Beste Wifi speakers kopen: de enige gids die je nodig hebt

Wifi speakers Sonos Move

Wil je je huis voorzien van een slimme speaker, dan is de kans groot dat richting de Wifi speakers gaat. Deze zijn niet alleen erg handig en gebruiksvriendelijk, maar tegenwoordig ook van goede kwaliteit. Ik heb uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste Wifi speakers van dit moment en het resultaat deel ik graag in dit overzicht.

Beste Wifi speakers: een overzicht

Laat ik meteen beginnen met het lijstje waar je waarschijnlijk voor gekomen bent: de beste Wifi speakers van dit moment. Verderop in het artikel ga ik verder in op alle mogelijkheden en verschillen van deze speakers. Maar eerst: een lijstje

10
Sonos One Wifi speaker

Sonos One Allerbeste prijs-kwaliteit

Eén van de populairste Wifi speakers ter wereld, veel mogelijkheden inclusief spraak-assistent en veel streamingdiensten. De #1 speaker in ons overzicht.
9
Harman Kardon Citation One Wifi speaker

Harman Kardon Citation One Alleskunner

Speaker uit de populaire Citation-serie met veel ondersteuning voor vele streaming-optioes.
10
Beste Wifi speakers kopen: de enige gids die je nodig hebt

KEF LSX Wireless Tof design en briljant geluid

Bijzonder goede geluidskwaliteit en een iconisch design, dat is de KEF LSX.
9
Bose Home 500 beste Wifi speaker

Bose Home Speaker 500  Inclusief scherm op speaker

Wifi speaker inclusief handig scherm om informatie af te lezen. Uiteraard met de geluidskwaliteit waar Bose voor staat.
8.5
Nest Audio beste Wifi speaker

Google Nest Audio Als je niet teveel wil uitgeven

De betaalbare Nest Audio doet veel goed en is geschikt als multiroom-systeem inclusief Google Assistant. Beste koop door prijs- kwaliteitverhouding.

Wifi speakers

Wifi speakers zijn met een grote opkomst bezig en het is dan ook niet zo gek dat de verkopen van deze product-categorie flink de lucht in schiet.

Waar we ‘vroeger’ verplicht waren alles bekabeld aan te sluiten, is dat bij Wifi speakers natuurlijk anders. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een draadloos signaal om verbinding te maken. Maar waarom zou je kiezen voor een Wifi speaker en geen Bluetooth speaker?

Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

Een Wifi speaker heeft als grote voordeel dat deze een veel groter bereik heeft. Daarnaast is de verbinding ook nog eens veel stabieler en is het mogelijk om eenvoudig extra speakers toe te voegen aan een bepaalde groep.

Daarentegen zijn Bluetooth speakers vaak veel ‘draagbaarder’ en dus beter te gebruiken voor onderweg of in de tuin.

Zoals je in dit lijstje ziet zijn er ook modellen die ondersteuning voor zowel Bluetooth als Wifi hebben, maar vaak geen accu. Je bent dus toch redelijk plaatsgebonden met een dergelijke speaker. Wil je een wat flexibelere optie qua plaatsing, we hebben ook een uitgebreide guide met de beste Bluetooth speakers.

Welke Wifi speaker moet je kiezen? Onze favorieten

Ik heb hierboven natuurlijk al een samenvatting gegeven van welke speaker je moet kopen, hieronder ga ik verder met het uitgebreider bespreken van deze speakers. Los van de plus- en minpunten en kenmerken, heb ik ook de prijzen voor je vergeleken.

Beste koop
1

Sonos One

Beste koop
Sonos One Wifi speaker

Sonos was één van de eerste grote spelers op de markt voor Wifi speakers en de producten zijn de afgelopen jaren flink geëvolueerd. Eén van de populairste producten in dit segment is de Sonos One, een geroemde Wifi speaker met veel mogelijkheden.

Het Sonos platform heeft veel mogelijkheden voor streamingdiensten: uiteraard is er ondersteuning voor Spotify, Deezer, Tidal, Juke, Napster, Apple Music en meer. De kans is dus groot dat er ondersteuning is voor jouw favoriete muziekdienst. Daarnaast heeft Sonos ook eigen diensten, zoals bijvoorbeeld Sonos Radio. Verder zien we tevens ondersteuning voor bijvoorbeeld TuneIn om reguliere radio te luisteren via een Sonos-speaker.

Verder is de Sonos One compleet, maar toch relatief betaalbaar gebleven. Het is op het gebied van Wifi speakers de kleinste van de Sonos-familie, maar onderschat ‘m zeker niet.

De Sons One heeft ook ondersteuning voor Airplay (Apple) en heeft de mogelijkheid om deze toe te voegen aan een multiroomnetwerk van speakers. Op deze manier kun je door een heel huis, kantoor of andere ruimte muziek afspelen.

Mocht je de muziek niet via je telefoon willen bedienen, dan is het ook mogelijk de Sonos One als slimme speaker te gebruiken door middel van een spraakassistent. Hierbij is er ondersteuning voor Google Assistant, Amazone Alexa, maar ook het Nederlandse Homey.

Wereldwijd zijn er miljoenen exemplaren van deze speaker en zijn voorgangers verkocht. Persoonlijk ben ik ook al jaren in het bezig van een aantal Sonos-producten en dit werkt gewoon goed, altijd. Daarom is de Sonos One in dit overzicht ook onze absolute nummer #1 die we beoordelen met het cijfer 10!

Sonos heeft nog meer speakers, waaronder de draagbare Bluetooth-speaker Sonos Roam.

Prijsvergelijk

Vergelijk prijzen

€191,69 €229,00
€212,90 €229,00
24 januari 2022 21:12
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
20 nieuw van €212,90
€229,00 out of stock

 

De belangrijkste kenmerken

 • Deezer, Google Play Music, Juke, Napster, Qobuz, Rdio, Spotify, Tidal, Apple Music en meer
 • Aansluiten op netstroom
 • Google Assistant, Amazone Alexa en Homey
 • Geen Bluetooth
 • 1,85 kg
 • Verkrijgbaar in zwart en wit

Plus- en minpunten

 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede audiokwaliteit
 • Bijzonder eenvoudige installatie
 • Ondersteuning voor veel streamingdiensten
 • Sonos-app zit goed in elkaar met veel mogelijkheden
 • Makkelijk uit te breiden (multiroom)
 • Alleen 2,4 GHz Wifi
Alleskunner
Harman Kardon Citation One Wifi speaker

De Harman Kardon Citation One MK2 is een alleskunner op het gebied van streaming. Als je de naam Harman Kardon hoort, denk je wellicht aan high-end en vooral dure speakers.

Echter is deze Wifi-speaker helemaal niet zo duur en zelfs nog iets goedkoper dan de Sonos One. Hiervoor krijg je veel mogelijkheden, denk aan streamingdiensten als Apple Music, Deezer, Google Play Music, Juke, Last.fm, Music Unlimited, Plex, Rdio, Soundcloud, Spotify, Tidal en TuneIn.

Daarnaast heeft de HK Citation One MK2 ook de nodige uitbreidingsmogelijkheden, waardoor je er eenvoudig een multiroom-systeem van kunt maken.

Hou je van een goede bass, dan is deze Wifi speaker ook een goede optie: de bass is redelijk aanwezig, vooral als je het volume wat omhoog schroeft. Helaas is er geen equalizer aanwezig om aanpassingen te doen.

Neemt niet weg dat deze Harman Kardon Citation One MK2 een bijzonder interessante speaker is met daarbij behorende goede prijs.

Prijsvergelijk

 

De belangrijkste kenmerken

 • Apple Music, Deezer, Google Play Music, Juke, Last.fm, Music Unlimited, Plex, Rdio, Soundcloud, Spotify, Tidal, TuneIn, Apple Music, vTuner
 • Aansluiten op netstroom
 • Google Assistant
 • Geen Bluetooth
 • 2kg
 • Verkrijgbaar in zwart, wit, blauw en roze

Plus- en minpunten

 • Eenvoudig in gebruik
 • Vol geluid
 • Bijzonder eenvoudige installatie
 • Ondersteuning voor veel streamingdiensten
 • Makkelijk uit te breiden (multiroom)
 • Geen equalizer aanwezig
Ultiem design en geluid
3

KEF LSX Wireless

Ultiem design en geluid

Dit is mijn persoonlijke favoriet als het om design gaat: de KEF LSX Wireless heeft een iconisch ontwerp dat ik erg kan waarderen. KEF staat bekend om zijn hoogwaardige design en daarbij behorende prachtige audiokwaliteit.

Deze kenmerken hebben ze verwerkt in deze LSX-speaker, die – voor KEF-begrippen – niet extreem duur is. Toch krijg je veel waar voor je geld, inclusief de mogelijkheid om via Wifi af te spelen.

Deze Wifi speakers maken gebruik van de Uni-Q driver, hetgeen zorgt voor een gedetailleerd geluid. Als je goed, gebalanceerd geluid kunt waarderen, dan zijn deze speakers zeker het overwegen waard, ook al liggen ze qua prijs wat hoger dan de rest.

Muziek afspelen kan via Airplay, Bluetooth en Wifi, waardoor je dus genoeg draadloze verbindingsmogelijkheden hebt. Het aantal streamingdiensten is weliswaar wat beperkt: Spotify en Tidal zijn beschikbaar.

De KEF LSX Wireless is alleen in tweetallen te koop, dus een stereopaar.

Prijsvergelijk

Vergelijk prijzen

€949,00 €1.199,00
24 januari 2022 21:12
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
6 nieuw van €949,00
1 gebruikt van €899,00

 

De belangrijkste kenmerken

 • Spotify enTidal
 • Aansluiten op netstroom
 • Geen slimme assistent
 • Bluetooth aanwezig
 • 3,6kg
 • Verkrijgbaar in zwart, wit en groen

Plus- en minpunten

 • Iconisch design
 • Superieure geluidskwaliteit
 • Eenvoudige installatie (met 2 apps)
 • Inclusief afstandsbediening
 • Bluetooth aanwezig
 • Slechts 2 streamingdiensten (Tidal en Spotify)
Inclusief scherm
4

Bose Home 500

Inclusief scherm
Bose Home 500 beste Wifi speaker

De Bose Home 500 is onderdeel van de slimme speaker-serie van Bose en biedt een unieke functie in deze categorie. Er is namelijk standaard een schermpje op de speaker te vinden. In ons lijstje is dit ook meteen de enige Wifi speaker die voorzien is van deze functie.

Verder beschikt de Home 500 over de mogelijkheid om te verbinden via Wifi, maar er is ook een Bluetooth-verbinding aanwezig. Wel dient hij aangesloten te worden op de netstroom, dus als draagbare Bluetooth-speaker is helaas geen optie.

Google Assistant is aanwezig om via spraakopdrachten bijvoorbeeld de muziek te bedienen. Qua streamingdiensten zijn er een aantal essentiële services beschikbaar: Deezer, Spotify en TuneIn.

Verder heeft de Bose Home 500 een opvallend design, vooral als het schermpje daadwerkelijk verlicht is.

Met deze Bose haal je een simpelweg goede Wifi speaker in huis met een leuke gimmich: een scherm en de mogelijkheid tot het aansluiten via Bluetooth.

Prijsvergelijk

Vergelijk prijzen

€335,99 €449,95
24 januari 2022 21:12
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
2 nieuw van €335,99
2 gebruikt van €325,98

 

De belangrijkste kenmerken

 • Deezer, Spotify, TuneIn
 • Aansluiten op netstroom
 • Google Assistant
 • Bluetooth aanwezig
 • 2,109kg
 • Verkrijgbaar in zwart en wit

Plus- en minpunten

 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede audiokwaliteit
 • Bijzonder eenvoudige installatie
 • Bluetooth aanwezig
 • Makkelijk uit te breiden (multiroom)
 • Extra scherm op speaker
 • Relatief kort snoer
Beste koop
5

Nest Audio

Beste koop
Nest Audio beste Wifi speaker

De Nest Audio is misschien een beetje een ‘vreemde’ speaker hier tussen, maar daardoor zeker niet minder interessant. Sterker nog, deze speaker wordt ook gezien als ‘Beste koop’ als we kijken naar prijs- kwaliteit.

De Nest Audio is een redelijk basic speaker, die geen briljant, maar wel gewoon goed geluid geeft. Daarnaast is het erg eenvoudig het aantal speakers verder uit te breiden. Sterker nog, ik adviseer je om altijd ook een 2-pack te bekijken, vaak zijn deze interessant geprijsd.

De Nest Audio, een product van Google, beschikt vanzelfsprekend over Google Assistant die gebruikt kan worden om spraakopdrachten te geven. Hiermee kun je ook de Google Home (of Nest Mini) vervangen.

Je kunt verbinding maken via Wifi, maar ook Bluetooth en hebt de beschikking over meerdere streamingservices (Apple Music, Deezer, Disney+, Google Play Music, Last.fm, Spotify, Tidal, TuneIn en YouTube).

De prijs van Nest Audio is ongeëvenaard als we kijken naar Wifi-speakers, waarbij je een aantal interessante extra’s krijgt zoals Bluetooth en de goedwerkende spraakassistent.

Prijsvergelijk

 

De belangrijkste kenmerken

 • Apple Music, Deezer, Disney+, Google Play Music, Last.fm, Spotify, Tidal, TuneIn, YouTube
 • Aansluiten op netstroom
 • Google Assistant
 • Bluetooth aanwezig
 • 1,2 kg
 • Verkrijgbaar in zwart en wit

Plus- en minpunten

 • Bijzonder betaalbaar
 • Goede integratie met Google Assistant
 • Bijzonder eenvoudige installatie met Home-app
 • Ondersteuning voor veel streamingdiensten
 • Makkelijk uit te breiden (multiroom)
 • Geluidskwaliteit is goed, niet briljant

Wifi speakers kopen: hier moet je op letten

We weten nu welke producten geschikt zijn, maar elke situatie is anders. Waar moet je nu op letten als je een Wifi speaker wil kopen? In deze koopgids heb ik alle informatie voor je op een rij gezet.

Wifi, bluetooth of allebei?

Je bent op zoek naar een speaker met Wifi, dus waarschijnlijk heb je die keuze al gemaakt. Het voordeel hiervan is dat je een stabiel en groter bereik hebt, waardoor de luister- (en bedienings-)ervaring simpelweg beter wordt.

Daarnaast is het eenvoudig om uit te breiden naar multiroom, maar daarover later meer. Het voordeel van een Bluetooth-verbinding op een speaker kan zijn dat het eenvoudiger is om andere mensen de muziek te laten bedienen zonder je Wifi-wachtwoord te geven.

Verder is Bluetooth ook handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Het is dan vaak niet mogelijk om via het Wifi-netwerk te streamen, maar heeft jouw speaker ook ondersteuning voor Bluetooth dan kun je deze ook elders inpluggen en streamen.

De conclusie hier is eigenlijk: als er Bluetooth op zit, top: dan is de speaker compleet. Zit er geen Bluetooth op en je speelt Wifi vooral af in je eigen huis, kantoor of andere ruimte, dan is het ook geen enkel probleem.

Wifi speakerBluetooth speaker
BereikGoedGemiddeld
StabiliteitGoedGemiddeld
GeluidskwaliteitGoedGoed
Stroom voorzieningNetstroomAccu/netstroom

Ondersteuning voor apps en streamingdiensten

Zoals je ziet bij de gekozen producten worden niet standaard alle platformen ondersteund. Sonos heeft bijvoorbeeld een grote selectie aan muziek- en streaming-services die ondersteund worden. Wil je dus een compleet aanbod, dan is de Sonos One, Nest Audio of Harman Kardaon Citation One MK2 een goede optie.

Ga je voor kwalitatief hoogwaardige muziek, dan kom je al snel uit bij een dienst als Tidal. Hierbij is de kwaliteit simpelweg beter, maar dan is het ook wel zo prettig als jouw speaker hier ondersteuning voor heeft. Een dienst als Tidal zou ik wel aanraden bij een speaker zoals bijvoorbeeld de KEF LSX Wireless.

De bediening van de speakers kan (bij de meeste) via een eigen app van de fabrikant, maar er zijn ook merken zoals bijvoorbeeld Harman Kardon die volledig op de Google Home-app en muziekservices leunen voor de bediening.

Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de bediening via de muziek-app: als ik deze toch al gebruik, waarom zou ik dan ook niet daar mijn speaker mee bedienen. Overigens wil ik ook nog meegeven dat ik persoonlijk erg te spreken ben over de Sonos-app.

Beste Wifi speakers - Kef
Via: Kef

Multiroom speakers

Een speakersysteem met Wifi-ondersteuning kan eigenlijk modulair verder uitgebouwd worden. Misschien koop je een eerst één (of meerdere) speaker(s) voor in de woonkamer en wil je hier later een tweede aan toevoegen. Ook uitbreiden naar een andere ruimte is ook een optie natuurlijk.

Alle speakers in deze lijst hebben de mogelijkheid om verder uitgebreid te worden naar andere ruimtes. Deze zogenaamde multiroom speakers zorgen er wel voor dat je veelal gebonden bent aan één merk. Dit is niet 100% waar voor speakers met ondersteuning vanuit Google, maar over het algemeen werkt het prettiger uit te breiden met hetzelfde merk.

Ga je dus voor een multiroom-setup op korte of de lange termijn, dubbelcheck dan altijd of er genoeg mogelijkheden zijn bij het gekozen merk/speaker. Op deze manier voorkom je dure vergissing op de lange termijn.

Spraakbediening en andere slimme functies

Er zijn steeds meer verschillende slimme assistenten op de markt. Denk bijvoorbeeld aan Google Assistant, Amazon Alexa en Siri. Los van Siri zijn er veel integraties te vinden op slimme speakers.

Concreet houdt dit in dat je via spraak de speaker kunt bedienen, maar (afhankelijk van de setup) ook opdrachten kunt geven om bijvoorbeeld de lampen aan of uit te doen. Uiteraard dient je smarthome dan wel geschikt te zijn.

De meest gangbare slimme assistent voor de Nederlandse markt in combinatie met speakers is Google Assistant. Ook Amazon Alexa is aan een opmars bezig, dus idealiter zitten beide services op jouw speakers.

Veelgestelde vragen over Wifi speakers

Wat is de beste Wifi speaker?

Er zijn veel verschillende producten op de markt en iedereen heeft verschillende wensen. Toch zijn er een aantal Wifi speakers die er echt uitspringen, waaronder bijvoorbeeld de Sonos One. In dit artikel heb ik een overzicht gemaakt van de beste exemplaren van dit moment.

Wat kost een Wifi speaker?

De prijzen van Wifi speakers variëren enorm: beginnend bij nog geen 100 euro, maar ook oplopend tot vele honderdend euro’s. De keuze is afhankelijk van jouw wensen en budget.

Wifi speaker of Bluetoot, welke moet je kiezen?

Wil je een ‘draagbare’ speaker, die je eenvoudig mee kunt nemen en dus een accu heeft, dan is een Bluetooth speaker de beste keuze. In praktisch alle andere gevallen is een Wifi speaker de juiste keuze.

Conclusie

Wifi speakers zijn er in veel verschillende soorten, maten en prijzen. De keuze is afhankelijk van een aantal zaken, waaronder streamingservices, maar ook de aanwezigheid van bijvoorbeeld Bluetooth.

Na het lezen van deze uitgebreide gids weet je in ieder geval welke keuze je moet maken en welke producten als Beste Wifi speakers worden gezien.

Nog meer lezen, check ook eens onze guide over draadloze oordopjes.

Headerafbeelding via Sonos

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo