Met Super Mario Run is de loodgieter terug in een nieuw jasje… op je Smartphone!

Door

Redactie

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Redactie

Laatste update:

0

Iedereen kent natuurlijk de vriendelijke Italiaanse loodgieter, Mario genaamd. Met Super Mario Run is de Nintendo-superster weer terug van weggeweest en ditmaal op je Smartphone!

Zoals je van de Mario-reeksen gewend bent, draait ook Super Mario Run om de bekende vrolijke loodgieter: Mario! De game is een zogenaamde side-scrolling, auto-runner game. Dit houdt in dat de gamer Mario bestuurt, terwijl hij zelf van links naar rechts blijft lopen. Het is de bedoeling onze vriend obstakels te laten ontwijken, op beesten te laten springen of muntjes te grijpen door hem te laten springen. Dit kun je gemakkelijk doen met een druk op je Smartphone-schem. Doel van het spel is Mario, zo snel mogelijk, veilig naar het eind van de level te brengen en hierbij zoveel mogelijk muntjes te laten verdienen!

Super Mario Run nieuwe hype

Inmiddels is de game al een ware hit. Hoewel deze tot vandaag alleen op iOS beschikbaar was, kun je toch al van een hype spreken. De app is 70 miljoen keer gedownload en met de Android-versie zal dat aantal vermoedelijk sterk toenemen! De game heeft een freemium-constructie: je kan het spel gratis downloaden, maar wil je vervolgens verdere levels kunnen spelen, moet je hiervoor betalen. € 9,99 om precies te zijn, wat niet bepaald mals is.

Het spelen van Super Mario Run

Zoals bij elke nieuwe game, zijn er natuurlijk een aantal tips, die je mee kan nemen! Laten we beginnen bij het begin: aangezien er vele fake-versies van het spel (met alle nadelige gevolgen van dien) in omloop zijn, moet er op letten dat je de juiste versie downloadt in iTunes of Play Store. Verder kun je tijdens het spelen een verkeerde sprong (nagenoeg) ongedaan maken door snel van rechts naar links te vegen. Je sprong wordt dan gestopt, waardoor je geen ‘schade’ oploopt en eventueel opnieuw moet beginnen! Tot slot loont het ook om bovenop de aanwezige beesten/vijanden te springen. Je kan ze natuurlijk ontwijken, maar jump je erop, verdien je hier extra munten voor!

Nadat de game eerder op iOS beschikbaar was, is hij dat vanaf 23 maart ook op Android te downloaden!

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...