Review Teufel Ultima 20 MK3 18: gewoon goed maar toch speciaal

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Speakers zijn er in vele soorten en maten en ook al ben ik geen complete ‘audiofiel’, ik geniet van een goed geluid. Ik was dan ook verheugd dat ik de Teufel Ultima 20 MK3 kon testen. In deze review vertel ik je wat ik ervan vind.

Teufel Ultima 20 MK3

Zoals de naam doet vermoeden is dit een nieuwe versie van deze populaire speaker. Als je de serie een beetje gevolgd hebt, zul je veel herkenbare elementen tegenkomen qua design, maar er zijn ook verschillen.

Voordat we beginnen met de review wil ik de prijs nog even noemen: voor 249 euro koop je een setje, dat is zeker geen belachelijke prijs voor een speaker. Met dit in het achterhoofd hebben we deze speakers dan ook getest.

Totaal
Bezoekers beoordeling0 Stemmen
Pluspunten
Betaalbaar
Goede prijs/kwaliteit-verhouding
Looks zonder stofkap
Geluid is 'gewoontjes' op een goede manier
Minpunten
Blinkt niet uit in prijsklasse
4
Teufel Ultima 20 MK3 18 kopen

De looks

Natuurlijk is geluid erg belangrijk, maar persoonlijk hecht ik ook veel waarde aan de looks van de speakers omdat ik ze graag een prominente plek geef in mijn woonkamer.

Er zijn twee manieren om de speaker te gebruiken: met en zonder stofkap. Met de stofkap erop is het ‘gewoon’ een witte speaker met zwarte voorkant, daar heb ik niet zo heel veel over te melden. Maar als je deze verwijdert, dan komt er een mooi stukje design en kleurenspel tevoorschijn.

Zoals je wellicht zult vermoeden, heb ik voor de laatste optie gekozen. Hiermee heb je een mooie, goed afgewerkte speaker in huis staan die het interieur iets extra’s geeft. Aan de onderkant heb je de mogelijkheid om een standaard aan te sluiten en er worden tevens voetjes meegeleverd.

Qua looks ben ik enthousiast, maar hoe is hij in gebruik? Dat ga ik nu bespreken.

Hoe bevalt de Teufel Ultima 20 MK3

Zoals aangegeven: de Teufel Ultima 20 MK3 koop je voor 250 euro, maar welk geluid mag je hier dan bij verwachten? Als niet audiofiel kan ik het geluid waarderen: er zijn geen extremen waar te nemen. De bas is niet heel diep en zwaar, maar er komt genoeg uit om mijn muziek heerlijk te laten klinken.

Ook de midden en hoge tonen heb ik weinig op aan te merken. Het is niet extreem spannend, maar allesbehalve slecht. Als ik hierbij de prijs in mijn achterhoofd hou, dan kan ik zeggen dat Teufel een zeer mooie balans heeft gevonden tussen prijs en de geleverde prestaties.

Naast muziek kun je de Ultima 20MK3 ook gebruiken als achterluidspreker voor een thuisbioscoopsysteem. Dit hebben we zelf niet kunnen testen, maar naar verwachting zal deze dan ook prima presteren.

Ben je op zoek naar ‘gewoon goed’ geluid, dan is de Ultima 20 wellicht iets voor jou. Zoek je meer verdieping in de tonen, dan zul je toch een wat groter budget moeten uittrekken om iets te vinden wat volledig aan jouw wensen voldoet, want prijs-technisch zit Teufel hier scherp.

Met mijn behoeftes echter, zou ik me goed kunnen vinden in de prijs van 250 euro en de daarbij geboden kwaliteit en de looks van de speaker.

Lees ook: Bluetooth platenspeler kopen: de enige guide je nodig hebt

Conclusie

Past de Teufel Ultima 20 MK3 binnen jouw budget, dan koop je geen opvallende speaker qua geluid, maar is hij wel gewoon goed. Het design kan ik enorm waarderen, vooral als de stofkap eraf is, dan zijn de looks erg naar mijn smaak te vinden.

De afgelopen periode heb ik in ieder geval met veel plezier geluisterd (en gekeken) naar de Ultima 20 van Teufel. Kopen? Dat kan in de shop van Teufel.

Totaal
Bezoekers beoordeling0 Stemmen
Pluspunten
Betaalbaar
Goede prijs/kwaliteit-verhouding
Looks zonder stofkap
Geluid is 'gewoontjes' op een goede manier
Minpunten
Blinkt niet uit in prijsklasse
4
Teufel Ultima 20 MK3 18 kopen

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...