Fromaggio: met deze machine maak je thuis je eigen kaas

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Fromaggio

Nederlanders en kaas zijn al honderden jaren onlosmakelijk verbonden. We hebben zelfs steden die er wereldwijd beroemd om zijn geworden. Voor de échte kaasliefhebbers is er nu de Fromaggio: een kaasmachine in keukenformaat.

De Fromaggio: zelf kaas maken

Waar we onlangs de ultieme keukenmachine Thermomix TM6 bespraken, is er toch één bepaald product waar hij geen kaas van heeft gegeten. Gelukkig hebben we daar de Fromaggio voor.

Je eigen kaas, thuis!

Kaas maken met de Fromaggio hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het apparaat beschikt namelijk over alle functies die professionele en geavanceerde kaasmakers ook hebben. Met de Fromaggio kun je zelf kaas maken, waarvan je weet wat erin zit. Daarbij is het mogelijk om een eigen twist te geven aan het recept, waardoor je zelfs tot geniale nieuwe ideeën kunt komen. 

Fromaggio
Via: kickstarter.com

Kosten besparen 

Is de Fromaggio een uitgavenpost? Jazeker. Maar dat betekent niet dat je hem niet kunt terugverdienen als je een grote kaaseter bent. De kosten voor het maken van je eigen kaas liggen namelijk een stuk lager dan kaas en andere zuivelproducten die je in de winkel kunt kopen. De prijzen van kaas liggen in Amerika iets hoger dan in Nederland, maar nog steeds valt er aardig wat te besparen op de producten die in ons eigen land in de winkel liggen. 

Alle kaassoorten maken

De Fromaggio is ook nog eens erg divers. Je kunt meer dan 15 soorten kaas produceren, waaronder cheddar, Parmezaan, mozzarella, geitenkaas, veganistische kaas, cottage, feta en tofu. De bereidingstijd ligt over het algemeen tussen de 30 minuten en de 48 uur. Hoe harder de kaas moet worden, hoe langer het proces duurt. Vervolgens kun je de kaas uit de machine verwijderen en kun je de kaas eventueel laten rijpen.  

De Fromaggio app 

Natuurlijk kan de kaasmaker niet zonder app, en die blijkt ook nog eens erg handig. Je kunt de machine namelijk aansturen, instructies lezen, recepten delen en opslaan. Het kickstarter project van de Fromaggio was binnen drie uur over de minimale investeringsgrens heen en heeft tot nu toe al bijna 7 keer de minimale investering opgehaald.

De kaasmaker is de verkrijgen voor een prijs van 299 dollar op Kickstarter. De prijs in de winkel (op een later tijdstip) zal waarschijnlijk rond de 550 dollar ligger, dus laat de kaas niet van je brood eten als je nu al interesse hebt!


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...