Batterijtester kopen: hier moet je op letten (+ beste keuze)

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Batterijen voor batterijtester sfeerfoto

Een batterijtester is een handig en betaalbaar apparaat waarmee je in een oogwenk te weten komt of jouw batterijen goed werken en hoeveel energie ze nog bevatten. Ook voor oplaadbare batterijen werkt dit ideaal. Dat er tientallen batterijtesters op de markt zijn, maakt het echter niet makkelijk welke keuze voor jou de beste is.

Om inzicht te krijgen in de beste batterijmeters van dit moment, probeerden wij de 5 populairste apparaten uit en schreven er een uitgebreide review over. Zo weet jij precies wat de specificaties zijn en welke batterijtester je het beste kunt kopen.

9.5
Goobay 46246

Goobay 46246 kan veel, kost weinig

Zeer betaalbare batterijmeter die ook nog eens optimale functionaliteit biedt.
9.5
Goobay MW 333

Goobay Wentronic MW 333 robuust en veelzijdig

Robuust apparaat dat geschikt is voor bijna alle soorten batterijen.
9
Goobay 54020

Goobay 54020 beste prijs-kwaliteitverhouding

Geweldige batterijtester voor een prijs die voor iedereen betaalbaar is.
8.5
BT-168D Battery Tester

BT-168D Batterijtester Budgetoptie met power

Een prima batterijmeter met schuifsysteem voor universeel batterijgebruik.
8.5
BT-168 Batterijtester

BT-168 Batterijtester snel, simpel en effectief

Doet wat ‘ie moet doen en bevat een handige accu-indicator.

Wat is het voordeel van een batterijtester?

Je hebt het misschien niet altijd in de gaten, maar een groot deel van jouw apparaten werkt gewoon nog op batterijen. Denk bijvoorbeeld aan de afstandsbediening van je televisie, je scheerapparaat, je wekker, je mobiele powerbank en diverse andere apparaten in en om het huis.

Het voordeel van batterijen is dat je niet langer afhankelijk bent van een snoer. De apparaten die op batterijenergie werken, zijn daardoor lekker mobiel. Toch komt het regelmatig voor dat jouw apparaten niet goed meer werken.

Je kent dat wel: de cijfers van je wekker beginnen langzaam te vervagen, of de afstandsbediening werkt alleen nog als je er eerst een klap op geeft of ‘m op een bepaalde manier op het scherm richt.

Ben je op zoek naar een batterijoplader: check dan deze lijst

Batterijen voor batterijtester
Afbeelding via Unsplash | Danilo Alvesd

Om dergelijke defecten op te losten, is je initiële respons wellicht om naar de winkel te lopen en nieuwe batterijen aan te schaffen. Maar dit is niet altijd slim. Soms zit een batterij namelijk niet goed in het toestel, waardoor hij niet optimaal werkt, terwijl die wel nog gewoon vol met energie zit.

Soms ligt het aan het toestel of apparaat zelf. In dat laatste geval heeft het kopen van nieuwe batterijen geen enkele zin. Kortom: het is mogelijk zonde van je geld én je tijd om meteen nieuwe batterijen aan te schaffen wanneer je apparaten een defect of hapering vertonen.

Wat op zo’n moment wél een uitkomst vormt, is een batterijtester, ook wel een batterijcapaciteit-tester genoemd. Dit is een superhandig apparaat waarmee je precies kunt zien of je batterijen nog werken en of ze nog voldoende energie bevatten. Op die manier koop je niet voor niets nieuwe batterijen in de winkel en weet je in het geval van oplaadbare batterijen in een paar tellen of ze al opgeladen moeten worden of nog een tijdje mee kunnen.

1

Goobay 46246

Goobay 46246
Bekijk de actuele prijs voor de Goobay 46246

De Goobay 46246 is een populaire keuze onder consumenten. Dat heeft onder meer te maken met de relatief uitgebreide functionaliteit van dit apparaat. Zo bevat deze batterijmeter een LCD-display en is hij geschikt voor micro (AAA), Mignon (AA), C (Baby), D (Mono), 9V Block én N (Lady) batterijen.

Wil je deze batterijmeter aanschaffen, houd dan wel rekening met het volgende: deze batterijtester werkt op AAA-batterijen, maar die zijn niet inbegrepen wanneer je het apparaat bestelt. Wil je de Goobay 46246 gebruiken, dan moet je dus los AAA-batterijen kopen. Wij raden je aan die meteen mee te bestellen in de webshop waar je ‘m koopt.

 • Geschikt voor AAA, AA, C, D, 9V Block, N
 • Bevat een eigen scherm
Pluspunten
 • Lcd-scherm voor heldere resultaten
 • Geschikt voor alle reguliere batterijformaten
 • Mooi en compact design
Minpunten
 • AAA-batterijen niet inbegrepen
2

Goobay Wentronic MW 333

Goobay MW 333
Bekijk de actuele prijs voor de Goobay Wentronic MW 333

De Goobay Wentronic MW 333 heeft een robuust uiterlijk en dat maakt ‘ie ook qua innerlijk meer dan waar. Het apparaat biedt optimale functionaliteit voor zeer uiteenlopende batterijformaten. En dat alles tegen een heel betaalbare prijs.

De verschillende batterijtypen die met deze hoogwaardige batterijtester kunnen worden gemeten, zijn consumentencellen (AAA, AA, C, D, 9V, N), fotocellen (CR123A, CR2, 2CR5, CR-P2, CR-V3) en knoopcellen.

 • Deze batterijmeter test zowel consumenten-, knoop- als fotocelbatterijen
 • Praktische vormgeving
Pluspunten
 • Test batterijen in alle soorten en maten
 • Industrieel maar lichtgewicht design
 • Displayscherm is eenvoudig af te lezen
Minpunten
 • Weinig reviews of referenties
3

Goobay 54020

Goobay 54020
Bekijk de actuele prijs voor de Goobay 54020

Een veilige en praktische keuze is de Goobay 54020. Dit apparaat biedt alle functionaliteiten die je nodig hebt om het energielevel van jouw batterijen op betrouwbare wijze te meten. Erg handig om te weten hoe vol je batterijen zijn en om te ontdekken of ze überhaupt nog werken.

Waar je bij de Goobay 54020 goed op moet letten, is dat het displayscherm analoog is en niet digitaal, zoals bij de meeste andere batterijtesters het geval is. Daardoor is de meting van het energielevel van de batterij minder nauwkeurig.

 • Deze batterijmeter test zowel consumenten-, knoop- als fotocelbatterijen
 • Praktische vormgeving
Pluspunten
 • Prima kwaliteit voor weinig geld
 • Geschikt voor meerdere batterijformaten
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Analoog scherm is niet heel nauwkeurig
4

BT-168D Batterijtester

BT-168D Battery Tester
Bekijk de actuele prijs voor de BT-168D Batterijtester

De BT-168D is een universele batterijtester waarmee je eenvoudig bepaalt hoeveel energie je batterijen nog bevatten. Dankzij het handige digitale displayscherm, kun je middels drie indicatoren aflezen hoe lang de batterij nog werkzaam blijft. En dankzij de uitstekende functionaliteit van dit apparaat, weet je dat al binnen een paar tellen.

Wat deze batterijtester optimaal maakt om aan te schaffen, is dat die dankzij zijn kleine omvang en lichte gewicht makkelijk mee te nemen is. Dit apparaat is dan ook geliefd onder klusjesmannen, professionals en vakantiegangers.

 • Universele batterijentester dankzij schuifsysteem
 • Licht, klein en makkelijk mee te nemen
 • Werkt op batterijen
Pluspunten
 • Handig voor onderweg of in de gereedschapskist
 • Geen stroom nodig, alleen batterijen
 • Goede reviews bewijzen betrouwbaarheid
Minpunten
 • Prijs ligt ietwat boven budgetklasse
5

BT-168 Batterijtester

BT-168D Battery Tester
Bekijk de actuele prijs voor de BT-168 Batterijtester

De BT-168D is een universele batterijtester waarmee je eenvoudig bepaalt hoeveel energie je batterijen nog bevatten. Dankzij het handige digitale displayscherm, kun je middels drie indicatoren aflezen hoe lang de batterij nog werkzaam blijft. En dankzij de uitstekende functionaliteit van dit apparaat, weet je dat al binnen een paar tellen.

Wat deze batterijtester optimaal maakt om aan te schaffen, is dat die dankzij zijn kleine omvang en lichte gewicht makkelijk mee te nemen is. Dit apparaat is dan ook geliefd onder klusjesmannen, professionals en vakantiegangers.

 • Compact en makkelijk mee te nemen
 • Bevat een scherm met kleurcodes
 • Veel kwaliteit voor kleine prijs
Pluspunten
 • Compatibel met AA, AAA, C, D, 9V, 1.5V
 • Kleurcodes om energielevel mee af te lezen
 • Lichtgewicht en eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Design is ietwat kwetsbaar
 • Meten van het energielevel vergt enige precisie

Welk type batterijtester past bij jou? Hier moet je op letten

Zoals we eerder in dit artikel al schreven: er zijn tientallen – misschien zelfs honderden – batterijtesters op de markt. En de meeste daarvan doen hun werk uitstekend. Toch is de ene batterijmeter de andere niet. Er bestaan namelijk flinke prijs- en kwaliteitsverschillen waar je als consument goed op moet letten.

Die verschillen hebben alles te maken maken met de functionaliteiten die de verschillende batterijtesters bieden. Zo heb je batterijmeters die uitsluitend voor AA-batterijen zijn gemaakt, maar ook testers die geschikt zijn voor het hele spectrum aan zowel consumentencellen (waaronder AAA, AA, C, D, 9V, N), fotocellen (waaronder CR123A, CR2, 2CR5, CR-P2, CR-V3) als knoopcelbatterijen.

Ook zijn er veel verschillende merken en modellen die stuk voor stuk geliefd zijn onder consumenten. Hama batterijtesters zijn bijvoorbeeld erg populair en ook Goobay (onderdeel van Wentronic) doet het goed als merk.

Wij raden je echter aan om niet zozeer naar het merk van de batterijtester te kijken, maar naar de reviews en specificaties daarvan. Wist je bijvoorbeeld dat er batterijtesters zijn die niet alleen het energielevel van de batterij meten, maar tevens over een oplaadfunctie beschikken? Dit kost een beetje meer, maar is ideaal voor op de camping, onderweg, in je tas of in je gereedschapskist.

Ben jij er al uit welke batterijtester je gaat kopen?

Een batterijtester kopen: je zou het niet zeggen, maar er komt nogal wat bij kijken. Zeker omdat de prijzen dicht bij elkaar liggen en de specificaties soms ingewikkeld zijn om te begrijpen. Wij hopen dat onze buying guide jou heeft geholpen in het maken van de juiste keuze. Wij wensen je alvast veel plezier en gemak met jouw batterijmeter!

Lees ook:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...