Oppassen geblazen voor schadelijke link WhatsApp videobellen!

Oppassen geblazen voor schadelijke link WhatsApp videobellen!

Veel mensen krijgen fake links voor het videobellen met WhatsApp. Het ziet er allemaal echt uit, maar is het zeker niet!

De afgelopen dagen zijn er veel mensen in aanraking gekomen met berichten die betrekking hebben op het activeren van videobellen in WhatsApp. Nu is het zo, dat deze dienst daadwerkelijk door WhatsApp is aangekondigd, maar de betreffende berichten zijn allesbehalve authentiek! Het ziet er uitermate gelikt uit, maar blijkt niets meer dan een schadelijke kettingbrief.

Hoe ziet deze oplichting eruit?

Eigenlijk werkt de scam heel simpel: je ontvangt een bericht via een contactpersoon (die er al is ingetrapt) met de boodschap: ‘Hallo nu kunnen we video bellen activeren door uitnodigingen!! Hier is die voor jou…’ of wellicht in een andere taal, vanuit het buitenland, met een link voor een website. Deze site lijkt van WhatsApp, maar is het niet (zie hieronder: links is de scam, rechts is WhatsApp)!

Wat is de eventuele schade?

Het is nog onbekend wat precies de schade van deze scam is. Onze vrienden van Androidworld.nl vermoeden dat het wellicht diefstal van persoonlijke gegevens of om plaatsing van malware kan gaan.

Hoe werkt videobellen op WhatsApp wel?

Videobellen is nog niet overal mogelijk. Voorwaarde is, dat je de nieuwste versie van de Android-, iOS- of Windows Phone-app hebt geïnstalleerd. Indien je het juiste platform gebruikt, kun je op het telefoon-icoontje drukken en vervolgens kiezen tussen spraak- of video-oproep. Dus gewoon IN de app van WhatsApp zelf… je hoeft geen links te gebruiken! Simple as that!

Deel dit bericht om ook jouw vrienden te sparen van schadelijke ellende!

Via: Androidworld.nl

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo