Dit is de beste manier om een touchscreen schoon te maken!

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

touchscreen schoonmaken

Het glimmende scherm van je smartphone of tablet blijft meestal maar kort schoon. Want touchscreen is handig in gebruik, maar door al die aanrakingen is een scherm in no time vies. Vaak wil een veeg langs je t-shirt wel helpen om de ergste vegen te verwijderen. Maar hoe maak je een touchscreen nou het beste écht schoon?

Viezigheid op je touchscreen

Wanneer je schrikt van de vieze vegen op je scherm gebruik je vaak het eerste – zachte – voorwerp dat voor handig is om je scherm een beetje op te poetsen. Voor het betere schoonmaakwerk gebruikt de één stukje keukenrol, de ander zweert bij het gebruik van een wattenschijfje. Wat het allerbeste werkt? Simpel: een microvezel doekje.

touchscreen schoonmaken

Poetsen met microvezels

Nou bestaan er verschillende soorten microvezel doekjes. Het ene microvezel doekje is bij veel mensen beter bekend als een brillendoekje. Een zacht doekje dat ideaal is voor het schoonmaken van je brillenglazen…maar dus ook voor het scherm van je smartphone of tablet. Het andere doekje kennen we vooral als schoonmaakproduct. Het is een zacht microvezel doekje met een wat grovere structuur waardoor je veel gladde oppervlakken weer blinkend schoon krijgt. We hebben ze allebei even getest.

Het werkt!

Het resultaat? Met beide doekjes kregen we onze touchscreens makkelijk en snel helemaal schoon. Doekje op het scherm en in met een ronddraaiende bewegen schoonpoetsen werkte het beste. Weg met vette vingerafdrukken en vieze vegen! De doekjes zijn perfect om vuil, vet en stof te verwijderen. De sleutel hierbij zit ‘m dus vooral in de microvezels. Anders dan bijvoorbeeld een schuursponsje zijn de vezels van deze doekjes zacht, maar wel erg effectief bij het schoonmaken.

schoonmaken touchscreen smartphone en tablet

Schoon, schoner, schoonst

Zit er een erg hardnekkige vlek op je scherm? Dan kun je het microvezel doekje iets vochtig maken. Let op dat je niet teveel water op je scherm krijgt en gebruik zeker geen schoonmaakmiddel. Wil je écht iets in het water doen om het scherm schoon te maken, gebruik dan azijn. Alcoholhoudende schoonmaakmiddelen worden afgeraden..ook al is dat wel de beste manier om bacteriën te doden. Misschien kun je heel stiekem ook een vochtig wegwerp brillendoekje gebruiken. Maar niet te vaak! Met een droog microvezel doekje zit je veilig en glimt je scherm weer prachtig…tot je weer gaat swipen natuurlijk 😉

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...