Review Blue Yeti: de ultieme USB-microfoon

Review Blue Yeti: de ultieme USB-microfoon

In elke laptop zit een microfoon, dus waarom zou je een USB-microfoon nodig hebben? Dat is precies waar de Blue Yeti in beeld komt, een USB-microfoon die wij getest hebben voor je!

Blue Yeti

Yeti is geen onbekende speler in de microfoon-markt en wordt geroemd om zijn kwalitatief goede producten. Daarom was ik ook verheugd deze mic te mogen testen!

Allereerst de looks: hij ziet er simpelweg goed uit. Relatief ‘bulky’, maar het past goed bij het uiterlijk en de stijl van het geheel. De bediening is goed te bereiken en is aan de voor en achterkant geplaatst. Deze kun je aanpassen tijdens het gebruik van de mic.

Daarnaast zien we ook dat er een 3,5 mm jack aanwezig is om een headphone aan te sluiten. Op deze manier kun je luisteren naar wat er door de microfoon komt.

Veel mogelijkheden

Er zijn veel mogelijkheden en instellingen mogelijk bij de Yeti Blue. Zodra je hem uit de doos hebt gepakt en de kabel hebt aangesloten, is het een kwestie van inpluggen en op mijn Macbook werkte dit direct. De Yeti Blue werd meteen herkend en vervolgens kon ik ermee aan de slag

Waar ik hem vooral heb getest is in videocalls. Hier wisselde ik tijdens de calls van mic en vroeg de ontvanger of er veel geluidsverschil was en geloof me: iedereen zei absoluut!

De bediening van de mic is zoals aangegeven vrij eenvoudig, maar er zijn toch veel instellingen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om veel geluid in de omgeving op te pikken, of juist alleen de ‘voorkant’ te activeren. Dit is handig als je bijvoorbeeld een voice-over of podcast wil opnemen met de mic. Daarnaast is het ook mogelijk om twee richtingen te activeren, als mensen tegenover elkaar zitten.

Conclusie

De Blue Yeti is mijn favoriete mic! Eerder gebruikte ik Devine, maar deze heb ik direct aan de kant geschoven nadat ik deze Yeti gebruikt heb.

De mogelijkheden zijn bijzonder groot, de instellingen eenvoudig maar nog belangrijker, de kwaliteit is erg goed en dat is waar het uiteindelijk om gaat! Ik kijk er in ieder geval naar uit om – mocht het gaan gebeuren – een podcast op te nemen in de toekomst!

De Blue Yeti kost 150 euro en is onder andere te koop bij Coolblue. Mocht je op zoek zijn naar een goedkoper model van Yeti, dan is de Blue Snowball ook een optie, die voor minder dan de helft over de toonbank gaat!

[button color=”black” size=”normal” alignment=”center” rel=”nofollow” openin=”newwindow” url=”https://prf.hn/click/camref:1011l38LA/pubref:yeti/destination:https%3A%2F%2Fwww.djgearshop.nl%2Fproduct%2F754197%2Fblue-yeti-blackout.html”]Koop Yeti Blue[/button]

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je idee├źn

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo