Dit is de reden dat je geld niet kunt kopiëren

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Misschien heb je het al eens geprobeerd: geld kopiëren. Los van het feit dat het illegaal is, is het fysiek onmogelijk. Maar hoe kan dat?

Niet te kopiëren

Praktisch alle moderne kopieer- en scan-apparaten weigeren dienst als je geld probeert te kopiëren. Dit heeft te maken met het zogenaamde EURion sterrenbeeld. Dit werd voor het eerst gevonden op eurobiljetten en is een combinatie van ‘bolletjes’ die in een bepaald patroon getoond worden. Nadat dit ontdekt was op eurobiljetten, bleek ditzelfde patroon te vinden te zijn op dollars en andere valuta.

Kopieerapparaten herkennen EURion en stoppen vervolgens met het kopiëren. Het is dus voor mensen fysiek onmogelijk om geld te kopiëren met een kopieerapparaat of scanner. Althans, dat nemen we dan maar voor waar aan.

Regels nepgeld

Aan het gebruik van nepgeld zijn ook regels verbonden, die haarfijn worden uitgelicht in deze video. Zo moet nepgeld altijd <75% of >150% van het daadwerkelijke formaat zijn. Check de video voor nog meer interessante feiten over geld.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...