Netflix-aanbod groter in Nederland door taal aan te passen

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Netflix kijken

Netflix voegt regelmatig nieuwe series en films toe aan het aanbod, maar haalt er natuurlijk ook weer weg. Toch is er een manier om toegang te krijgen tot meer films en series in Nederland. Alhoewel we het niet getest hebben, zal het ongetwijfeld ook in België gelden.

Netflix-aanbod in Nederland

Het Netflix-aanbod verschilt per land, dat wisten we al, maar er zijn ook verschillen per land, zo blijkt uit onderzoek van Streamwijzer. Hieruit blijkt dat er – als je de instelling aanpast je 78 extra series krijgt en naar 6 extra films kunt kijken.

Netflix kijken
Via: Pixabay

Bij series betekent dit dat je simpelweg 6% extra content krijgt voor precies dezelfde prijs, dus het is eigenlijk een no-brainer.

De reden…

De reden hiervoor is eigenlijk vrij eenvoudig, zo legt Netflix uit. Als er series en films worden aangeboden aan Nederlandse gebruikers die de taal ook op Nederlands hebben ingesteld zonder ondertiteling of audio in de juiste taal, kunnen ze dit wellicht niet verstaan.

Lees ook: Zo krijg je toegang tot meer dan honderd geheime categorieën op Netflix

Via: depositphotos.com, kamachi

Met andere woorden, als er geen Nederlandse audio of ondertiteling is, dan zul je hem niet zien in de Nederlandse taal. Als je de taal op Engels instelt, is dat wel het geval in Nederland. Er wordt overigens regelmatig nieuwe ondertiteling toegevoegd.

Het is dus goed mogelijk dat je van een bepaalde serie wel al alle seizoenen kunt bekijken, maar nog niet in het Nederlands. Dit is dan alleen mogelijk als je de taal ander instelt.

Hoe doe je dat?

Het is eigenlijk erg eenvoudig om de taal aan te passen in je Netflix-account. Dit doe je door naar instellingen te gaan in de webversie van Netflix (kan ook op het mobiele web).

Netflix smartphone
Via: depositphotos.com | kamachi

Heb je geen zin om te zoeken, dan kun je naar deze link gaan, om vervolgens de taal aan te passen naar Engels. Zo eenvoudig kan het zijn.

Lees ook: Met deze truc wordt je Netflix-abonnement ineens een stuk goedkoper

Netflix-ze!


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...