5 dingen waar je op moet letten als je overstapt naar een andere aanbieder

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Overstappen naar een andere aanbieder is tegenwoordig steeds eenvoudiger. Vaak is het voordeliger en zien we andere voordelen. Maar waar moet je nu precies op letten? Wij leggen het uit!

1. Vergelijk appels met appels

Bij het overstappen naar een andere provider zien we vaak dat klanten gelokt worden met speciale aanbiedingen of extra welkomstkortingen. Zorg ervoor dat als je vergelijkt, ook de juiste producten, prijzen en periodes met elkaar vergelijkt. Op deze manier kom je tot een eerlijke vergelijking en dat is soms lastiger dan het lijkt.

2. Kijk niet alleen naar prijs

Tuurlijk willen we allemaal de beste prijs betalen, maar niet alleen de prijs is belangrijk. Hoe is bijvoorbeeld de service? Hoe zit het met opzeggen? Hoe lang is het contract? Hoe wordt de klantenservice beoordeeld? Al deze vragen moet je meenemen in de overweging naar welke aanbieder je wil overstappen.

3. Ga voor een complete vergelijker

Op internet zijn veel vergelijkers te vinden, daarom is het verstandig eerst even te checken of de vergelijker wel compleet is. Mis je bijvoorbeeld bepaalde bedrijven, dan zul je geen eerlijke vergelijking krijgen en heeft overstappen ook niet zoveel nut. Vul bijvoorbeeld een energievergelijker altijd in op een gerenommeerde site, anders kun je van een koude kermis thuis komen.

4. Zoek naar aanbiedingen

Het moment van overstappen is belangrijk. Zo zijn er altijd bepaalde piekmomenten in een jaar dat aanbieders nieuwe aanbiedingen hebben. Dit resulteert vaak in extra kortingen of andere voordelen in de vorm van cadeau’s. Zoek je een nieuwe energie-aanbieder, zoek dan zeker naar een energie aanbieding, dit scheelt vaak veel geld.

5. Blijf vergelijken

Ben je overgestapt en loopt je contract (bijna) af? Dan blijf vooral vergelijken. Na een bepaalde periode van een jaar of drie jaar, zien we dat er veel verschillen zijn. Misschien is het verstandig om bij de huidige provider te blijven, maar misschien is het ook wel belangrijk om juist verder te kijken en toch weer een nieuwe overstap te maken.

Met deze tips kun je hopelijk een betere vergelijking en dus keuze maken voor een nieuwe aanbieder!

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...