Dit handige fietsenrek is ontworpen door een Nederlandse student

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

In de huidige tijd zien we veel ‘oude’ dingen die opnieuw en vooral efficiënter ontworpen worden. Hierbij denk je misschien niet direct aan een fietsenrek, maar de mogelijkheden zijn onbeperkt…

Fietsenrek Align
Via: miloubergs.com | Milou Bergs, CC

Perfecte fietsenrek

Milou Bergs, een Nederlandse design-student, ging ermee aan de slag en kwam tot een innovatieve oplossing. De kern is dat het fietsenrek niet zichtbaar is op het moment dat er geen fietsen geplaatst zijn en het bovendien erg gemakkelijk ‘parkeren’ is voor de fietser!

Door een fiets te parkeren in het rek, zal er een mechanisme geactiveerd worden die ervoor zorgt dat de fiets stevig blijft staan.

Via: miloubergs.com | Milou Bergs, CC

Zodra de fiets weer weggehaald wordt, zal het volledige rek weer in de grond verdwijnen. Hierdoor zie je dus, als er geen fiets geplaatst is, niets van het fietsenrek. Dit kan het straatbeeld flink veranderen natuurlijk. Of er nog evenveel fietsen geplaatste kunnen worden op dezelfde oppervlakte is natuurlijk de vraag.

https://www.youtube.com/watch?v=7nCiyAEfC1Q

Lees ook: Ondergrondse fietsenstalling 2.0: makkelijk parkeren

Hoe dan ook, het rek van de Nederlandse student Milou ziet er in ieder geval meer dan interessant uit en we zijn dan ook benieuwd of we hem binnenkort gaan tegenkomen ergens in Nederland of België.

Meer over het project van Milou kun je op haar website vinden.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...