ReveaLED: de lamp die checkt of je hotelkamer schoon is

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

ReveaLED

Verblijf je weleens in een hostel of hotels met een discutabel niveau van hygiëne? Dan heb je je vast weleens afgevraagd wat er allemaal voor viezigheid op de muren, in de badkamer of onder je lakens zit. De ReveaLED zaklamp laat zien of jouw hotelkamer of Airbnb écht zo schoon is als dat de reviews laten geloven, maar is daarnaast ook een leuke gadget voor fotografen.

ReveaLED 

ReveaLED is de eerste UV-zaklamp die functioneert op verschillende golflengten. Daarmee is het speciaal gemaakt voor reizigers en fotografen die het onzichtbare willen vastleggen. De verschillende golflengtes zijn los van elkaar en in combinatie met elkaar te gebruiken en leggen daarmee een stuk meer bloot dan reguliere UV-lampen. Je kunt met een druk op de knop eenvoudig wisselen tussen fel wit licht en Uv-licht om zoveel mogelijk te kunnen zien. Door de hoek van 180 graden is het eenvoudig om je hele bed of omgeving te scannen. 

https://www.kickstarter.com/projects/1070855717/multiwavelength-uv-flashight-for-travelers-and-pho?ref=discovery_popular
Via: kickstarter.com

Gadget voor fotografen 

ReveaLED is ook een leuke gadget voor fotografen. Het Uv-licht kun je namelijk ook gebruiken om foto’s te maken van bijvoorbeeld oplichtende stoffen in vloeistoffen of andere objecten die reageren op de lange golflengtestraling van de ReveaLED. 

ReveaLED
Via: kickstarter.com

Ziek worden op reis 

Reizigers worden steeds bewuster van hygiëne wanneer ze op reis gaan. Slaap je op vieze lakens die geïnfecteerd zijn met bacteriën, dan kun je last krijgen van onder andere acne, eczeem, astma en verkoudheid. Maar viezigheid kan niet alleen je gezondheid aantasten, want ziek worden verpest daarmee direct je hele vakantie verpesten. En daar heb je dan een paar honderd of paar duizend euro voor betaald.  

Lakens wisselen 

In de meeste hotels zie je de schoonmaaksters druk door de gangen wandelen als de gasten zijn uitgecheckt. Ze zijn hard bezig om de kamer weer op orde te maken voordat er nieuwe gasten in het hotel arriveren. Maar niet alle hotels verschonen iedere dag de lakens. Om kosten voor de wasserette te besparen, maar ook omdat er niet genoeg personeel rondloopt. Er is dus een grote kans dat je weleens in een hotel of hostel hebt geslapen waar de lakens niet werden verschoond voor jouw bezoek. Soms gebeurt dit zelfs in vier- of vijfsterrenhotels. 

ReveaLED
Via: kickstarter.com

De ReveaLED is dus bepaald geen draadloze beveiligingscamera, maar een handig apparaatje om ervoor te zorgen dat je niet ziek wordt op reis onderweg. Moet je uiteindelijk toch in het hotel slapen omdat er geen andere opties zijn, dan had je misschien liever niet geweten dat het bed zo vies was. Gelukkig kun je wel altijd een slechte review achterlaten om andere reiziger te behoeden voor deze plek. Je kunt de ReveaLED kopen bij het Kickstarter project vanaf 38 dollar.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...