Review Teufel Real Blue NC (2022): kopen of beter niet?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Teufel Real Blue NC 2022

Teufel brengt al jaren audio-producten op de markt en op GadgetsDaily hebben we er daar ook al veel van getest. Vandaag is de Teufel Real Blue NC (2022) aan de beurt. Deze koptelefoon met noise-cancelling biedt veel opties voor de prijs, maar is dit het ook waard? Dat onderzoeken we in deze Teufel Real Blue NC review.

Teufel Real Blue NC (2022)

De Teufel Real Blue NC is het topmodel noise-cancelling Bluetooth koptelefoon van het Duitse audiomerk. Wat wel enigszins verwarrend is, is dat het vorige model exact dezelfde naam draagt, maar in 2019 gelanceerd werd.

Op GadgetsDaily hebben we de vorige versie ook uitgebreid bekeken, check hier de review van de ‘oude’ Real Blue NC, maar deze keer kijken we naar het 2022-model van de Real Blue NC.

Met de Teufel Real Blue NC wil zet de Duitse fabrikant in op het middensegment noise-cancelling (alhoewel er ook een versie zonder NC is). De adviesprijs bedraagt € 229, maar op het moment van schrijven kun je deze koptelefoon kopen voor € 199.

Teufel Real Blue NC 2022

De Teufel Real Blue NC heeft ten opzichte van zijn voorganger een redelijke metamorfose ondergaan qua looks. Hierbij is het allemaal wat netter en rustiger geworden, persoonlijk kan ik dit wel waarderen.

Door de wat zachtere vormen, gaat deze Teufel noise-cancelling koptelefoon wat meer richting de concurrentie. Met een beetje verbeelding hebben de oorschelpen wel wat weg van de Sony WH-1000XM4.

Ik vind het in ieder geval een vooruitgang qua looks, maar er het is nog niet echt de premium uitstraling. Ja, hij ziet er goed uit, maar door de wat ‘wiebelige’ powerbutton, doet dit wel af aan de premium look & feel die je toch wil uitstralen met een dergelijk koptelefoon.

Teufel heeft er voor gekozen om de bediening niet via touch te doen, maar via de good old buttons en dat werkt eigenlijk zoals je mag verwacht van… knopjes. Gewoon goed.

Dit neemt echter niet weg dat de Teufel Real Blue NC (2022) een prima kwaliteit biedt voor de prijs (op het moment van schrijven € 199), maar de afwerking kan nog iets beter om echt mee te kunnen met de Bose en Sony van deze wereld.

Teufel Real Blue NC 2022 -2

Dit merk je gelukkig niet bij het gebruik: het is een prettige Bluetooth headphone om dagelijks te gebruiken. Ook de pasvorm is als vanouds: gewoon goed. Ook na meerdere uren dragen heb ik geen last gehad van pijnlijke oren of andere veelvoorkomende koptelefoon-kwaaltjes.

De verbinding via Bluetooth met smartphone of PC gaat eenvoudig en snel, waardoor je bij het aanzetten nooit lang hoeft te wachten voordat je muziek kunt luisteren, een podcast opzetten of een telefoontje te plegen.

Nu zijn de looks van een koptelefoon natuurlijk belangrijk, ook de pasvorm, maar het geluid is ook nog steeds een essentieel onderdeel.

Het geluid op de Teufel Real Blue NC 2022 is gebalanceerd waardoor dit door veel mensen gewaardeerd kan worden. Wil je hier wat aanpassingen op doen, dan kun je de Teufel Headphones-app downloaden (Android en iOS) waarna je een aantal instellingen kunt aanpassen.

Teufel Real Blue NC 2022

Voordat ik verder op de app inga, wil ik eerst de noise-cancelling (NC) benoemen. Er is een model met en een model zonder NC. Mijn versie, met NC, heb ik in verschillende situaties getest en de conclusie hierbij is dat deze redelijk goed geluiden van buitenaf weg kan filteren.

De Real Blue NC haalt niet het niveau van de XM4, Sony QC45 of de Airpods Max, maar doet zijn werk toch redelijk goed. Wil je een koptelefoon met bijzonder goede NC, dan is deze Teufel niets voor jou, maar zoek je kwaliteit voor € 199, dan zit je zeker goed.

De app van Teufel heeft een aantal handige functies, waaronder de equalizer. Hierbij heb je de mogelijkheid om het geluid aan te passen naar je eigen wens. Hierbij zijn de meeste standaard-opties aanwezig, zoals bijvoorbeeld bass, rock en pop.

Wat Teufel hier leuk doet, is de visuele weergave van het geluid dat je gekozen hebt in de equalizer, zoals te zien op de screenshots van de app.

De app zit verder goed in elkaar, niet bijster uitgebreid, maar gewoon de basis-functies die nodig zijn. Waarschijnlijk gebruik je de app vooral in het begin of om een keer de equalizer aan te passen, maar erna zul je deze niet meer zo vaak openen.

De accuduur van de Teufel Real Blue NC is simpelweg briljant.

En dan nog het paradepaardje van de Teufel Real Blue NC: de accuduur. De accuduur is bizar goed met 41 uur (NC), dat is veel meer dan zijn concurrenten. Nu is het lastig om tijdens het dagelijks gebruik de accuduur goed bij te houden, dus of hij daadwerkelijk 41 uur haalt durf ik niet te zeggen, maar dat de accuduur bijzonder goed is, dat is een feit!

Teufel Real Blue NC app

Met de Teufel Real Blue NC koop je een betaalbare noise-cancelling koptelefoon die op alle vlakken goed presteert. De afwerking kan wat beter, maar het geluid en zeker de accuduur zijn grote pluspunten van deze Bluetooth headphone!

Teufel Real Blue NC 2022
Veel voor weinig
De Teufel Real Blue NC is een waardige opvolger en biedt veel waar voor zijn geld. De noise-cancelling past bij de prijsstelling, maar de accuduur overstijgt alle concurrentie. Met een accuduur van 41 uur met noise-canceling en 55 uur zonder, is dit een absolute topper. Qua geluid doet de Teufel Real Blue NC het gewoon goed: gebalanceerd en gewaardeerd door bijna iedere gebruiker. Dit kun je aanpassen met de equalizer in de app, die overigens ook gewoon prettig werkt!
Totaal
Bezoekers beoordeling0 Stemmen
Pluspunten
Monsterlijke accuduur (41 uur met NC)
Prettige app
Gebalanceerd geluid
Goede noise-cancelling
Prijs- kwaliteit-verhouding in orde
Minpunten
Beetje 'plastic'-feel, ook de powerbutton is wat fragiel
4.5

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...