’ van de Galaxy is high-end, maar ook de buitenkant mag er zijn. Het design is herkenbaar, maar toch anders. Anders doordat de schermranden tot een minimum beperkt zijn. Waar het afgeronde scherm zorgt voor een premium uitstraling, zijn ook de randen (bezels) aan de boven- en onderzijde minimaal. Het scherm beslaat dus een groot deel van de voorkant van het toestel.

Galax S8 – beschikbaarheid

De Galaxy S8 wordt aangekondigd op 29 maart en ligt eind april in de winkels. We gaan twee varianten zien: de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ die onder andere in schermformaat verschillen.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...