Review: Samsung Wireless Fast Charger brengt veel gemak

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Het draadloos opladen van je smartphone wordt steeds meer gemeengoed. Daarom zijn wij aan de slag gegaan met de Samsung Wireless Fast Charger.

Samsung Wireless Fast Charger (NG930)

Het is goed om te weten dat er verschillende versies van snelle draadloze opladers, ook wel fastchargers zijn. Deze werd gelanceerd samen met de Samsung Galaxy S6, maar is compatible met alle smartphones die Qi ondersteunen.

Qi is de meest gangbare standaard voor draadloos laden en praktisch elke smartphone die voorzien is van deze wireless charging optie is hier geschikt voor. Wij hebben dan ook een Samsung Galaxy S8 getest met deze wireless charger van Samsung.

Design en gebruik

Na het uitpakken valt direct de elegante verschijn van de, in ons geval, witte versie van dit product. In de doos zit alleen maar de charger zelf, de oplaadkabel is niet aan de doos toegevoegd. Uiteraard hebben de meesten wel een microUSB-kabel liggen, maar het zou handig zijn als deze compleet geleverd zou worden.

De NG930 staat netjes op mijn bureau en doet zoals gezegd dienst als oplader voor mijn S8. Ik merk doordat deze op mijn bureau staat, ik hier vaker mijn toestel ‘even’ opleg. Dat zorgt ervoor dat ik hoe dan ook het einde van de dag haal. Daarnaast zorgt de lader ervoor dat het toestel rechtop staat en je dus goed kunt aflezen wat er allemaal gaande is.

Als er bijvoorbeeld een gesprek of bericht binnenkomt, is dit – afhankelijk van de positie – direct in je gezichtsveld. Hierdoor kun je er indien gewenst sneller op reageren. Er waren echter ook moment dat ik hem even aan de zijkant zette, om meer geconcentreerd te kunnen werken.

Het opladen

De oplader heeft output van 1,67-2A, dat wil zeggen dat deze de meeste toestellen vrij snel op kan laden. Helaas was dit niet fast charging voor de Galaxy S8, maar er zijn genoeg andere toestellen die wel ondersteund worden, denk hierbij aan de Galaxy S6.

Vooral het gebruiksgemak van deze Samsung Wireless Charger maakt dat ik deze kan aanraden. Check wel altijd goed van tevoren of jouw toestel ook daadwerkelijk snel opgeladen kan worden hiermee, het zou zonde zijn als dat jouw behoefte was en het kon achteraf niet.

Telefoon zonder draadloos laden?

Voor de mensen die een telefoon hebben die géén draadloos laden ondersteunt, zijn er zogenaamde draadloze ontvangers verkrijgbaar die je in de Micro USB poort van je smartphone bevestigt. Je vouwt de ontvanger naar achteren en voor het mooie zicht (anders bungelt de ontvanger aan je smartphone), plaats je er een telefoonhoesje omheen, zodat je ‘m niet meer ziet!

De Samsung Wireless Charger is volgens ons een leuk geschenk voor een vriend of familielid. Er zijn ook wireless chargers verkrijgbaar in een variant waarbij je ‘m gebruikt als fietshouder voor op de fiets.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...