5 betaalbare en betrouwbare powerbanks uit China: het kopen waard!

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Powerbanks, accupacks, batterypacks: geef het een naam, maar handig zijn ze wel. Met deze powerbanks kun je onderweg of als er geen stopcontact in de buurt is je smartphone opladen. Er zijn veel, heel veel verschillende modellen verkrijgbaar. Wij hebben een selectie gemaakt van vijf producten uit China die betaalbaar en betrouwbaar zijn.

Waar moet je op letten bij powerbanks?

Ongelooflijk handig kunnen ze zijn en ook ideaal als geschenk! Er zijn veel verschillende powerbanks te krijgen en de grote verschillen zitten natuurlijk in de kwaliteit, maar ook de capaciteit en de kracht van het opladen. Hoe krachtiger de powerbank, hoe sneller je smartphone is opgeladen.

De capaciteit wordt uitgedrukt in mAh. Ga er vanuit dat je telefoon ~ 3000 mAh nodig heeft om op te laden. Voor de ene zal dit wat meer, voor de andere wat minder zijn. Aan de hand hiervan kun je dus uitrekenen hoe vaak je smartphone (of ander apparaat) opgeladen kan worden met de betreffende powerbank.

Ook de snelheid van laden is natuurlijk belangrijk. Er zijn een aantal powerbanks die ondersteunen Quick Charge 3.0 (QC3.0) en andere manieren van fastcharging. Dit is vooral relevant voor Android-smartphones, waardoor je vele malen sneller op kunt laden. Beschik je dus over een Android-toestel met QC 3.0, dan is het verstandig om ook een accupack met deze functie te kiezen. Het resultaat is eenvoudig: het opladen gaat veel sneller.

Natuurlijk kunnen alle powerbanks hieronder genoemd eigenlijk elke smartphone opladen, omdat er een USB-kabel aangesloten kan worden. Deze wordt vaak niet meegeleverd, dus het is verstandig eventueel een extra kabel aan te schaffen, hier een aantal opties in China, hier in Nederland.

Welke moet ik kiezen?

Wij hebben een selectie voor je gemaakt van producten die we zelf geprobeerd hebben of in ieder geval ervaring mee hebben. Deze lijst bevat dus kwalitatief hoogwaardige producten met een variatie aan capaciteit en prijs. We hebben – voor zover mogelijk – een Chinees en een Nederlands verkooppunt eraan gekoppeld. Op deze manier kun je er zelf voor kiezen of je hem van ver wil laten komen (en dus langer moet wachten) of gewoon lekker dichtbij huis wil bestellen, vaak voor een iets hogere prijs.

1. Xiaomi original (5.000 mAh)

Dit is misschien wel de meest verkochte Xiaomi powerbank! Niet te dure, goede kwaliteit en een capaciteit om bijna twee keer je smartphone mee te op laden.

2. Xiaomi powerbank 2 met QC3.0 (20.000 mAh)

Ben je op zoek naar een topkwaliteit powerbank met een flinke inhoud, dan is deze Xiaomi V2 met maar liefst 20.000 mAh iets voor jou. Ook wordt Quick Charging 3.0 ondersteund, waardoor je bepaalde Android-devices erg snel kunt opladen.

3. Pisen Powerbank (10.000 mAh)

Dit merk ken je misschien niet, maar er zijn er al duizenden van naar Nederland verzonden. Ben je op zoek naar een goedkoper alternatief, dan is dit zeker een optie met een acceptabele kwaliteit en capaciteit.

4. Baseus thin met QC3.0 (10.000 mAh)

Baseus zegt je misschien niet direct iets, maar het is een groot merk in China en verkoopt veel accessoires die van hogere kwaliteit zijn dan de gemiddelde Chinese gadget. Ook een aanrader en wederom met 10.000 mAh.

5. Aukey powerbank met QC3.0 (16.000 mAh)

Aukey is ook buiten China steeds bekender en biedt met deze 16.000 mAh accupack een mooi exemplaar met ondersteuning voor snel opladen.

Bonus: Anker powerbank (10.000 mAh)

Anker is het bedrijf van een ex-Googler die wereldwijd hoge ogen gooit. De producten zijn kwalitatief bijzonder goed en de prijs is oké. Niet de goedkoopste, maar wel een kwaliteit om over naar huis te schrijven. Daarom als bonus meegenomen in ons overzicht!


Meer op Kijkopchina.nl

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...