Heb jij al een slimme deurbel? Steeds meer mensen hebben er één!

Heb jij al een slimme deurbel? Steeds meer mensen hebben er één!

In moderne flatgebouwen zie je steeds vaker een videodeurbel waarmee bewoners kunnen zien wie er beneden bij de voordeur staat. Handig, maar een echt slimme deurbel gaat nog een stapje verder: Via je smartphone krijg je bericht dat er wordt aangebeld, kun je de bezoeker zien én te woord staan. En daarvoor maakt het niet uit of je thuis bent of ver weg. Zo loop je nooit meer iemand mis!

Goede beveiliging tegen ongewenst of onverwacht bezoek

Steeds vaker hoor je berichten over overvallers die met slimme smoesjes aanbellen. Bewoners denken de deur te openen voor een postbode of politieagent en worden vervolgens bruut aangevallen. Met een slimme deurbel kun je duidelijk zien wie er aan de deur is en vragen stellen over de reden van aanbellen. En bij twijfel over de betrouwbaarheid, laat je de deur veilig dicht.

Ook als je even je handen vol hebt, slecht ter been bent of gewoon geen zin hebt in (onverwachts) bezoek, zit je met een slimme deurbel goed. En als je niet thuis bent,  hoeft een bezoeker dat ook niet te weten! Je kunt pakketbezorgers vragen om het pakketje voor de deur te leggen, vervelende verkopers vertellen dat je geen interesse hebt in hun product en je beste vrienden vragen om later terug te komen.

Slimme deurbel steeds populairder

Dat steeds meer mensen een slimme deurbel willen, blijkt bijvoorbeeld uit de cijfers van fabrikant Ring. In een investeringsronde om het bedrijf verder op te bouwen haalden zij maar liefst 100 miljoen euro op. Met ruim duizend medewerkers voorziet Ring klanten van een deurbel in meer dan honderd landen, waaronder Nederland. Wereldwijd is de deurbel van Ring te koop in meer dan 15.000 winkels, waaronder het Nederlandse Coolblue. Ring doet zo goed zaken, dat zij zich richten op een beursgang later dit jaar.

De Ring deurbel connects, net als de iDoorCam, met een app op je smartphone. Zo kun je op afstand contact hebben met wie er ook aan je deur belt. Maar Ring zorgt ook op andere manieren voor meer veiligheid rondom je huis. Door diverse zones in te stellen houdt Ring ook je tuin en de omgeving in de gaten. Zo kun je ook berichten ontvangen als iemand zomaar door je tuin loopt zonder aan te bellen. De beelden daarvan kun je opslaan, mocht je er later eens iemand mee willen confronteren. Kan handig zijn wanneer je wil aantonen dat de hond van de buren steeds in je tuin poept 😉

Kim

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo