Zoveel kilometer kun je nog rijden als je tanklampje brandt

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Benzine brandstof licht auto dashboard featured

Iedereen herkent het wel; het tanklampje van de auto gaat aan, maar hoe lang kun je nu nog precies doorrijden met dat brandstoflampje aan voordat je stilstaat langs de weg? Dat hebben we voor je uitgezocht!

‘Het’ brandstoflampje

Het benzinelampje van je auto gaat aan, en dan? Hoeveel kilometer kun je nog rijden? Moet je echt nog voor je werk gaan tanken? Of kan het ook erna? Hier is geen standaard antwoord op te geven. Dit hangt van het type en merk auto af.

Benzine brandstof licht auto dashboard
Via: Wikimedia Commons | BrokenSphere, CC

De ene auto houdt het nog ruim 100 kilometer vol, maar er zijn er ook die het na veel minder al voor gezien houden. Daarom is het goed om te weten wat jouw auto ‘aankan’.

Lees ook: Hoe een brandstofpomp weet wanneer de tank vol is

Overzicht

Zoals aangegeven, het is per merk verschillend hoever je nog kunt rijden en dan ook nog eens verschillende per type. In onderstaande tabel hebben we een aantal auto’s voor je op een rij gezet. Hierbij zie je al dat er bijzonder veel verschillen zijn.

Benzine brandstof licht auto dashboard leeg
Via: Wikimedia Commons | Deloreanman14, CC

Staat jouw auto er niet tussen en je wil het zeker weten, dan kun je het natuurlijk uitproberen, maar dat is natuurlijk geen directe aanrader. De fabrikant moet deze informatie ook prijsgeven, dus een Google-opdracht of het zoeken in het boekje van de auto zijn dan je beste opties.

Natuurlijk zijn er tegenwoordig ook auto’s die precies aangeven hoeveel kilometer je nog kunt rijden wanneer het brandstoflampje brandt, dan heb je natuurlijk nog een beter beeld.

Hieronder de tabel met een aantal auto’s en de daarbij behorende kilometers.

En? Valt het je mee of tegen? Hopelijk kom je in ieder geval op tijd deze tegen:

Tankstation ANWB
Via: Wikimedia Commons | M.M.Minderhoud, CC

Via: Libelle / Tipify


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...