Review Libratone Q Adapt in-ear lightning: bijzonder comfortabel

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Inmiddels weten we dat Apple is gestopt met het aanbrengen van een 3,5 mm jack op de nieuwe iPhones. Dan heb je twee alternatieven: Bluetooth of via de lightning-poort. In dat laatste geval kun je kiezen voor de  Libratone Q Adapt in-ear lightning. Wij gingen ermee aan de slag en de bevindingen lees je in deze review!

Design en accessoires

Of design belangrijk is bij oordopjes: ik vind van wel. Natuurlijk is het niet alleen de stijl die je moet ook aanspreken, maar het design is ook zeker van invloed op de pasvorm.

Hierover ben ik erg te spreken bij de Libratone Q Adapt in-ear lightning. Ze zitten prettig in het oor en ook de materiaalkeuze is erg goed. Ze voelen bijzonder stevig aan en de gebruikte kabel is van erg goede kwaliteit.

Bij de Q Adapt in-ear lightning worden een aantal accessoires geleverd, zoals de welbekende tips. Eigenlijk was ik verbaasd over de beschikbare hoeveelheid tips, die in een twee vormen en verschillende maten komen. Het was even proberen, maar uiteindelijk heb ik de prettigste gevonden voor mijn oren.

Naast de plugs wordt er ook een handig opberghoesje meegeleverd, dat je eenvoudig in je achterzak kunt schuiven. Op deze manier is het dus eenvoudiger om de headphone mee te nemen ook onderweg te gebruiken.

Geluid en Noise Cancelling

Laat ik beginnen met te vertellen dat ik geen audiofiel ben. Het verschil tussen goed en slecht geluid hoor, maar tussen heel goed en subliem vind ik lastiger.

Dat gezegd hebbende geeft de Q Adapt in-ear lightning een mooi geluid. De bass is van een niveau waar ik enthousiast van kan worden en ook de hoge tonen worden prettig ten gehore gebracht. Het maximale volume is voor mijn oren (meer dan) voldoende.

Waar ik erg fan van ben sinds ik de over ear van Bose, de QC35, gebruik, is noise cancelling (NC). Hiermee wordt het omgevingsgeluid weggefilterd en heb je dus minder last van de geluiden om je heen. Dit wordt ook meegeleverd op de Q Adapt in-ear lightning.

Natuurlijk mag je geen over-ear-kwaliteit verwachten, maar dit viel me wel een beetje tegen. De hoeveelheid noise cancelling is niet top en de omgeving is nog vrij goed te horen, ook als er instellingen worden gedaan met de app.

Wel is het een groot voordeel dat er geen extra accu of andere stroombron nodig is om de NC te laten werken. Op deze manier heb je dit altijd bij de hand zonder een accu op te hoeven. Dit is bij andere NC-headphones vaak wel het geval.

Libratone Q Adapt in-ear lightning kopen

De Libratone Q Adapt in-ear met lightning aansluiting kan onder andere bij Coolblue en Wehkamp. Let goed op eventuele aanbiedingen, dit kan de nodige tientjes schelen! De adviesprijs bij introductie lag op 179 euro.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...