Luchtreiniger slaapkamer: dit is simpelweg de beste keuze

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

luchtreiniger air purifier 2

Ben je op zoek naar een luchtreiniger voor in de slaapkamer? Dan heb je de keuze uit wel tientallen air purifiers. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, vind je in dit artikel een overzicht van de vijf best geteste luchtreinigers voor in de slaapkamer. Ook vind je een uitgebreide uitleg over waar je op moet letten wanneer je een luchtreiniger aanschaft.

Na het lezen van dit artikel weet je alles wat je nodig hebt om de juiste luchtreiniger te kiezen voor in de slaapkamer. Benieuwd? Lees dan verder en laat je inspireren.

Beste koop
1
Xiaomi Mi Air Purifier 300x300

Xiaomi Mi Air Purifier 3H

Deze krachtige Xiaomi is de beste keuze voor in de slaapkamer. Hij is stil, effectief en reinigt snel. Beschikt over stille modus voor ’s nachts
Zuivert de ruimte al binnen 10 minuten
Heeft een ingebouwde luchtkwaliteitsmeter
9.5
UITSTEKEND
Beste keuze
2

WINIX Luchtreiniger A332

Een veelzijdig apparaat met een aantrekkelijk design. Deze WINIX maakt de lucht weer schoon en fris. Beschikt over 4 fase filtratie
Geschikt voor ruimtes tot 45m2
Werkt goed tegen allergieën
9.0
UITSTEKEND

Luchtreiniger slaapkamer: waarom is dat nuttig?

Een luchtreiniger in de slaapkamer: waarom is dat eigenlijk zo nuttig? Het antwoord op die vraag is heel simpel: luchtreinigers maken de lucht in je kamer fris en schoon, waardoor je een betere nachtrust ervaart. Dit geldt zeker wanneer je allergieën of hooikoorts hebt.

Doordat de lucht grondig wordt gefilterd en de schadelijke stofdeeltjes worden verwijderd, heb je minder snel last van aan allergie gerelateerde klachten.

Allergieën en hooikoorts

Je vraagt je wellicht af: hoe helpt een luchtreiniger tegen hooikoorts? Dat leggen we je graag uit. Een luchtreiniger bevat een speciaal filter en in aanvulling daarop vaak ook een ionisator. Deze filtersystemen zorgen ervoor dat pollen en andere allergenen (fijnstof, schilfers van huisdieren etc.) worden geëlimineerd.

Het resultaat is dat de lucht wordt gevrijwaard van schadelijke stoffen. Hierdoor heb je minder last van een dichte neus, opgezwollen ogen, jeukende ogen, niezen, huiduitslag en diverse andere symptomen.

Dit is zeker in de slaapkamer erg prettig. Je ervaart hierdoor namelijk een betere nachtrust en wordt uitgeruster wakker. In sommige gevallen is het dankzij een luchtreiniger zelfs niet meer nodig om anti-histaminepilletjes te slikken.

Of dit ook voor jou geldt, is echter even afwachten. Dit hangt namelijk ook af van hoe erg je hooikoorts of allergie is.

Luchtreiniger hooikoorts allergie
Via: pexels.com | Gustavo Fring, CC

Sigarettenrook en vieze luchtjes

In huis hangen soms nogal vieze luchtjes. Zeker als je binnenshuis rookt, kruidig kookt of de kattenbak binnen hebt staan. Om deze luchtjes zoveel mogelijk te elimineren en je huis weer een fris gevoel te geven, is een luchtreiniger een prima oplossing.

Lees ook: Luchtreiniger Ikea, Lidl en Action: kopen of beter niet?

Air purifiers kunnen vieze luchtjes namelijk zo filteren dat de lucht volledig wordt gereinigd. Dit is voor jezelf prettig, maar ook voor bezoekers en voor de rest van het gezin. Geen vieze en muffe luchtjes meer, maar een fris en schoon huis.

Hoe kies je de beste luchtreiniger? Let op deze 3 zaken

Om de juiste luchtreiniger te kiezen voor de slaapkamer, moet je op bepaalde zaken extra goed letten. Hieronder vind je een overzicht van welke zaken dit zijn. Door hier rekening mee te houden, voorkom je dat je een miskoop maakt en weet je zeker dat je uiteindelijke aankoop volledig naar tevredenheid is.

1. Vierkante meters en maximale volume

Een slaapkamer is over het algemeen niet erg groot. Toch is het belangrijk dat je een luchtreiniger kiest die voldoende vierkante meters kan reinigen. Vaak geeft de productomschrijving van een luchtreiniger een x aantal vierkante meters aan.

Dit gaat echter om een theoretisch maximum. In de praktijk blijkt vaak dat dit maximum niet wordt gehaald. Daarom raden we je aan om altijd een luchtreiniger te kopen met overcapaciteit wat betreft vierkante meters. Heb je bijvoorbeeld een slaapkamer van 35 m2. Zorg dan dat je een luchtreiniger aanschaft met een theoretisch maximum van minimaal 50 m2.

2. CADR

CADR is de afkorting van Clean Air Delivery Rate. CADR wordt wel gezien als de internationale standaard waarmee je de kwaliteit kunt meten van een luchtreiniger. Om precies te zijn, meet CADR het volume schone lucht dat per minuut door de luchtreiniger kan worden aangemaakt.

CADR wordt getest op basis van drie waardes, deze waardes worden ook wel partikels genoemd. Deze drie waardes zijn: pollen, fijnstof en sigarettenrook. De minimum CADR-waarde ligt meestal op 10 en het maximum op 450. Hoe hoger de CADR-waarde is, hoe beter het apparaat de lucht weet te reinigen.

Wil je zeker weten dat een luchtreiniger voldoende presteert, kies er dan eentje met een hoge CADR-waarde. Let wel: dit is niet de enige factor waar je rekening mee moet houden. CADR-waardes zijn slechts een van de vele zaken die belangrijk zijn bij de aanschaf van een luchtreiniger. De vijf luchtreinigers die in dit artikel worden genoemd, hebben elk een prima CADR-waarde waar je je geen zorgen om hoeft te maken.

3. Filters en ionisatie

Je weet nu wat een luchtreiniger kan, maar hoe werkt zo’n apparaat? De meeste luchtreinigers zijn voorzien van twee reinigingsmethoden: een filter en een ionisator. Wat de filters betreft, gaat dit vaak om een koolstoffilter en een HEPA-filter.

Deze zorgen dat de lucht wordt opgenomen, gereinigd en dat de vieze luchtjes en stofdeeltjes achterblijven in het apparaat. De ionisator is hier een waardevolle aanvulling op. Deze geeft statische lading aan onzuiverheden in de lucht. De deeltjes worden hierdoor zwaarder en komen niet opnieuw in de lucht terecht.

Zeker wanneer je een luchtreiniger wilt aanschaffen om allergieën tegen te gaan, is het raadzaam er eentje te kiezen met zowel een filter als een ionisator. Hierdoor ben je optimaal beschermd tegen stofdeeltjes, pollen en andere allergenen.

Beste luchtreiniger voor op de slaapkamer van dit moment

De beste luchtreinigers voor op de slaapkamer hebben we voor je onder elkaar gezet. In dit overzicht zie je ook meteen waarom dit de beste keuze is.

We bespreken hieronder de:

  • Xiaomi Mi Air Purifier 3H
  • WINIX Luchtreiniger A332
  • Rolfstone Air Balance
  • WINIX Luchtreiniger ZERO
  • AEG AX31-201GY
1

<strong><strong>Xiaomi Mi Air Purifier 3H</strong></strong>

BESTE KOOP
Xiaomi Mi Air Purifier 600x300
Bekijk de actuele prijs voor de Xiaomi Mi Air Purifier 3H
Deze krachtige Xiaomi is de beste keuze voor in de slaapkamer. Hij is stil, effectief en reinigt snel.

Zoek je een goede luchtreiniger voor in de slaapkamer? En wil je geen fortuin uitgeven? Dan is deze Xiaomi Mi Air Purifier 3H een goede keuze. Dit apparaat helpt tegen nare luchtjes zoals sigarettenrook, maar ook tegen allergenen in de lucht. Denk aan pollen, stofdeeltjes en schilders van huisdieren.

Doordat het apparaat de lucht goed reinigt, heb je een betere nachtrust. Dat wil zeggen: meer zuurstof, geen dichte neus meer en minder last van jeukende ogen, gezwollen ogen en andere allergieproblemen. Dankzij het ingebouwde display zie je in een oogopslag hoe het ervoor staat met de luchtkwaliteit. Wel zo handig.

2

<strong>WINIX Luchtreiniger A332</strong>

BESTE KEUZE
Bekijk de actuele prijs voor de WINIX Luchtreiniger A332
Een veelzijdig apparaat met een aantrekkelijk design. Deze WINIX maakt de lucht weer schoon en fris.

Het automatisch en effectief reinigen van de lucht in de slaapkamer, is met deze WINIX geen probleem. Het apparaat beschikt over twee filters: een koolstoffilter en een HEPA-filter. In aanvulling daarop reinigt die de lucht van allergenen met een ionisator. Hierdoor weet je zeker dat de lucht schoon, fris en allergeenvrij wordt.

Dit apparaat werkt onder meer tegen virussen, schimmels, allergenen, haren van huisdieren, organische stoffen, pollen, bacteriën en fijnstof. Kortom: een veelzijdig apparaat dat vooral goed presteert in ruimtes tot 45 m2. Om zeker te weten dat de werking optimaal is, adviseren wij je om dit apparaat te kiezen voor een ruimte tot 30 m2. Hierdoor voorkom je dat het te lang duurt voordat de lucht schoon wordt.

3

<strong><strong><strong>Rolfstone Air Balance</strong></strong></strong>

BESTE VOOR ALLERGIEËN
Rolfstone Air Balance - Luchtreiniger 600x300
Bekijk de actuele prijs voor de Rolfstone Air Balance
Deze Rolfstone Air Balance werkt goed tegen allergieklachten zoals hooikoorts en stofallergie. Zorgt voor schone, frisse lucht.

Met deze Rolfstone haal je een luchtreiniger in huis die geliefd is onder mensen met allergieën. Denk daarbij aan hooikoorts, stofallergie, huisdierenallergie en diverse andere intoleranties. De Rolfstone reinigt de lucht automatisch en verwijdert daarbij ook vieze luchtjes en schilfers van huisdieren en huisstofmijt.

Dit apparaat is ideaal voor de slaapkamer omdat die over een stille nachtstand beschikt. Ook kun je een timer aanzetten zodat je zelf van tevoren kunt bepalen wanneer het apparaat aan en uit gaat. Kies je voor de Rolfstone, dan kies je voor een volwaardige air purifier met veelzijdige functionaliteit.

4

<strong><strong>WINIX Luchtreiniger ZERO</strong></strong>

GOEDE PRIJS/KWALITEIT
WINIX Luchtreiniger ZERO 600x300
Bekijk de actuele prijs voor de WINIX Luchtreiniger ZERO
Deze Winix Luchtreiniger ZERO is een goede keuze voor de slaapkamer. Scoort goed in consumentenreviews.

Met deze WINIX Luchtreiniger ZERO kun je de lucht van een ruimte reinigen tot wel 99 m2. Het is echter raadzaam deze te gebruiken in een ruimte van maximaal 50 m2. Hierdoor weet je zeker dat het niet te lang duurt voordat de lucht schoon wordt.

Het apparaat beschikt over een HEPA-filter tegen allergieën en heeft in aanvulling daarop een koolstoffilter en ionisator. Hierdoor weet je zeker dat de lucht schoon en fris wordt en dat nare luchtjes en allergenen moeiteloos worden verwijderd. Dankzij de stille nachtmodus heb je ’s nachts geen last van dit apparaat.

5

<strong><strong>AEG AX31-201GY</strong></strong>

STIJLVOL EN EFFECTIEF
AEG AX31-201GY 600x300
Bekijk de actuele prijs voor de AEG AX31-201GY
De AEG reageert automatisch op veranderingen in de omgeving en zorgt daarvoor voor intelligente en op maat gemaakte luchtzuivering.

Een stille, veelzijdige luchtreiniger die zijn werking aanpast aan de luchtkwaliteit. Dat is de beste omschrijving van deze intelligente air purifier van AEG. Je kiest hiermee voor een product met een vierstapsfiltratiesysteem bestaand uit een mesh-filter, antibacteriële filter, fijnstoffilter en koolstoffilter.

Dit levert een zeer schone en frisse lucht op in je slaapkamer. En dat staat garant voor een betere nachtrust waarin je geen of minder last hebt van allergieklachten. Omdat het apparaat over drie ventilatorsnelheden beschikt, is de filtratie van de lucht extra efficiënt.

Beste luchtreiniger voor de slaapkamer: jij weet welke je moet kiezen

Je weet nu waar je op moet letten wanneer je een luchtreiniger aanschaft. Ook weet je wat de vijf best geteste luchtreinigers zijn voor op de slaapkamer. Kortom: je bent er klaar voor om een keuze te maken en het product te kopen dat het beste bij je past.

Let er goed op dat je een apparaat kiest met overcapaciteit ten opzichte van de vierkante meters in je slaapkamer. De theoretische waarden hiervan worden in de praktijk namelijk vaak niet gehaald.

Heb je last van allergieën? Kies dan liefst een apparaat met zowel een filter als een ionisator. Hierdoor wordt de lucht nóg schoner, frisser en gezonder.

Wil je voorkomen dat je nachtrust eronder lijdt omdat de luchtreiniger staat te loeien? Zorg dan dat je er eentje aanschaft met ene stille nachtmodus. Hierdoor heb je geen last van herrie én adem je schone en frisse lucht in terwijl je slaapt.

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...