Slimme deurbel: de 5 beste smart deurbellen van 2021

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Nest Hello

Belletje lellen is allang niet meer zo leuk als vroeger. Waar bewoners eerst van de zolder moesten komen, zien ze nu op hun app dat het de moeite waard niet is om naar beneden te lopen. Maar de slimme deurbel is ook erg welkom tegen inbrekers en verminderd de frustratie als je pakketje tóch eerder komt dan verwacht. Maar wat zijn eigenlijk de beste slimme deurbellen van 2021? Wij vertellen het je in dit artikel.

Wat is een slimme deurbel?

Een slimme deurbel is net zoals andere slimme apparaten verbonden met je smartphone. Belt er iemand aan, dan krijg je een bericht op je telefoon. Je krijgt dan de live beelden te zien of ziet later een korte opname van het moment dat de deurbel afging. Hiermee weet je dus altijd wie er voor de deur staat, zelfs als je niet thuis bent. En waar sommige deurbellen alleen beelden opnemen wanneer er iemand op de bel drukt, beginnen anderen al te filmen zodra er beweging voor de deur plaatsvindt.

Slimme deurbel smart deurbellen

Daarnaast zijn veel slimme deurbellen uitgerust met een microfoon. Hierdoor kun je bijvoorbeeld met de pakjesbezorger praten en zeggen dat ze het pakje bij de overburen langs mogen brengen, of je kunt tegen de collectant zeggen dat hij later niet terug hoeft te komen, omdat je ook dan geen geld zal geven. We zijn vaak van huis en missen daarom ook alles wat er gedurende een dag wat er voor onze deur gebeurt. De slimme deurbel zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent wat er zich afspeelt.

Wat is de beste slimme deurbel van 2021?

De beste slimme deurbel heeft alle belangrijkste functies die een deurbel moet hebben. Zo moet er een goede camera op zitten met een brede kijkhoek, moet de verbinding met je smartphone goed zijn en moet het eenvoudig zijn om beelden live te zien of terug te kijken. Als extra optie heeft de beste slimme deurbel een goede microfoon waarmee je zonder al teveel ruis kunt communiceren met iemand die voor je deur staat. De onderstaande slimme deurbellen zijn voorzien van enkele van deze opties en sommige hebben zelfs nog meer opties.

Ring Video 2 (199 euro)

Ring is één van de beste bedrijven als het gaat om slimme deurbellen. De nieuwste generatie Ring Video is voorzien van nog meer opties dan de vorige edities. Zo heeft de camera bijvoorbeeld een bewegingsdetectie functie, die bij een beweging op 9 meter al een notificatie in de app kan laten zien, ook in het donker. De camera is Full HD en heeft dus een nachtvisie functie, waardoor je dag en nacht de bezoekers voor de deur kunt zien. Met de ingebouwde speaker en microfoon kun je met iedereen praten die voor de deur staat. Wil je de beelden van de deurbel laten opslaan in de cloud, dan betaal je 3 euro per deurbel voor Ring Protect.

Ring Video 2 Doorbell Slimme deurbel smart deurbellen
Via: ring.com

Nest Hello (279 euro)

Het volgende bedrijf dat vooraan de rij staat bij het creëren van slimme apparaten is Nest. Het is geen verrassing dat de Hello de meest geavanceerde slimme deurbel is. Zo krijg je zowel beeld als geluid in HD kwaliteit, geeft de camera overdag en in het donker goed beeld en kun je live beelden bekijken van wat er voor je deur gebeurt.

Wil je echt profiteren van de kracht van de Nest Hello, dan moet je een Nest Aware abonnement aanschaffen. Hiervoor betaal je 50 euro per jaar en de deurbel geeft je dan alle opties, waaronder een gezichtsherkenningsoptie. De app stuurt je dan een aparte melding wanneer vrienden of familie voor de deur staan. Via de ingebouwde microfoon kun je praten met mensen voor de deur, maar je kunt ook een geautomatiseerde boodschap laten afspelen wanneer iemand aanbelt.

Nest Hello Slimme deurbel smart deurbellen
Via: nest.com

Smanos MA1040 (157 euro)

Een iets goedkopere variant vind je in de Smanos MA1040, die vergelijkbare opties biedt als de Ring Video 2. Zo krijg je goede beelden van de deurbel doorgestuurd naar je smartphone, met een kijkhoek van 178 x 130 graden. De deurbel heeft een automatische dag en nachtmodus, zodat je altijd goede beelden krijgt doorgestuurd.

Wil je zien wanneer er iemand voor de deur staat maar niet aanbelt, dan kun je ook de bewegingsmelder inschakelen. Dan krijg je iedere keer een melding in de app als er iemand in de tuin komt. Deze detecteert beweging tot op 9 meter afstand. Wil je kunnen communiceren met degene die voor de deur staat, dan kan dat via de ingebouwde microfoon en speaker.

Smanos MA1040 Slimme deurbel smart deurbellen
Via: smanos.com

Elro DV447WIP (259 euro)

De Elro DV447WIP is een totaalpakket als het gaat om slimme deurbellen. Waar je bezoekers bij de meeste andere deurbellen alleen via je smartphone kunt zien, levert Elro ook een 7 inch scherm mee wat je in huis kunt hangen. Deze is ook verbonden met de camera in de deurbel, waardoor je in huis direct kunt zien wie er voor de deur staat. Ben je niet huis, dan krijg je zowel overdag als in het donker haarscherpe beelden doorgestuurd naar je smartphone. Wil je communiceren, dan kun je gebruik maken van de ingebouwde speaker en microfoon van de camera. De Elro wordt geprezen om de korte tijd tussen het aanbellen en de melding die je krijgt op je smartphone.

Elro DV447WIP
Via: elro.eu

Ezviz DP1 (270 euro)

Ook de Ezviz DP1 is voorzien van een scherm waarop je vanuit huis de bezoekers kunt zien. Je hoeft hiervoor dus niet noodzakelijk een app te hebben waar je de beelden op ontvangt. De deurbel heeft een opname functie, waardoor je niet altijd live mee hoeft te kijken naar de beelden. En wil je communiceren met je bezoekers, dan kan dat via de ingebouwde microfoon en speaker. De Ezviz is daarbij ook te koppelen met Smart Home systemen zoals Alexa en Google Assistant en werkt met IFTTT.

Ezviz DP1
Via: ezviz.eu

Wat is de beste slimme deurbel?

Wat de beste slimme deurbel is, hangt af van je eigen wensen. Ben je vaak thuis, dan is het misschien handig om een beeldscherm te hebben waar je de bezoekers op kunt zien. Ben je vooral vaak weg van huis, dan is een snelle verbinding met de app een pluspunt. Alle deurbellen in dit rijtje hebben sowieso een microfoon en speaker waarmee je kunt communiceren met je bezoekers. Andere verschillen tussen de slimme deurbellen zijn onder andere de beeldkwaliteit, de resolutie, het installatiegemak en ook de beeldhoek die wordt opgenomen. Deze secundaire opties kunnen voor jou net het verschil maken welke slimme deurbel het beste is.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...