Review Logitech MX Master 3S en MX Mechanical

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Logitech MX Mechanical

Logitech was al heer en meester op het gebied van muizen en ook de toetsenborden zijn bijzonder populair. Maar hoe zit dat met de MX Master 3S en De MX Mechanical? Dat is precies wat ik heb getest de afgelopen periode en in deze review lees je wat ik van de MX Master 3S vind, maar ook het nieuwe mechanische toetsenbord: de MX Mechanical.

Logitech MX Master 3S

Al jaren ben ik een fervente gebruiker van de Logitech MX Master-serie, een handzame muis met veel mogelijkheden. Dus ik was dan ook erg benieuwd naar de opvolger, de MX Master 3S.

De nieuwe versie, wordt de Logitech MX Master 3S genoemd. De naam doet vermoeden dat de upgrade geen hele grote is ten opzichte van de vorige versie en dat klopt. Er zijn twee essentiële wijzigingen: een optische sensor van 8000 dpi en de kliks maken minder geluid.

Om maar meteen met de kliks te beginnen: ik vind het fantastisch. Dat verschil merk je vooral als ik na gebruik van de 3S weer terug ga naar de MX Master 3. Deze voelt dan zelfs wat gedateerd aan. Dat is niets ten nadele van de 3, maar het geeft wel aan dat het klikken op de 3S veel prettiger is.

Logitech MX Master 3S

Nu zijn de meningen hier wel over verdeeld. In mijn omgeving heb ik een aantal mensen laten testen en de uitkomsten waren verschillende. Sommigen waardeerde de hardere klik van de 3, maar het merendeel ging toch voor de zachtere en subtielere klik van de 3S.

In de praktijk, vooral met mijn ‘werk’ heb ik weinig gemerkt van de verbeterde nauwkeurigheid door de vernieuwde sensor. Het werkt nog steeds bijzonder goed, waar voor mij persoonlijk de sweetspot qua aanwijzer op 85% snelheid zit.

Uiteraard heb ik de 3S gebruikt in combinatie met de Delathub Carpio 2.0.

Logitech MX Master 3S

Om maar even van de vergelijking af te stappen: eigenlijk kan ik alles waarderen aan de MX Master 3S. De manieren van bedienen, de mogelijkheden tot aanpassen met Logitech Options+ en ook de accuduur van ruim twee maanden.

Persoonlijk heb ik ook een aantal knoppen aangepast. Zo is klikken op het scrollwiel bijvoorbeeld een link in een nieuw tabblad openen en heb ik de ‘forward-button’ aangepast om een tab te sluiten (mijn beste shortcut ooit).

Logitech MX Master 3S

Dus, Logitech MX Master 3S kopen?

De conclusie van deze Logitech MX Master 3S review is dat het gewoon een zeer goede muis is. Er veel instelmogelijkheden met Logitech Options+, het algeheel werkt altijd en de accuduur is lang (ruim twee maanden).

Dit alles samen maakt de MX Master 3S een bijzonder goed product. Er is wel iets te zeggen over de prijs: deze is niet meteen goedkoop, maar voor mij, iemand die de muis een groot deel van de dag gebruikt, absoluut de moeite waard!

Logitech MX Master 3S
Pluspunten
Zeer nauwkeurig
Ligt prettig in de hand
Veel instelmogelijkheden met Logitech Options+
Geschikt voor veel verschillende werkzaamheden
Minpunten
Prijzig (maar absoluut het geld waard)
8.8

Logitech MX Master 3S

Laatste Amazon prijs-update: 21 mei 2024 3:55 pm

Logitech MX Mechanical

Afgelopen tijd heb ik de Logitech MX Keys gebruikt in combinatie met de muis uit deze serie. Dit toetsenbord is relatief plat, dus ik was erg benieuwd hoe de Logitech MX Mechanical zou bevallen.

Hierbij heb ik het ‘grote’ model getest, dus inclusief het numerieke toetsenbord aan de zijkant.

Allereerst valt op: het toetsenbord ziet er goed uit. Degelijk, zwart/grijs met een premium uitstraling. Nu is dat natuurlijk een onderdeel van je toetsenbord, maar het dagelijks gebruik is vele malen belangrijker.

Logitech MX Mechanical

Laat ik hierbij beginnen met een bekentenis: dit is de eerste keer dat ik langere tijd een mechanische toetsenbord gebruikt heb. Uiteraard tik ik er ook deze review mee.

Er zijn momenten dat ik de MX Mechanical erg kon waarderen, het typen ging na een kleine gewenningsperiode gewoon zoals ik het gewend ben. Toch zijn er ook momenten dat ik de toetsen iets minder goed raak, maar dat hou ik vooral op mijn persoonlijke onkunde.

Logitech MX Mechanical

De MX Mechanical van Logitech zit goed in elkaar en heeft een aantal handige functies, waaronder het eenvoudig wisselen van apparaten met één druk op de knop. Wel maakt het toetsenbord, ondanks dat het de stille versie betreft, nog redelijk wat geluid. Dit hoort uiteraard bij een mechanisch toetsenbord, maar voor de silent-versie was het wel nog vrij fors.

In de Logitech Options+ app kun je een aantal aanpassingen doen, onder andere met de achtergrondverlichting.

Logitech MX Mechanical kopen?

De conclusie van de Logitech MX Mechanical review is dat het een prettig, mechanisch toetsenbord is met veel mogelijkheden in de Options+-app. Daarnaast is deze geschikt voor veel besturingssystemen, waaronder Windows, MacOS en Chrome OS, ook absoluut een groot pluspunt.

De prijs is stevig qua aanschaf, maar als mechanische toetsenbord liefhebber kan dit jouw MX-serie natuurlijk wel compleet maken.

Logitech MX Mechanical

Laatste Amazon prijs-update: 21 mei 2024 3:55 pm

Lees ook

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...