Beste koptelefoon met microfoon: dit is de juiste keuze in 2022

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Lachende man met draadloze koptelefoon

Ben jij zoek naar een koptelefoon met microfoon? En liefst ook eentje die draadloos is en over bluetooth en noise cancelling beschikt? Dan kun je vandaag de dag kiezen uit een indrukwekkend assortiment aan types en merken. Superfijn natuurlijk, maar ook intimiderend. Want welke koptelefoon is nu eigenlijk de beste voor jou?

Om je te helpen in het maken van de juiste keuze, hebben wij de goede koptelefoons met microfoon voor je op een rij gezet. Zo weet je precies wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende headphones en welke keuze aansluit bij jouw voorkeuren.

Beste koptelefoons met microfoon op een rij

9.5
Sony WH-1000XM4

Sony WH-1000XM4 ultieme publieksfavoriet

Alles wat je nodig hebt en meer. Dat is waar deze kwalitatief hoogstaande koptelefoon voor staat.
8.5
Apple AirPods Max Space

Apple AirPods Max Beste keuze voor Apple-fans

De absolute topper voor alle Apple-liefhebbers. Geweldig geluid, geweldig comfort.
8
Sennheiser HD 450BT

Sennheiser HD 450BT Strak en minimalistisch

Ragfijn geluid en een design om je vingers bij af te likken. Stijlvol genieten dus!
10
JBL LIVE 650BTNC

JBL LIVE 650BTNC veelzijdige subtopper

Een geweldige prijs voor een geweldige koptelefoon. Verbindt met meerdere apparaten tegelijk.
8.5
Sony WH-CH700N

Sony WH-CH700N Premium budgetkeuze

Wil je een premium koptelefoon die binnen jouw budget past, dan is deze Sony voor jou gemaakt.

Koptelefoon met microfoon kopen? Hier moet je op letten

Wanneer je een koptelefoon met microfoon wilt kopen, zijn er nogal wat specificaties waar je op moet letten. En daarbij is het vooral belangrijk om te kijken naar de specs die voor jou belangrijk zijn. Om je een overzicht te geven van zaken waar je rekening mee moet houden alvorens je headphones met microfoon koopt, hebben wij een lijstje voor je gemaakt.

Accuduur

Binnen het segment van koptelefoons bestaan er enorme verschillen in accuduur. Sommige headphones gaan 20 uren mee, zoals de Apple Airpods Max Space, terwijl andere koptelefoons inclusief noise cancelling halen zelfs de 30 uren. Voorbeelden daarvan zijn de Sennheiser HD 450BT en de JBL LIVE 650BTNC( beide worden in dit artikel gereviewd). En sommige hoofdtelefoons, zoals de eveneens door ons gereviewde Sony WH-CH700N, gaan zelfs 35 uren mee.

Jongen met koptelefoon met microfoon
Afbeelding door Unsplash | Ilias Chebbi

Klinkt aantrekkelijk: 35 uur accuduur. Maar niet iedereen heeft zo’n goede accu nodig. Werk jij vooral thuis of op kantoor met je koptelefoon? En heb jij dagelijks de mogelijkheid om je accu op te laden? Dan kun je er vanuit gaan dat vrijwel elke koptelefoon met microfoon over voldoende accutijd beschikken om een hele dag te genieten van muziek, video, meetings, telefoongesprekken en noem het maar op.

Voordat we dieper in gaan op de details van van waar je op moet letten als je een koptelefoon met microfoon koopt, eerst een uitgebreide lijst van producten.

Draadloze verbinding

Het is steeds meer de norm dat koptelefoons over een draadloze verbinding beschikken. Meestal werkt dit via Bluetooth. Tijdens het testen van de koptelefoons hebben wij ervaren dat Bluetooth doorgaans feilloze connectiviteit vertoont tussen de headphones en het apparaat in kwestie. Ongeacht of dit een televisie, Smart Home Device, laptop, tablet of smartphone is.

Binnen het segment aan Bluetooth-telefoons heb je echter ook weer diverse opties. Zo zijn er hoofdtelefoons die slechts met één Bluetooth-apparaat tegelijk verbinden, terwijl andere varianten de mogelijkheid hebben om met meerdere devices tegelijk te connecten. Dat laatste is ideaal wanneer je tijdens het luisteren van muziek of het kijken van een video gebeld wordt en je het gesprek met je hoofdtelefoon wilt beantwoorden.

Vrouw met draadloze koptelefoon met microfoon steekt duim op
Afbeelding door Unsplash | Andrea Piacquadio

Een goed voorbeeld van een apparaat met zogenaamde multipoint pairing – zo wordt het verbinden met meerdere apparaten genoemd – is de JBL LIVE 650BTNC. Verderop in het artikel lees je meer over dit apparaat.

Audio- en microfoonkwaliteit

De kwaliteit van de koptelefoon met microfoon is natuurlijk de leidende factor in de keuze die je maakt. Zeker wanneer je graag muziek luistert, is een hoge audiokwaliteit onmisbaar. Ook de microfoon speelt hierin een rol: wanneer je regelmatig gesprekken voert via Zoom of je telefoon, is het belangrijk dat je goed verstaanbaar bent. De headphones die wij voor je hebben gereviewd, beschikken stuk voor stuk over een prima microfoon en over uitstekende audiokwaliteit. En ze hebben allemaal een noise cancelling-functie, waardoor je ongestoord audio kunt beluisteren, zelfs als jij je te midden van irritante omgevingsgeluiden bevindt.

Wil je echt voor een premium sound gaan? Dan zijn de Apple Airpods Max Space de gedroomde keuze. Deze koptelefoon met microfoon beschikt namelijk over Surround Sound, waardoor je tijdens het kijken van films een 360 graden-geluidsbeleving ervaart.

Welke koptelefoon met microfoon is jouw favoriet?

Je weet inmiddels dat het belangrijk is om bij het kiezen van een koptelefoon met microfoon te letten op audio- en microfoonkwaliteit, accuduur en bluetooth-verbinding. En je weet ook dat er binnen deze specificaties flinke kwaliteitsverschillen zitten.

Het is nu aan jou om op basis van deze buying guide te kiezen welke koptelefoon het beste aansluit bij jouw gebruikerswensen. Wij hopen hoe dan ook dat je de perfecte headphones op de kop tikt en dat je hier nog lang en veel plezier van hebt!

Afbeelding door Unsplash | Andrea Piacquadio

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...