De Terraplanter zorgt ervoor dat jouw planten het overleven

Door

Luuk Verschuren

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

terraplanter

Het kan soms een lastige taak zijn: het verzorgen van planten. Bij het aanschaffen van een plant heb jij er nog vol vertrouwen in, maar na een aantal weken staat hij er verloren bij. Dat is verleden tijd met de Terraplanter!

Voordelen van een kamer met planten

Wij begrijpen jou meer dan goed dat jij blij wordt van een kamer vol met planten. De vele voordelen van al het groen lijken wel oneindig. Zo hebben jouw planten een luchtzuiverende werking, helpen zij jou om te concentreren en kan het meerdere kwaaltjes verhelpen. Daarnaast zou je ook nog eens voldoening halen uit het zorgen voor een plant.

terraplanter
Via: Kickstarter

Onderzoek naar planten en voeding

Voldoening halen uit het zorgen voor een plant blijkt een gegeven. Dan moet jij er natuurlijk wel voor zorgen dat de plant daadwerkelijk in leven blijft. Anders kan die voldoening zomaar eens omslaan in een pijnlijk afscheid. Een plantenliefhebber genaamd Erhan Zarhi deed jarenlang onderzoek naar planten en de juiste voeding.

terraplanter in bloei
Via: youtube.com (capture) | terraplanter

De reden dat jouw plant doodgaat

Uit het onderzoek kwam zo de belangrijkste doodsoorzaak van planten naar voren. Dit bleek te liggen aan het feit dat planten vaak te veel of te weinig water krijgen. De plant raakt vervolgens van slag en voordat je het weet staat hij er verloren bij. Hoe vaak jij ook hebt geprobeerd om een plant met alle liefde te verzorgen, het wil jou maar niet lukken…

dode plant
Via: youtube.com (capture) | terraplanter

Probleem opgelost met Terraplanter!

Dezelfde onderzoeker kwam daarom met het idee om de oplossing te bieden voor dit soort plantenliefhebbers: de Terraplanter! Jij hoeft voortaan enkel de binnenkant van deze plant te vullen met water. Vervolgens zorgt de Terraplanter ervoor dat de juiste hoeveelheid water wordt doorgegeven aan de plant. Hierdoor is te veel of te weinig water geven verleden tijd. Er komt zelfs geen potgrond aan te pas!

plant water geven
Via: youtube.com (capture) | terraplanter

Een prachtig aanwinst voor jouw kamer

De wortels maken zich vast aan de Terraplanter en vervolgens zal jouw plant groeien als nooit te voren. Naast af en toe een praatje maken met de plant hoef jij vrijwel niets meer te doen om hem in leven te houden. Ben jij op een gegeven moment toe aan nieuwe plant? Dan kan je de plant eenvoudig losmaken en nieuwe zaadjes in het oppervlak stoppen. Eindelijk een uitvinding waar jij als plantenliefhebber iets aan hebt!

planten terraplanter
Via: youtube.com (capture) | terraplanter

Prijskaartje van de Terraplanter

Wat begon als een Kickstarter project is uitgegroeid tot een enorm succes. Het doel van Erhan Zarhi met de Terraplanter? Een bedrag van €17.000 euro ophalen. Zijn uitvinding bleek iets sucessvoller, want inmiddels staat de teller op meer dan 5,4 miljoen euro. Zelf kan jij er eentje bemachtigen voor een prijs vanaf €53 euro. Eén ding weet je dan zeker: jij houdt jouw plant in leven!


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...