Nederlandse slimme slot LOQED: een compleet overzicht

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Het Nederlandse slimme slot LOQED bezit een aantal kenmerken die je niet vindt in andere slimme sloten. Met dat soort mogelijkheden wordt het slot dus best wel interessant. Welke mogelijkheden zijn het precies en wat kan het slot nog meer? Wij gingen op onderzoek uit.

LOQED: wat doet dit bedrijf?

De meeste slimme sloten komen uit andere (Europese) landen. Voor veel mensen lijkt het dan altijd van betere kwaliteit te zijn. Maar wist je dat Nederland één van de meest actieve landen is als het om smart-technologie gaat? Diverse slimme producten komen van Nederlandse bodem en doen het internationaal erg goed.

LOQED zou de komende jaren zomaar een prominente plek kunnen innemen in dat rijtje. Met hun slimme slot proberen ze de concurrentie te slim af te zijn. Betere beveiliging en extra functies moeten dat mogelijk maken. Benieuwd? We zetten de belangrijke mogelijkheden van LOQED op een rijtje.

1. Voordeur zonder sleutels

Wat? Ja, echt. LOQED heeft het als eerste slimme slotenmaker voor elkaar te krijgen om een volledig digitaal slot op de markt te brengen. Dat duidt bij sommige mensen op weerstand, omdat we technologie niet altijd kunnen vertrouwen. Is dat terecht? Niet direct. LOQED heeft nagedacht over alle mogelijke scenario’s waarin de normale functie van het slot niet zou werken. Lege telefoon, lege batterijen van het slot of zelfs vandalisme.

2. Niet meer voor een dichte deur staan

Toegegeven, niet alle oplossingen om alsnog binnen te komen zijn ideaal. Maar dat is een fysieke sleutel kwijtraken ook niet. In het beste geval is er iemand in de buurt met een reservesleutel, anders moet je voor een paar honderd euro een slotenmaker laten komen. De LOQED heeft een aantal manieren om alsnog binnen te komen.

Telefoon kwijt/leeg: het slot heeft een keypad waar je een code kunt invullen.

Vandalisme: de belangrijkste componenten zitten binnen. Alleen het ’touch-to-open’ gedeelte kan buiten werking treden door geweld.

Slot leeg: aan de buitenkant van het slot zit een noodstroomaansluiting. Als je hier een 9V batterij tegenaan houdt, krijgt het slot vanaf buiten weer genoeg stroom.

3. Touch to open

Of je nou boodschappen in je hand hebt, het keihard regent of iets te diep in het glaasje gekeken hebt, het openen van je voordeur is soms oprecht een uitdaging. Het zou een stuk makkelijker zijn als de deur gewoon automatisch open zou gaan als je aan komt lopen.

Dat is precies wat er gebeurt bij het LOQED smart lock. Zodra je in de buurt komt, herkent het slot jouw telefoon en ontgrendelt hij het slot zodra je het touchpad aanraakt met je vinger.

4. Een app

Het hebben van een app insinueert dat je het slot alleen via je telefoon kunt bedienen. Dat valt mee. De LOQED kun je namelijk programmeren via die app. Zodoende is het mogelijk om er verschillende vooraf ingestelde gebeurtenissen of restricties in te plannen.

Dit komt met name goed van pas als je bepaalde mensen tussen vaste tijden toegang wilt geven. Bijvoorbeeld als je een Airbnb hebt, of een kantoor. Een logboek met bezoekersdata behoort ook tot één van de opties binnen de app.

5. Extra opties

Een bijzonder aardige feature van het slot is de mogelijkheid om bepaalde modi te kiezen. Geef je bijvoorbeeld een feestje waarbij de deur 100x open en dicht gaat? Dan is de Open Huis modus geschikt. Wil je ’s avonds niet meer uit bed om de deur op slot te doen? Dan is het automatisch afsluiten om bijvoorbeeld 22:00 een handige optie.

Daarnaast kun je heel snel andere gebruikers rechten geven. Die ontvangen dan een digitale sleutel die je weer verwijdert als zij geen toegang meer mogen hebben.

De laatste optie gebruik je misschien minder vaak, maar hij is wel handig. Namelijk de mogelijkheid om de deur op afstand te openen. Bijvoorbeeld als je vrienden eerder bij je thuis aankomen dan jij.

6. Safety first

Ondanks dat criminaliteit in Nederland niet booming is, lig je toch net iets lekkerder op één oor als je weet dat je veilig bent. Het LOQED slimme slot is voorzien van het SKG*** keurmerk, waardoor diefstal en inbraak door verzekeringen gedekt wordt.

Maar met digitale sloten is niet alleen de kwaliteit van het deurbeslag belangrijk. Ook de digitale sleutel moet goed bewaakt worden. Dat wordt in dit geval geregeld door een 256-bit encryptie. Dat biedt een vergelijkbare beveiliging als die banken gebruiken.

Conclusie

Het is best logisch als je wat betreft slimme sloten nog even de kat uit de boom kijkt. Het gaat toch om je voordeur en al je materiële en emotionele bezittingen die het beschermt. Toch lijkt het slimme slot van LOQED die veiligheid wel op de eerste plek gezet te hebben. Ben je op zoek naar een slim slot, dan is het slot een degelijke overweging, voornamelijk vanwege de personaliseerbaarheid.

Wil je het slot kopen of wil je zelf even kijken hoe het slot werkt? Neem dan even een kijkje op de website van LOQED.

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...