Android 8.0 Oreo officieel gelanceerd: een overzicht

Android 8.0 Oreo officieel gelanceerd: een overzicht

Android 8.0 zat eraan te komen, maar tijdens de zonsverduistering in Amerika werden alle details officieel bekend gemaakt. Zo weten we nu de naam en alle andere wijzigingen in deze Android-versie van 2017.

Android 8.0 Oreo

De naam Oreo werd door velen voorspeld en is uiteindelijk ook de keuze van Google geworden. Dit is de tweede keer dat er gekozen wordt voor een merknaam door Google als naam voor een Android-versie. Er zijn veel grote en kleine wijzigingen doorgevoerd in Android Oreo, die de nodige impact hebben op het gebruik van je smartphone.

Zo zijn er natuurlijk grafische wijzigingen, maar vooral onder de motorkap heeft Google veel aanpassingen doorgevoerd.

Wat is er nieuw?

In Android 8.0 Oreo zien we onder andere dat Google Play Protect wordt geïntroduceerd. Hiermee wordt met grote regelmaat jouw toestel gescand om te kijken of er geen vreemde zaken gebeuren. Zie dit als een slimme virusscanner en firewall in één.

Daarnaast heeft Google flink gewerkt om ook deze keer de accuduur verder te verbeteren. Door allerlei optimalisaties door te voeren gaat de accu veel langer mee en zeg nu eerlijk: wie wil dat nu niet.

Emoji worden steeds belangrijker in onze communicatie of je het nu wil of niet, daarom heeft Google deze ook aangepakt in de nieuwste Android-versie. We nemen afscheid van de ‘blob-emoji’, zoals we die kennen van Android en gaan over naar de standaarden. Meer over Android Oreo check je hier.

Downloaden?

Android 8.0 Oreo is nu beschikbaar gesteld voor de Nexus en Pixel-toestellen en zal later uitgerold wordt voor meerdere devices. Denk hierbij aan de Galaxy S8, maar ook de LG G6 en veel andere smartphones.

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo