Singles Day 2018 Nederland: hier kun je terecht voor sale op gadgets en tech

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Singles Day is een fenomeen dat ontstaan is in Azië en het is eigenlijk een koopjesdag. Veel producten worden met grote kortingen aangeboden en dit waait ook langzaam over naar Nederland. Wij hebben voor 2018 een overzicht gemaakt van winkels waar je terecht kunt.

Singles Day: wat is het eigenlijk?

Singles Day is ontstaan in China en gaat terug tot – voor zover we weten 1993. Toen werd er op de universiteit van Nanking de eerste ‘Singles Day’ gehouden. Hierbij zouden de vrijgezellen allerlei activiteiten op deze dag georganiseerd hebben, om zo nieuwe mensen te ontmoeten. Dit ging al snel over naar andere universiteiten en zo werd het verspreid als een olievlek. Maar er zijn meer theorieën hierover: zo gaan er verhalen over een kortstondige relatie, waarbij het meisje overleden was aan een ernstige ziekte. Dit werd herdacht op een speciale dag, je kunt het al raden: 11-11.

Singles Day wordt niet zomaar op 11-11 gevierd. Dit is de datum in het jaar waarin de meeste cijfers één voorkomt en één staat voor alleen. Deze Singles Day was helemaal niet commercieel in het begin, maar werd al snel groot in China waarna winkels erop gingen inspelen. Op dit moment is Singles Day heel groot in China, maar ook de rest van de wereld begint mee te doen, zo ook Nederland. Hier zien we steeds meer winkels die meedoen aan Singles Day en een flinke lading producten in de sale gooien, zo ook op Singles Day 2018.

Singles Day 2018 in Nederland: waar kan ik terecht?

Er zijn veel winkels die deelnemen aan Singles Day, de ene enthousiaster dan de andere. Bol.com verwacht in 2018 een omzetstijging van 300% ten opzichte van vorig jaar. Officieel is Singles Day op 11-11 (11 november dus), maar vaak zien we dat winkels er een (lang) weekend van maken. Het loont dus ook om alvast eerder te kijken bij de winkel van jouw keuze om niet tegen een uitverkocht item aan te lopen. Ben je op zoek naar een nieuwe Chromebook, robotstofzuiger, headphone, bluetooth speaker of iets heel anders, dit is een mooie dag om eens rond te kijken.

Populaire winkels Singles Day 2018

[su_list icon=”icon: arrow-right” icon_color=”#000000″]

[/su_list]

Nog meer winkels

Er zijn nog veel meer winkels die extra korting bieden tijdens Singles Day, shop ze!

[su_list icon=”icon: arrow-right” icon_color=”#000000″]

[/su_list]

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...