5 manieren om je internet thuis sneller te maken

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Internet snelheid speedtest meter

Niemand wil traag internet thuis, daarom is het belangrijk dat je er zoveel mogelijk uit haalt. Wij hebben 5 tips voor je op een rij gezet hoe je internet sneller kunt maken.

Goede router

Vaak krijg je een modem/router van je internetprovider, die in de meeste gevallen prima voldoet. Het kan echter zijn dat je WiFi-bereik slecht is, of op bepaalde plaatsen niet voldoende is om bijvoorbeeld YouTube te streamen.

Het is dan wenselijk een goede, extra router aan te schaffen. Dit kan een stand-alone router zijn, of wellicht een mesh-netwerk, voor als je meerdere access-points wil plaatsen in huis.

Door dit vervolgens goed te testen, maar ook verschillende plaatsen van deze router, heb je vaak op de meeste plaatsen een stuk beter internet. Vergeet overigens niet om je modem/router van de provider dan in bridge-modus te zetten, zodat deze geen (extra) WiFi-signaal meer uit zal zenden.

Router snel internet
Via: flickr.com | Sean MacEntee, CC

Check je abonnement

Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw abonnement de afgelopen vijf jaar niet aangepast is of simpelweg te traag is voor hetgeen je graag wil doen.

Daarom is het verstandig je internet en tv abonnement te checken om te bekijken of deze nog wel past bij jouw situatie. Misschien heeft de provider wel een beter aanbod, of is er mogelijk glasvezel beschikbaar waardoor je snelheden ineens omhoog schieten.

Het is dus belangrijk van tijd tot tijd te evalueren of jouw abonnement nog wel past bij jouw behoeften.

Overweeg een ethernetkabel

Zijn er plaatsen in huis waar je echt, altijd goed internet nodig hebt, dan is WiFi misschien niet altijd even betrouwbaar.

Wil je bijvoorbeeld stabiele(re) streams op Netflix via je TV, overweeg dan om deze niet via WiFi maar een ethernetkabel te verbinden met de router of access-point. Op deze manier heb je in ieder geval altijd stabieler en sneller internet mits goed aangesloten.

Extra accesspoints/ repeater

Heb je een grote ruimte, of dikke muren, dan kan het plaatsen van meerdere access-points een goede keuze zijn. Dit kun je op verschillende manieren doen. Met een mesh-systeem, zoals ook bij het eerste punt geschreven is, of met een repeater.

Op deze manier kun je door de repeater in het stopcontact te doen het bestaande signaal versterken om zo te zorgen dat het bereik groter wordt. Dit is niet alleen goed voor het bereik, maar ook de snelheid op de wat meer afgelegen of minder goed gedekte plaatsen.

Denk hierbij ook weer goed na over waar je deze extra voorzieningen wil treffen. Experimenteer met een aantal verschillende locaties en kijk hoe het bereik/snelheid in de verschillende ruimtes is.

Repeater internet sneller
Via: Netgear

Limiteer bepaalde apparaten

Er zijn steeds meer apparaten die verbonden zijn met internet. Heb je een standaard modem/router, of een wat ouder model, dan kan deze misschien niet zoveel apparaten aan. Anderzijds kan dit natuurlijk ook flinke invloed hebben op de snelheid van je internet.

Een andere trucje kan met de meeste nieuwe(re) routersystemen, waarbij je de mogelijkheid krijgt om bepaalde apparaten te limiteren of juist voorrang te geven. Op deze manier kun jij er dus met een aantal regels en restricties voor zorgen dat bepaalde apparaten maximale snelheid krijgen, of juiste achtergesteld worden ten opzichte van de rest.

Hierboven een aantal basis tips voor sneller internet, hopelijk zorgen ze er bij jou ook voor dat je snelheid zal verbeteren. Houd dus goed die speedtest in de gaten, om te kijken of je aanpassingen werken!


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...