Deze AI-livestream gebruikt Super Mario om te leren en dat is briljant

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

We kennen allemaal Super Mario en door het eerste level heen rennen kunnen sommige mensen met hun ogen dicht. Maar hoe is dat als je een computer, die niets van het spel weet, dit laat doen?

Super MarI/O

Het script dat gebruikt wordt heeft de naam MarI/O meegekregen en weet in het begin niets van het spel. Door te proberen, proberen en blijven proberen leert het algortime steeds meer over hoe dit level in zijn werk gaat.

Er zijn momenten dat Super MarI/O bijzonder dom lijkt en steeds af gaat, maar ook hier leert hij weer van. Heeft hij inmiddels genoeg geleerd, dan kan hij het level uitspelen zonder dat hier een mens aan te pas komt.

De livestream is al geruime tijd bezig, maar is helaas niet te embedden. Kijken doe je hier!

Hoe werkt het?

Super MarI/O is gemaakt door SethBling, een YouTuber met bijna 2 miljoen volgers. Hij maakt gebruik van Neural Networks en algoritmes om steeds slimmer te worden en de game te doorgronden.

Het is niet de eerste keer dat deze ingezet wordt om een Mario-game te spelen. In onderstaande video wordt precies uitgelegd hoe alles werkt, erg interessant.

https://www.youtube.com/watch?v=vbevZOBpK1M

Dit betekent dat je dus praktisch elke game kunt laten spelen door dit (open source) script.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...