Deze kleine wearable beschermt je huid tegen de zon

Door

Stef

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Stef

Laatste update:

0

uv sensor

De zon is gevaarlijker dan je denkt, bijvoorbeeld voor je huid. We vinden het allemaal heerlijk om in in de zomer urenlang in de zon te liggen, maar beseffen niet altijd dat dat niet goed is voor je huid. Maar ook lopen in de zon met een shirt aan geeft niet je hele lichaam bescherming. De My Skin Strack UV Sensor helpt daarbij, op een hele kleine manier.

Check UV-straling met deze Wearable

Wearables worden steeds populairder. Technologie die je draagt, of het nu groot of klein is. De My Skin Track UV Sensor is een hele kleine wearable die je draagt als je buiten bent en in verbinding staat met je smartphone of smartwacht. De sensor meet aan hoeveel UV-straling je bent blootgesteld en geeft je een signaal als je de schaduw moet opzoeken.

uv sensor wearable

Waarschuwing bij te veel UV-straling

UV-straling is niet goed voor je huid. Te veel of te sterke straling kan er voor zorgen dat je huid verbrand, maar op termijn kan het ook leiden tot snellere veroudering van je huid of een grotere kans op huidkanker. Deze slimme gadget geeft jou een seintje als je te lang of te veel in de zon bent en wanneer het dus tijd is om even de zon te vermijden.

De sensor werkt samen met de gezondheidsapp van een iPhone en Apple Watch. Deze geeft realtime aan je door hoeveel UV straling je hebt gehad en geeft je een seintje via een push-melding wanneer het te veel wordt.

uv wearable sensor

Veilig de zon in

Het makkelijke aan deze wearable is, is dat het erg klein is. Deze clip maakt je eenvoudig vast aan je shirt, je pet, je broek of waar dan ook. Omdat het zo klein is zul je niet eens merken dat het er zit. Dit product is verkrijgbaar op de website van Apple en kost 59,95 dollar. De gadget is erg handig voor iedereen die binnenkort op wintersport gaat! Met deze tool kun je dus een stukje veiliger de zon opzoeken, al blijft het natuurlijk altijd oppassen. Genieten van de zon mag en kan, maar doe het veilig.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...