De BikeSphere projecteert een veilige ring om je fiets

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

Michelin BikeSphere fietsverlichting

In de zomer zou je soms bijna vergeten dat je fiets ook een fietslamp heeft. Maar wie ’s avonds laat nog op de fiets stapt of goed beslagen ten ijs wil komen in de herfst en winter zorgt voor goede fietsverlichting. Een voor- en achterlamp zijn een must, net als duidelijke reflectoren. Wil je graag nóg beter zichtbaar zijn, dan kun je een reflecterend jasje aan doen of de BikeSphere van Michelin op je fiets monteren. Met die laatste optie zit je zeker goed!

Michelin Bikesphere fiets veiligheid
Via: Michelin | Bikesphere

Veiligheid in het verkeer

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Soms wordt dat hoekje veroorzaakt doordat automobilisten te dicht langs een fietser rijden tijdens het inhalen. Zeker in het donker is het lastig inschatten waar een fietser zich exact bevindt. Maar een misser kan grote gevolgen hebben! De BikeSphere geeft daarom precies aan wat de juiste afstand is en zorgt er voor dat zowel de fietser als de automobilist weten dat ze elkaar naderen.

Michelin Bikesphere fiets veiligheid 2
Via: Michelin | Bikesphere

Hoe werkt de BikeSphere?

De gadget van Michelin wordt onder het stuur gemonteerd. Vanaf daar projecteert de BikeSphere met lasers een ring van licht rondom de fietser. De ring toont daarmee ook direct de afstand die een automobilist bij het passeren moet hanteren. Komt een auto dichterbij? Dan neemt de felheid van de laserprojectie toe en verschijnt er een dubbele ring. Hierdoor weet jij als fietser direct dat er een auto dichterbij komt. De automobilist ziet de verlichting ook en kan veilig langs je rijden.

Altijd goed zichtbaar op de fiets

Bij goed zicht en daglicht is de BikeSphere inactief. Zodra de schemer inzet en het donker begint te worden, wordt de gadget wakker en zorgt hij er voor dat jij veilig over straat kan. Overdag werkt de tool als een gewone koplamp zodat je ook dan goed zichtbaar bent. Hopelijk ligt de BikeSphere hier ook snel in de schappen. Het is een aanwinst voor (veilig) fietsend Nederland!

Mocht dit niks voor je zijn, bestaat er nog altijd de mogelijkheid om wat BikeBalls op je fiets te hangen…


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...