Review Nest Hello: stop maar met zoeken, dit is de beste slimme deurbel

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

We zien steeds meer slimme producten op de markt komen en daar kan ik oprecht van genieten. Daarom was ik ook erg enthousiast, toen ik hoorde dat ik de Nest Hello, een slimme deurbel mocht testen. Hoe dat beviel en of het een toegevoegde waarde heeft ten opzichte van een gewone deurbel lees je in deze review van de Nest Hello.

Nest Hello

Het bedrijf Nest – inmiddels eigendom van Google – staat bekend om mooi ontworpen producten die gewoon goed werken. Inmiddels gebruik ik de Nest Thermostat al jaren en heb ik een aantal camera’s van in gebruik, zoals de Nest Cam IQ Outdoor. Daarom was ik erg benieuwd hoe deze slimme deurbel in het ecosysteem zou passen. Daarnaast had ik geen topervaringen met de Ring Videodeurbel 2, dus ik was wel enigszins sceptisch over slimme deurbellen. Hoe dan ook: veel zin om met de Nest Hello aan de slag te gaan.

Installatie door monteur
Snelle reactie van app nadat de bel gaat
App werkt goed en snel
Goede camera- en audio-kwaliteit
Strak design en relatief klein
Integratie met Google Assistant
Opgeslagen beelden kunnen niet vooruitgespoeld worden in de app
Geen eigen spraakberichten toevoegen
Abonnement noodzakelijk voor volledig gebruik
5

Nest Hello installatie: maar ~2 minuten

Twee minuten?!?! Hoe dan?! Nou, het mooie was dat de Nest Hello geïnstalleerd werd door een monteur, dus ik heb een afspraak moeten maken en een kop koffie voor hem zetten. Dus mijn effectieve tijdsbesteding was een minuut of twee, ideaal. De monteur is ongeveer een uurtje effectief bezig geweest.

Om de Nest Hello te kunnen gebruiken heb je een bedrade deurbel nodig, hier wordt deze namelijk op aangesloten. Toch is dit in Nederland wel een issue, omdat de Nest Hello 24V vereist en de meeste bellen hier slechts 8 of 16V zijn. De monteur had dus een nieuwe meegenomen, inclusief een nieuwe gong die geïnstalleerd werd. Dit verliep allemaal erg soepel in eerste instantie en ook het toevoegen van de bel aan de app was geen enkel probleem. De app had ik, omdat ik meerdere Nest-apparaten gebruik, dus hier had ik weinig te klagen over.

Toch was er een klein issue na de installatie, maar dit had meer met de plaats van mijn gong te maken. Deze zit namelijk in de meterkast en gezien mijn huis nog relatief jong is – en dus goed geïsoleerd – was deze niet goed te horen. Als ik in de woonkamer was, moest het volledig stil zijn wilde ik de bel horen gaan. Niet handig. Na een telefoontje naar de installateur, gingen ze op zoek naar een oplossing en die werd gevonden: er werd een nieuwe, krachtigere gong geïnstalleerd. Probleem opgelost.

Nest raadt aan om de installatie uit te laten voeren door een aangesloten partner, maar je kunt uiteraard ook zelf aan de slag gaan. Let wel: je hebt wel enige kennis nodig om dit tot een goed einde te brengen.

De installatie is voor mij dus erg soepel verlopen en ook het ‘issue’ van de gong in de meterkast snel verholpen. Nu kon het echte testen beginnen!

Hoe werkt de Nest Hello in praktijk?

Waar ik bij de Ring videodeurbel ‘last’ van had, was een vertraging in de meldingen en de bijbehorende Chime (versterker + bel). Het geluid dat direct klinkt nadat op de bel gedrukt is, heeft bij de Nest Hello geen vertraging, omdat deze rechtstreeks op de gong aangesloten is. Deze door je dus altijd direct, maar inmiddels heb ik de bel een aantal weken in gebruik en ik merk ik gelukkig ook met de meldingen in de app bijna geen vertraging. Binnen maximaal 2-3 seconden verschijnt de melding op het scherm, erg handig dus. Dit zorgt er dus meteen voor dat mijn grootste zorg gewoon direct teniet gedaan werd.

Er zijn een aantal dingen die je met de Nest Hello kunt doen, maar laat ik beginnen met waar een bel uiteindelijk voor bedoeld is: het aanbellen. Zodra de bel ingedrukt is, krijg je dus (snel) een melding en kun je een aantal dingen doen. Je kunt uiteraard kijken wie er voor de deur staat, maar ook praten door de microfoon, zodat degene die buiten staat je kan horen en terug praten. De geluidskwaliteit hiervan is prima te noemen, je verstaat elkaar goed genoeg. Nu heb ik deze functie niet bijzonder vaak gebruikt, alleen bij een pakketje dat geleverd werd toen ik niet thuis was.

Daarnaast zijn er mogelijkheden om een aantal standaard-teksten te sturen met een druk op de knop. Deze worden dan uitgesproken door een stem door de speaker van de Nest Hello. Helaas kun je hier nog geen eigen teksten aan toevoegen, dat zou een mooi pluspunt zijn. Wellicht dat dit in de toekomst mogelijk gaat worden.

De tweede mogelijkheid die de camera heeft is het in de gaten houden van de ruimte voor de bel. Dat wil zeggen dat je in kunt stellen hoever het ‘bereik’ van de bel kan gaan en wanneer je meldingen wilt krijgen als er beweging/personen zijn. Hierbij is het dus belangrijk dit in het begin iets bij te stellen, want anders krijg je ook van waaiende blaadjes meldingen. Persoonlijk heb ik alleen ingesteld dat ik een melding wil krijgen als er een persoon binnen het ingesteld bereik komt.

Het herkennen van personen is daarnaast ook een handige functie van de Nest Hello, vooral als je ze hebt toegevoegd met een naam in de app. Het allerleukste is dat als je hem dan met Google Assistant/Google Home koppelt, je te horen krijgt wie er voor de deur staat uit de speaker van de Google Home. Dit werkte niet altijd qua gezichtsherkenning, maar als het werkt, is het een erg mooie functie die de toepassing van spraakassistenten laat zien.

Wat ik wel mis in de app is de mogelijkheid om opgenomen video’s vooruit te spoelen. Stel je bel neemt ook bewegingen op, dan kan het soms tot een seconden of tien duren voordat je daadwerkelijk iets ziet gebeuren, dit zou ik dan graag vooruit spoelen. Op de desktop kan dit overigens wel.

Het Nest-ecosysteem

Inmiddels heb ik een redelijk aantal Nest-producten in huis, zoals meerdere camera’s, deze bel en een thermostaat. Zelf word ik steeds enthousiaster hoe completer het systeem wordt, alles werkt gewoon goed samen. Maar, als je kiest voor Nest, dan kies je ook voor een maandelijks abonnement als je de producten volledig wil gebruiken. Om de geschiedenis van de Nest Hello terug te kijken, heb je een betaald abonnement nodig van 5 euro per maand. Hiermee krijg je toegang tot een vijftal dagen videogeschiedenis en kun je dus terugkijken wie er voor de deur stond als je niet direct op een melding kunt reageren.

Dus ben je van plan Nest-producten te kopen, hou er dan rekening mee dat je er met de aanschafprijs nog niet bent. Dit is overigens niet uniek als we naar de concurrenten kijken, maar wel erg goed om te weten!

Conclusie

Met de Nest Hello koop je een typisch Nest-product: bijzonder goed werkend en eenvoudig in gebruik. Er zijn een aantal puntjes die verbeterd kunnen worden en het is een stevige aanschafprijs en maandelijks abonnement om het volledig te kunnen gebruiken. Toch heb ik het product de volle vijf sterren gegeven, omdat het gewoon goed werkt en geen vertragingen heeft. Daarnaast verwacht ik dat er nog nieuwe, toffe functies bij gaan komen die het geheel alleen maar beter maken. Ik ben fan!

Installatie door monteur
Snelle reactie van app nadat de bel gaat
App werkt goed en snel
Goede camera- en audio-kwaliteit
Strak design en relatief klein
Integratie met Google Assistant
Opgeslagen beelden kunnen niet vooruitgespoeld worden in de app
Geen eigen spraakberichten toevoegen
Abonnement noodzakelijk voor volledig gebruik
5

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...