Review MX Master 3: de draadloze muis die zijn geld meer dan waard is

Door

Peter Dragstra

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

MX Master 3 Draadloze muis feat

De MX Master 3 is de nieuwste draadloze muis uit de Master-series van Logitech. Als tevreden gebruiker van zowel de MX Master 2, was ik benieuwd of Logitech ook de aandachtspunten mee heeft genomen in haar laatste model. Ik kan al bevestigen dat dit het zeker het geval is en dat is zacht uitgedrukt.

Logitech MX Master 3

De muis is prettig vormgegeven en ligt lekker in de hand. Door het ergonomische design voelt het gebruik erg natuurlijk aan. Ten opzichte van zijn voorloper is de MX Master 3 iets smaller en lichter. Je merkt dat dit in combinatie met de vormgeving voor minder wrijving in de pols of elleboog zorgt. Daarnaast heeft Logitech goed naar haar klanten geluisterd en de vooruit- en terugknoppen opnieuw ingedeeld. En dat zijn maar enkele van de verbeteringen!

MX Master 3 Draadloze muis feat
MX Master 3: een topmuis
Na de MX Master 2, was ik het ergonomische draadloze model van Logitech al gewend en was extra benieuwd naar de aanpassingen. Deze mogen er zijn, want alles is erop vooruit gegaan. De grootste verbeteringen zijn de batterijduur en de sensor, waarmee je op nagenoeg iedere ondergrond kunt werken. De prijs voor deze muis is niet meteen bescheiden, maar hij is dit meer dan waard!
Pluspunten
Voelt aangenaam licht aan
Door de ergonomische vorm ligt de muist goed in de hand
Bijzonder lange accuduur
Verbeterde vooruit- & terugknoppen
Een soepele en geruisloze scroller
Minpunten
De muis is prijzig
Hij is alleen rechtshandig...
5

Features

De elektromagnetische scroll zou in vergelijking 90% sneller en 87% preciezer moeten zijn dan de klassieke scroll. Het verschil is in ieder geval duidelijk te voelen. Daarnaast is de scroll zelfs in ‘vaste stand’ praktisch geluidloos, ideaal voor op het kantoor.

Check ook mijn review van de opvolger, de MX Master 3S

MX Master 3 Draadloze muis overzicht
Via: Logitech

Een grote plus van deze draadloze muis is dat je voor apps verschillende voorkeursinstellingen kunt kiezen voor de extra buttons. Op deze manier werkt de MX Master 3 altijd naar behoren, ongeacht de app die je gebruikt. Het aansluiten is al even gemakkelijk, oftewel via de bijgeleverde USB-ontvanger of via Bluetooth.

Door middel van Logitech Darkfield tracking kun je de muis vrijwel op ieder oppervlak gebruiken. Ook glas is geen enkel probleem voor de nieuw Logitech muis.

MX Master 3 Draadloze muis
Via: Logitech

Tot slot heeft de MX Master 3 ook een uitstekende batterijduur tot wel 70 dagen (!). Doordat je de muis met een USB type-c oplaadt kan je gebruikmaken van snel opladen. Met 1 minuut snel laden kan je vervolgens 3 uur lang verder werken.

Prijs

De MX Master 3 is verkrijgbaar voor 109 euro in de kleuren zwart en lichtgrijs. De prijs zal mogelijk veel klanten afschrikken. Wanneer je de muis echter dagelijks gebruikt dan betaalt deze zich zeker uit door middel van het comfort dat het geeft.

https://www.youtube.com/watch?v=JDLKTUWVDbk

Naast gebruik voor dagelijks werk is het ook mogelijk de nieuwst Logitech-muis te gebruiken voor casual gaming. Probeer hem wel even uit in de winkel. Voor kleinere handen blijkt de muis soms minder geschikt te zijn. Al met al is de MX Master 3 momenteel één van de beste muizen op de markt en pas goed bij de Logitech MX Keys, die we ook recent besproken hebben.

[letsreview] [content-egg-block template=offers_logo]

Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...