5 redenen waarom Sonos Move de ultieme binnen- en buitenspeaker is

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

sonos-move-zwembad-buitenshuis

Het is een bijzondere zomer, veel mensen zullen niet op vakantie gaan en dus in eigen land vertoeven. Om dit aangenamer te maken, hebben wij een een bijzondere speaker geselecteerd die meer dan geschikt is voor deze periode: de Sonos Move en in het bijzonder de variant in ‘Lunar White’.

Sonos Move

De Sonos Move is een draagbare speaker die op meerdere plaatsen te gebruiken is, zowel binnen als buiten. Qua looks past hij al in je woonkamer, maar je kunt de speaker dus gemakkelijk plaatsen (of beter gezegd meenemen) in de badkamer, je dakterras of zelfs als je buitenshuis op pad gaat. De accu, behuizing, multiroom-opties en verbindingsmogelijkheden maken dit een meer dan interessante speaker. Wij hebben een aantal details voor je op een rij gezet van deze populaire Bluetooth- en WiFi-speaker.

1. Verbinden via WiFi en Bluetooth

Eén vereiste om overal en altijd muziek af te spelen is natuurlijk dat je kunt verbinden, onafhankelijk van welk netwerk je gebruikt. Of je nu streamt via 4G of WiFi, de Sonos Move past zich aan.

Door verbinding te maken via Bluetooth kun je dus ook buiten de deur muziek luisteren, zonder snoertjes uiteraard. Neem je hem weer mee naar binnen, dan kun je hem eenvoudig in je Sonos multiroom-netwerk inhaken of als stand-alone speaker gebruiken.

sonos-move-tuin
Via: Sonos

2. Best-in-class vernieuwde app

Sonos heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een nieuwe app en deze is in juni 2020 officieel gelanceerd voor alle Sonos-gebruikers. Hierin kun je onder andere de exclusieve Sonos-radio beluisteren en zijn er veel mogelijkheden voor het ontdekken van nieuwe muziek.

De Sonos Move heeft 100% ondersteuning voor de nieuwe app en is daarmee klaar voor de toekomst.

3. Stevige accu aan boord: de hele dag muziek

De Sonos Move werkt uiteraard als hij op de netstroom aangesloten is, maar heb je dit niet bij de hand, dan is het wel zo wenselijk dat hij ook de nodige uurtjes mee gaat zonder extra bij geladen te worden.

De accu die in de Move gebruikt wordt gaat tot 11 uur mee, dat wil dus zeggen dat je de vele uurtjes van de zon kunt genieten met een goed muziekje erbij. Het opladen is bovendien erg gemakkelijk gemaakt: geen kleine koppeling, maar eenvoudig in de lader plaatsen!

sonos-move-draagbaar-lader
Via: Sonos

4. Airplay, Google Assistant en Amazon Alexa

Heb je nu een iPhone, Android of andere toestel: alles kan verbonden worden en samenwerken met de Sonos Move. Zo kun je verbinden via Airplay (iPhone), maar ook Google Cast werkt, waardoor met praktisch elke smartphone direct kunt streamen.

Maar op de Move zijn ook spraakassistenten aanwezig: zo heb je dus geen afzonderlijke Nest Home of Amazon Echo meer nodig. Er is standaard ondersteuning voor Google Assistant en Airplay.

5. Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music en meer..

Kun je niet kiezen welke muziekdienst je wil gebruiken, dan gebruik je ze toch allemaal. Standaard heeft Sonos ondersteuning voor veel diensten, waaronder bijvoorbeeld Spotify, Deezer en Apple Music, maar ook Tidal voor hoge kwaliteit muziek.

Natuurlijk kun je naast deze opties, ook kiezen voor eigen muziek om via Bluetooth te streamen, handig!

Bonus: vocht, regen, zout, UV-straling, warmte en kou, geen probleem

De Sonos Move heeft een IP56-rating meegekregen, hetgeen eigenlijk wil zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken over vocht, regen, sneeuw, stof, zout, spatwater, UV-straling, extreme warmte en kou. Zelfs met een strakke witte kleur van de Lunar White hoef je je dus geen zorgen te maken voor verkleuring door de zon!

Zo kun je de speakers dus gerust overal mee naar toe nemen zelfs als je gaat skiën, of naar het strand. Uiteraard is de achtertuin, balkon, grasveldje, park of het terras ook een optie.

sonos-sonos-move
Via: Sonos

Ervaar de Sonos Move: Productpine

De Sonos Move is in het zwart beschikbaar, maar daar is dus recent ook een mooie, nieuwe witte kleur aan toegevoegd.: Lunar White! Wil je snel meer weten en zien, raad ik je aan een kijkje te nemen naar deze gave review video van de Sonos Move.

Prijzen en details over de Sonos Move kun je hier terugvinden. Het is echter ook mogelijk om de speaker eerst eens real-life te ervaren: de nieuwe Sonos Move Lunar White is nu al in de Experience Store van Productpine op het Rokin 58 te bekijken en te testen! Helpt de Move jou ook de zomer door?


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...