Dit Exponent Keyboard ziet er gek uit, maar is slim bedacht

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Soms kom je design-producten tegen die meteen het wow-effect teweeg brengen, maar dit toetsenbord van Roya Ramezani is veel meer dan dat.

Het ’toetsenbord’

Dit toetsenbord is gewoon gewone, zoals je kunt zien. Het bestaat uit een halve bal die voorzien is van allerlei toetsen, waarop je normaal kunt tikken, zoals te zien in onderstaande video waarin de exponent keyboard wordt getoond.

Een ‘empowering’ exponent keyboard

De bedenker van dit exponent keyboard, Roya Ramezani, heeft een tijdje in Silicon Valley gewerkt en zag hier veel ongelijkheid tussen man en vrouw. Hier wilde ze een statement maken en ontwikkelde dit bijzondere toetsenbord, waarmee ze probeert vrouwen een krachtigere ‘stem’ te geven in een wereld die vooral wordt gedomineerd door mannen.

Krachtige taal

Naast de ‘gewone’ toetsen om mee te schrijven, zijn er op de oranje buttons zogenaamde powerwoorden te zien. Hiermee worden zinnen krachtiger gemaakt en krijgt de gebruiker een ‘duidelijkere stem’.

De geschreven teksten worden geanalyseerd door een server, om vervolgens krachtige alternatieven in de vorm van woorden te geven. Op deze manier moet dit keyboard mensen helpen om meer vertrouwen te krijgen maar vooral ook uit te stralen naar de rest van de wereld.

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...