Review Panasonic TX-40EXW734: ik heb mijn nieuwe tv gevonden!

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0


Er zijn tegenwoordig veel, heel veel tv’s te koop, maar welke moet je nu kiezen? Dat is bijna onmogelijk om te beantwoorden, maar wel heb ik de afgelopen weken de Panasonic TX-40EXW734 getest en mijn bevindingen lees je in deze review.

Panasonic EXW734-serie

De EXW734-serie van Panasonic werd in 2017 aangekondigd en bestaat uit een aantal modellen, die onder andere qua schermformaat verschillen. De versie die ik getest heb is de TX-40EXW734, een 40 inch-tv met een 4K-resolutie.

Installatie en setup

De TX-40EXW734 komt – net als alle tv’s – in een grote doos, waarna het uitpakfeest kan beginnen. Vervolgens is het een kwestie van de pootjes erop schroeven met een 8-tal schroefjes en de tv is helemaal klaar om te gaan. Nadat de stekker in het stopcontact is gedaan, kan het instellen beginnen.

Bij een tv als deze is het natuurlijk belangrijk dat er een goede internet-verbinding is. Op deze Panasonic is het mogelijk een ethernet-kabel (vast internet) aan te sluiten of te verbinden met WiFi. Ik heb gekozen voor het laatste en de setup is vrij eenvoudig. Klein puntje: bij het invoeren van dergelijke wachtwoorden, moet er bevestigd worden met de ‘return’-knop op de afstandsbediening, dit kan verwarrend zijn. Als je het eenmaal weet, is het uiteraard geen probleem.

Bij de setup kreeg ik meteen de vraag om de software te updaten en de installatie daarvan verliep ook bijzonder soepel, uiteraard allemaal online.

Design en bediening

De 40EXW734 heeft een opvallend design en dat komt vooral door de gebruikte voet. Deze is op één manier te monteren bij het model dat ik getest heb, maar bij een ander, groter model kunnen de gebogen voetjes ook andersom gemonteerd worden.

Design is natuurlijk persoonlijk, maar ik ben fan van de metalen rand rondom het scherm. Dit straalt klasse uit en is daarnaast ook nog relatief dun. Al met al ben ik te spreken over het design en zou ik deze tv graag in mijn woonkamer hebben staan.

Metalen look Panasonic TX-40EXW734

Het bedienen van de tv gaat met een relatief dikke afstandsbediening met meerdere, grote en kleinere knoppen. Opvallend is het feit dat er een grote Netflix-knop aanwezig is, waardoor we ook direct zien wat de focus van deze serie is: streamen en online mogelijkheden in goede kwaliteit.

Verder werkt de afstandsbediening zoals we dat gewend zijn en vooral belangrijk, de tv reageert ook vlot op commando’s.

Aansluitingen en beeldkwaliteit

De aansluiten aan de achterzijde van de tv zijn goed weggewerkt en kunnen eventueel afgedekt worden met een meegeleverde plaat. We vinden op de tv: HDMI x 3, USB x 3, CI (voor modules van bijv. Ziggo), RCA Phono type 1 (Compotent, video), Optische audio (1x), 3,5 mm jack (hoofdtelefoon).

Hiermee heb je voldoende ruimte om alles aan te sluiten, zoals bijvoorbeeld externe players of andere apparaten.

Qua beeldkwaliteit ben ik erg enthousiast over deze Panasonic. Ook al is het ‘maar’ 50Hz, waardoor er bepaalde beelden (vooral als er veel gebeurt) wat schokkerig kunnen zijn, heb ik hier geen last van gehad. De beeldkwaliteit, vooral in 4K is bijzonder goed en als je content hebt in deze kwaliteit, dan is het ook zeker een aanrader om deze te gebruiken bij deze tv. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een Netflix-abonnement (van 15 euro per maand).

De kleuren spatten van het scherm en dat is wat ik misschien nog wel het meest kan waarderen aan deze tv.

Software

Deze Panasonic draait op Firefox, dit ken je wellicht als een browser, maar er is ook een heel besturingssysteem voor tv’s. Hiermee worden alle ‘slimme’ functies mogelijk en kunnen de apps geactiveerd worden.

Er zijn redelijk wat apps beschikbaar waarbij de meest gebruikte in Nederland standaard geïnstalleerd zijn. Denk hierbij onder andere aan Netflix, maar ook YouTube en NPO om uitzendingen van de publieke omroepen terug te kijken.

Daarnaast is er ook een browser aanwezig, die ik uiteraard ook even getest heb. Mocht je per se de behoefte hebben om een website te bezoeken, dan is dat dus mogelijk, maar of het handig is… Persoonlijk vind ik van niet, dat ligt niet aan de tv zelf, maar meer het gebrek aan een bediening anders dan met de afstandsbediening.

Conclusie

Met de Panasonic TX-40EXW734 koop je een degelijk tv met een goede prijs- kwaliteitverhouding. De prijs op het moment van schrijven ligt op € 749 en er geldt ook nog een cashback-actie, waardoor deze tv tijdelijk nog aantrekkelijker is.

De beeldkwaliteit is erg goed, ondanks de 50Hz en het design is aansprekend en zal in veel woonkamers passen. Er zijn voldoende aansluitingen en ook de software van Firefox werkt naar behoren, net als de meegeleverde apps.

Er is voor mij persoonlijk één groot nadeel en dat is het feit dat deze tv weer terug moet na deze review. Ik had hem graag in mijn kamer laten staan om te genieten van dit prachtige 4K-beeld en design!

Meer weten over het toestel of deze aanschaffen, check dan onderstaande button.

[button label=”Panasonic TX-40EXW734-aanbieding” link=”http://CBlink.je/YlxtLo” target=”_blank” color=”blue” __fw_editor_shortcodes_id=”cbd45c71723e23ceac1a36565729ca83″ _fw_coder=”aggressive”][/button]

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...