Review JBL E65BT NC: noise-cancelling voor een meer dan acceptabele prijs

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0


Koptelefoons zijn er tegenwoordig in veel verschillende soorten en maten. Wij testen vandaag de JBL E65BT NC en bekijken in deze review hoe deze presteert, of de noise-cancelling goed werkt en of deze headphone het kopen waard is.

Design, draagcomfort en kwaliteit

Bij een headphone is de geluidskwaliteit natuurlijk een belangrijk onderdeel, maar het oog wil ook wat. Daarom kijken we allereerst naar het design en de kwaliteit van de JBL E65BT NC.

Een smaak is natuurlijk persoonlijk, maar het design van de E65BT zal waarschijnlijk een grote groep aanspreken. Het ontwerp is subtiel, maar niet te subtiel en straalt kwaliteit uit. Dit merk je ook aan de afwerking, hier is in ieder goed over nagedacht. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een ‘stoffen’ kabel die meegeleverd wordt, dit heeft toch een andere uitstraling dan een gewoon kabeltje. Helaas ontbreekt er wel een opberghoesje en moet je hem dus ‘naakt’ meenemen.

Het draagcomfort is ook niet onbelangrijk en ook dat is bij de JBL E65BT NC in orde. Persoonlijk kon ik hem meerdere uren achter elkaar ophouden zonder dat deze pijn begon te doen. Dus wat betreft het design en draagcomfort is de JBL E65BT NC dik in orde. Maar hoe is het geluid, de NC en bediening? Daar gaan we nu achterkomen!

Geluid en noise-cancelling

Eén van de belangrijkste redenen waarom je mogelijk zou kiezen voor de JBL E65BT NC is natuurlijk noise-cancelling (NC). Hiermee wordt er een tegengeluid gegenereerd voor de omgevingsgeluiden, waardoor deze weggefilterd worden. Erg prettig in bijvoorbeeld het openbaar vervoer, het vliegtuig om misschien wel op het werk.

De noise-cancelling van de JBL E65BT NC werkt gelukkig erg goed. De ruisonderdrukking is net genoeg, maar er is wel een klein issue. Als de NC aan staat, dan is het geluid wel iets doffer dan we dat gewend zijn in bepaalde gevallen. Vooral in het begin merk je dit, maar na langer gebruik heb je dit eigenlijk niet meer door.

Qua geluid presteert de E65BT ook ruim voldoende. Ook al ben ik geen audiofiel, ik vind het prettig luisteren. Wel zou ik het prettig vinden om in een aantal gevallen de bass iets zwaarder te maken. Daar is echter helaas geen instelling voor.

Qua geluid scoort de  JBL E65BT NC een voldoende, mede door het wat doffe geluid als de NC is ingeschakeld. Het uitschakelen van NC is overigens alleen mogelijk als deze met het snoer verbonden is.

Bediening

De bediening van de  JBL E65BT NC gaat via de knoppen op de headphone. Doordat deze relatief dicht op elkaar zitten en het er een flink aantal zijn, is dat vooral in het begin wel even wennen. Na een week of twee gebruiken was ik wel redelijk aan gewend en kon ik vrij makkelijk de knoppen bedienen die op de headphone zitten.

Al met al koop je met de  JBL E65BT NC een interessante headphone die vooral relatief betaalbaar is. Devices als de Bose QC35 zijn wel een stapje hoger, maar daar betaal je dan ook de dubbele prijs voor. Ben je op zoek naar een goede, noise-canncelling headphone, dan raad ik de  JBL E65BT NC gewoon aan.

Hij is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue voor 199 euro.

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...