Met FinalStraw heb je altijd je eigen rietje op zak

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

Het is al even gaande: de strijd tegen plastic rietjes. En niet zonder reden. Plastic rietjes zijn in de meeste gevallen niet nodig. Bovendien zijn ze bijzonder slecht voor het milieu. Wat te doen als je graag door een rietje drinkt, maar niet wil bijdragen aan vervuiling van de oceaan? Dan neem je een eigen rietje mee!

Populair, maar slecht voor het milieu

Sinds de jaren dertig zijn rietjes wereldwijd uitgegroeid tot een van de meest gebruikte, maar ook meest onnodige producten op aarde. Drinken door een rietje vinden we fijn en hygiënisch. Voor het gemak vergeten we daarbij hoe schadelijk de rietjes zijn voor het milieu. Veel gebruikte rietjes komen terecht in de oceaan. Daar zijn het verraderlijke vervuilers! Zeedieren kunnen er in verstrikt raken of er in stikken. Niet best!

Neem je eigen rietje mee

Zelf een (herbruikbaar) rietje meenemen lijkt de beste oplossing om vervuiling tegen te gaan. Maar niemand zit te wachten op een nat en gebruikt rietje in zijn tas of broekzak. Daarom is er nu de FinalStraw. Een herbruikbaar rietje dat je kunt inklappen, zodat je het gemakkelijk mee kunt nemen in het bijbehorende doosje. Hiermee past FinalStraw in je tas, je broekzak of als sleutelhanger aan je autosleutels. Altijd bij de hand dus.

FinalStraw is ideaal

Haal je de FinalStraw uit het doosje, dan klapt het rietje vanzelf uit tot een normaal formaat rietje van roestvrij staal. Weiger het rietje van de eet- of drinkgelegenheid waar je bent en drink met je eigen rietje. Daarna kan het rietje in de vaatwasser en/of je kunt het schoonmaken met de zogenaamde ‘squeegee’. Een klein tooltje dat speciaal gemaakt is om je rietje aan de binnenkant te reinigen. Klap het rietje weer in het bewaar het in het speciale sleutelhangerdoosje tot de volgende keer dat je er uit wil drinken.

Red de zee rietje voor rietje

Drink je graag uit een rietje en ben je enthousiast over de FinalStraw? Je kunt ‘m nu vast bestellen via Kickstarter voor (omgerekend) zo’n 17 euro. Dan drink jij dit najaar uit je eigen rietje en redden we rietje voor rietje de dieren in de zee. Ze zullen je dankbaar zijn!

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...