De OnePlus 7T Pro is een bijzonder toestel: high end en geen Apple-prijs. Maar wat biedt het toestel allemaal? Wij hebben geruime tijd rondgelopen met deze smartphone en de bevinding lees je in onze OnePlus 7T Pro-review.
OnePlus 7T (Pro)
OnePlus staat van oudsher bekend als de uitdager van de gevestigde orde en bracht altijd smartphones uit met high-end specs en een bijzonder betaalbare prijs. De afgelopen jaren zijn de prijzen wel steeds wat verder naar boven gekropen, maar er wordt nog steeds veel waarde geboden voor het geld.
De OnePlus 7T Pro is daar op papier een voorbeeld van: een high-end smartphone met een aantal interessante features met een bijpassende prijs. Maar vertaalt dat ‘papier’ zich ook naar de werkelijkheid? Wij hebben het voor je uitgezocht.
Wij hebben zowel de OnePlus 7T als de 7T Pro ontvangen. Deze review benoemt vooral de 7T Pro, maar in principe zijn alle conclusies gelijk aan elkaar. Als er iets anders is aan de 7T, zullen we dit expliciet benoemen.
Design en dagelijks gebruik
De OnePlus 7T Pro heeft geen grote, opvallende design-elementen en daar ben ik eigenlijk best wel tevreden over. Het hoeft niet per se spannend te zijn. Wat wel direct opvalt is het grote scherm aan de voorzijde, maar daarover later meer.
De camera-setup aan de achterzijde zit in het midden en verder zien we een heel degelijk toestel met een een aantal interessante kleur-opties. Zelf ben ik erg fan van de blauwe kleur. Bij de OnePlus 7T zijn deze in een cirkel geplaatst aan de achterkant. Mijn persoonlijk voorkeur gaat hier uit naar de Pro.
De afgeronde hoeken van de OnePlus 7T Pro aan de voorzijde, maken dat deze bijzonder prettig werkt bij gebruik van het scherm, maar ook het vasthouden voelt gewoon goed. Designwise heb ik dus niets aan te merken op deze OnePlus.
Als groot smartphone-fan heb ik mijn leven al honderden toestellen getest en ook in het dagelijks gebruik ben ik erg tevreden over hoe de OnePlus 7T Pro werkt. Snel, responsive: er wordt niets in de weg gelegd om de smartphone optimaal en intensief te gebruiken.
Scherm en prestaties
Hetgeen me het meest verrast heeft, is het scherm. Voor mij was dit de eerste met een 90Hz-scherm, hetgeen wil zeggen dat de refreshrate van het scherm simpelweg erg hoog is. Dat merk je vooral bij het scrollen. Dit voelt na een paar dagen normaal, supersnel scrollen zonder haperingen, alles in één vloeiden beweging.
Dit ga je pas missen op het moment dat je het niet meer hebt en weer een andere smartphone gebruikt. Dan merk je pas die de refreshrate toch wel bijzonder interessant is.
Op de OnePlus 7T Pro wordt een AMOLED-scherm gebruikt, hetgeen garant staat voor bijzonder heldere en diepe kleuren en waar zwart ook echt zwart is. Hier heb ik weinig op aan te merken, hetgeen wil zeggen dat OnePlus zijn instellingen goed heeft gedaan voor de kleurweergave van het scherm.
Qua prestaties hoef je je weinig zorgen te maken als je de OnePlus 7T Pro gebruikt: deze zijn dik in orde. In het dagelijks gebruik, maar ook het spelen van zwaardere games is geen enkel probleem op deze krachtpatser. Dat heeft als onderliggende reden dat de nieuwste processor gebruikt wordt, dus gewoon lekker snel.
Software en camera
Zelf ben ik meestal vrij allergisch voor een grafische schil van een fabrikant: hierbij wordt er veel aangepast waardoor standaard-Android steeds verder weg komt te staan. Dat is juist wat ik kan waarderen: standaard-Android.
Met OxygenOS heeft OnePlus een grafische schil gemaakt die dichtbij de standaard-versie van Android blijft en toch de nodige functies weet toe te voegen. Daarom kan ik OxygenOS enorm waarderen, OnePlus heeft het wat dat betreft goed voor elkaar.
De camera van de OnePlus 7T Pro is bijzonder goed in orde. Aan de achterzijde heb je een drietal camera’s aan de achterzijde. Eén reguliere camera, één groothoeklens en de andere wordt gebruik als telelens.
Deze camera-setup is tegenwoordig vrij standaard, waarmee je goede foto’s moet kunnen maken in veel situaties. Ook al zijn de foto’s met slechte belichting niet perfect, toch heeft de OnePlus 7T Pro hier goed zijn best gedaan en lever over het algemeen bijzonder goede plaatjes op.
De OnePlus 7T Pro kun je als smarthone-fotograaf prima gebruiken in (bijna) alle denkbare situaties.
Accu en de rest…
De accu die gebruikt wordt in de OnePlus 7T Pro 4085 mAh groot. Dat is redelijk groot, maar ook zeker nodig met zo’n enorm scherm, deze gebruikt simpelweg veel stroom.
Toch heeft de OnePlus 7T Pro op momenten wel moeite om de volledige dag door te komen op één acculading. Persoonlijk ben ik een vrij intensieve smartphone-gebruiker en afgelopen jaren heb ik dan ook meerdere smartphones getest die ik zeker moest bijladen gedurende de dag, bij de OnePlus 7T Pro was dat soms het geval, helaas.
OnePlus levert gelukkig ook een supersnelle lader mee, die ervoor zorgt dat je smartphone binnen een half uurtje redelijk vol geladen kan worden, zodat je er weer geruime tijd meer vooruit kunt. Volledig opladen doet de 7T in 60 minuten, de 7T Pro doet er 65 minuten over. Mocht je draadloos opladen zoeken, dat is helaas niet aanwezig.
De vingerafdrukscanner in het scherm werkt ook hier bijzonder goed en snel. Sterker nog, het lijkt één van de snelste op de markt te zijn op dit moment.
OnePlus heeft ook genoeg aandacht besteed aan de stereo-speakers, tijdens het games of luisteren van muziek via deze speakers had ik weinig op- of aan te merken.
Conclusie
Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!
Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:
01
Cortina E-lett review: kopen of beter niet?