Harman Kardon is geen onbekende op de audiogebied en ik was dan ook erg nieuwsgierig hoe de Harman Kardon Citation Oasis wekker zou bevallen. Hoe dit in de praktijk ging, lees je in deze Citation Oasis-review.
Harman Kardon Citation Oasis wekker
De Citation-lijn van Harman Kardon is vooral gericht op een herkenbaar design en goed geluid. Dat zien we dan ook terug in de Oasis die in deze serie valt. Dit audio-apparaat heeft een aantal mogelijkheden, waaronder het afspelen van DAB-radio, ondersteuning voor Google Assistant en draadloos laden voor je smartphone.
Lees ook: Review Harman Kardon Citation Bar: soundbar ambitie
Alhoewel het niet direct bedoeld is als een wekker voor op de slaapkamer, zal hij daar wel vaak gebruikt worden. Dat was ook tijdens mijn review het geval, de Harman Citation Oasis heb ik in die periode als wekker gebruikt. Mijn bevinden lees je hieronder.
Looks en installatie
De Oasis ziet er aantrekkelijk uit, vooral de grijze versie kan ik waarderen. De buitenkant is gemaakt van stof, waardoor je een mooie look krijgt in combinatie met het scherm en de overige elementen van het apparaat.
Op de bovenkant vinden we een aantal bedieningsmogelijkheden, aan de achterkant nog een aantal knoppen en de aansluitmogelijkheden. Jammer is wel dat de stroomvoorziening redelijk ver uitsteekt aan de achterkant. Praktisch niet echt een probleem, meestal staat een wekker ‘vrij’, maar esthetisch had dit beter gekund.
Verder ben ik erg te spreken over de looks van de Citation Oasis, een prettige uitstraling die in mijn geval prima bij de rest van de slaapkamer past.
De initiële installatie is erg eenvoudig, een kwestie van de stappen doorlopen om zo vervolgens van alle functies gebruik te maken.
Draadloos laden, casten en DAB+
De Harman Kardon Citation Oasis beschikt over een aantal handige en interessante features. De meest in het oogspringende onderdeel is de oplader bovenop het apparaat. Hierop kun je bijvoorbeeld een geschikte smartphone opladen, draadloos. Dit werkt erg eenvoudig, echter dien je er wel rekening mee te houden als je deze ’s nachts gebruikt, dat het scherm af en toe kan oplichten als je de niet-storen-modus niet juist heb ingeschakeld. Dat is overigens geen issue van de Oasis, maar meer generiek voor alle draadloze laders omdat hiervoor de achterkant van het toestel gebruikt wordt.
Verder, een functie die ik erg ben gaan waarderen is de mogelijkheid om te casten naar de wekker. Hiermee is het in bijvoorbeeld Spotify bijzonder eenvoudig om liedjes af te spelen op deze speaker. Enige vereiste is, dat je met hetzelfde WiFi-netwerk verbonden bent. Dit streamen via WiFi werkt naar mijn idee beter dan via Bluetooth, dus een groot pluspunt dat er ondersteuning hiervoor is.
Verder beschikt de Oasis over DAB+, een nieuwe manier van radio, waarbij je niet meer afhankelijk bent van het (vaak zwakke) signaal. Persoonlijk ben ik meer van mijn eigen muziek via Spotify, podcasts en audioboeken, maar het lijkt erg goed te werken.
Google Assistant
De ondersteuning voor Google Assistant biedt een aantal extra mogelijkheden, waaronder het geven van spraakcommando’s. Hierdoor kun je bepaalde informatie ontvangen, of acties uitvoeren zoals het afspelen van muziek, of zetten van een timer.
De meeste functies zijn te gebruiken via de knoppen op het toestel, maar bijvoorbeeld het zetten van de wekker dien je wel via de stem te doen. Niet echt handig wat mij betreft, maar nadat je er eenmaal aan gewend bent is het – soort van – te doen.
Conclusie
Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!
Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:
01
Cortina E-lett review: kopen of beter niet?