Review OnePlus 5: voor iedereen die veel wil voor weinig geld

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

De OnePlus 5 werd in 2017 geïntroduceerd en er waren veel mensen dolenthousiast. inmiddels zijn we een aantal maanden verder en wij bekijken de OnePlus 5 uitgebreid.

OnePlus

OnePlus staat bekend als een bedrijf dat goede producten levert en hier vooral niet teveel voor vraagt. Daarnaast draaien ze grotendeels op ‘free PR’ en krijgen ze dus veel coverage op grote websites in de wereld. De OnePlus 5 werd enigszins vreemd aangekeken toen de prijzen hoger bleken te liggen dan bij de voorgangers, maar inmiddels zijn er regelmatig dergelijke goede deals dat de prijzen lager liggen dan voorheen.

OnePlus 5: prestaties en gebruik

De OnePlus 5 heeft – ook eind 2017 – nog steeds specs waar je trots op kunt zijn. Trots is misschien een groot woord, maar het zorgt er wel voor dat je nog geruime tijd vooruit kunt met dit toestel. Onder de motorkap draait een processor van Qualcomm en zien we meerdere modellen die variëren in opslag en geheugen.

Bij dagelijks gebruik zijn er geen haperingen merkbaar en zien we geen vertragingen. Ook bij het spelen van zwaardere games heeft de OnePlus 5 geen last van vertragingen of lange laadtijden. Met de OnePlus 5 koop je dus een toestel waar je voorlopig nog even mee vooruit kan en de update naar Android 8.0 komt er ook zeer binnenkort aan op het moment van schrijven van deze review.

De OnePlus 5 voelt goed aan. Als voormalig OnePlus 2-gebruiker, uiteraard met de bamboe-achterkant, is de OnePlus 5 veel subtieler. De hoeken zijn afgerond, het geheel is dunner en platter geworden waardoor het vasthouden en bedienen een stuk eenvoudiger, maar vooral prettiger is geworden. Op deze manier merk je pas dat er iets beter kan zodra je het geven gebruikt en dat is precies het geval bij de OnePlus 5.

Een issue waar ik mee kampte bij mijn vorige toestel was het feit dat de vingerafdrukscanner geactiveerd werd in mijn zak. Hierdoor moest het toestel continu werken en ging de accu net iets te snel leeg. Gelukkig zit er op de OnePlus 5 een soort van blokkering zodat dit voorkomen kan worden.

Camera en accu

De camera is één van de speerpunten van de OnePlus 5. Door de dubbele camera is het mogelijk om de focus te verleggen, het zogenaamde bokeh-effect. Dit resulteert in prachtige foto’s, waarbij bijvoorbeeld de achtergrond vervaagd wordt en het voorwerp op de voorgrond beter tot zijn recht komt.

Over het algemeen ben ik bijzonder tevreden over de OnePlus 5, maar vooral de camera is één van de punten waar ik bijzonder enthousiast van kan worden.

Gelukkig geldt dit ook voor de accu. Deze gaat gewoon lekker lang mee, zonder problemen haal ik het einde van de dag met de batterij van de OnePlus 5. Nu ben ik geen superintensieve gebruiker, maar toch is het prettig om me geen zorgen te maken over of er wel een stopcontact in de buurt is.

Conclusie

De OnePlus 5 is een bijzonder prettig toestel en kan nog tijden mee. Wil je niet teveel betalen voor een smartphone die een goede camera en accu heeft en ook onder de motorkap in orde is, dan is de OnePlus 5 een goede kandidaat.

De OnePlus 5 is onder andere te koop bij Gearbest, waarbij er regelmatig aanbiedingen zijn om het toestel voor een schijntje aan te schaffen.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...