Lifestyle Review Tech

Laatste update:

Review Weber Pulse 2000: meesterlijke BBQ met slimme tricks

Geschreven door:

Ruud Caris

Alle content is geschreven door smarthome-experts, niet door AI en robots.

Het BBQ-seizoen doet ieder jaar, tot vreugde van velen, haar intrede en we slaan dan ook massaal aan het ‘buitengrillen’ in Nederland. Wij zijn aan de slag gegaan met een nieuw product in de BBQ-wereld, de Weber Pulse 2000. Hoe functioneert deze slimme BBQ? Wat kun je er allemaal mee? Wij hebben vlees, vis en allerlei andere BBQ-producten gehaald en zijn aan de slag gegaan!

Een slimme BBQ?

Als iemand je tien jaar geleden had verteld dat je met een smartphone info over je BBQ kon zien, dan was je waarschijnlijk voor gek verklaard. Toch is er nu steeds meer mogelijk en de Weber Pulse 2000 is daar een mooi voorbeeld van.

Deze barbecue heeft een aantal slimme functies die ervoor zorgen dat je net wat extra info krijgt om zo nog lekkerdere gerechten te maken. Hoe dit precies werkt, daar kom ik later op terug.

Weber Pulse 2000

Weber is geen onbekende in BBQ-land, sterker nog: het is een bijzonder goed aangeschreven merk. Dit betekent dat als je een Weber koopt, je voor kwaliteit gaat en aangezien dit mijn eerste Weber-product is, was ik nieuwsgierig.

De Weber Pulse 2000 is één van de topstukken uit de collectie van de fabrikant en biedt dan ook veel mogelijkheden. Je hebt genoeg ruimte om vlees, vis of andere gerechten te maken op de twee ruime roosters. Daarnaast zit er een handig display op, een aantal draaiknoppen om de temperatuur van de elektrische BBQ in te stellen. Een kind kan de was doen, zelfs ik…

Installeren en verbinden

Mocht je een beschaafde doos verwachten, dan heb je het mis. Met bijna 35kg is het een flinke jongen, maar dat mag de pret zeker niet drukken.

Na het uitpakken, blijkt het in elkaar zetten bijzonder eenvoudig te zijn. Bedieningspaneel erop, roosters en opvangbak en hij is in principe klaar voor gebruik. Stekker in het stopcontact en het BBQ-feest kan beginnen, althans bijna.

Natuurlijk wil je ook gebruik maken van alle functies, daarom heb ik hem eerst verbonden met mijn smartphone. Hierdoor krijg je allerlei extra info zoals tips over gebruik en schoonmaak, maar ook allerlei recepten. Daarnaast krijg je ook een melding als de Weber Pulse 2000 klaar is voor gebruik en met de meegeleverde iGrill-elementen kun je de temperatuur van het vlees checken.

Gebruik en slimme functies

Het gebruiken van de vleestemperatuur-sensors is tevens bijzonder eenvoudig. Eén kant stop je in de BBQ zelf, in de speciale uitgang (je kunt er vier gebruiken in totaal), waarna de andere kant in het vlees/vis gedaan moet worden. Open de app (iOS en Android) en vervolgens zie je direct de temperatuur van het vlees, erg handig.

iGrill is overigens eigendom van Weber, ze hebben het bedrijf een tijd terug overgenomen, waardoor deze slimme temperatuurmeters meegeleverd worden met onder andere de Weber Pulse 2000. Hierdoor wordt het dus eenvoudiger om alles in de gaten te houden en sta je – als het goed is – minder vaak bij de BBQ.

Neem daarnaast ook zeker de tijd om door de app te scrollen, recepten te bekijken, maar ook de tips die worden gegeven voor het BBQ-en en schoonmaken ervan.

Natuurlijk zijn de slimme functies een leuke toevoeging, maar hoe werkt de BBQ op zichzelf? Ook niet onbelangrijk dacht ik zo.

Met de Weber Pulse 2000 koop je een bijzonder goede BBQ, de bediening van de temperatuur is eenvoudig met de draaiknoppen. Hierbij is het 2000-model erg handig om de twee zones afzonderlijk van elkaar te kunnen bedienen.

Zelf ik kan BBQ-en als een pro met de Weber Pulse 2000

Hierdoor is het erg eenvoudig om vlees of vis goed klaar te maken en de temperatuur te regelen. Misschien zegt het genoeg als ik zeg: ‘Zelf ik kan BBQ-en als een pro met de Weber Pulse 2000.

Schoonmaken

Oké, hier heb ik dus een hekel aan. Heb al menig BBQ vervloekt omdat een plaat of rooster niet meer goed schoon werd. Tot dusver, ben ik erg tevreden met de Weber, waarbij de roosters relatief eenvoudig schoongemaakt kunnen worden met een schoonmaakborstel van messing. Let op, deze wordt niet standaard meegeleverd.

Daarnaast is het opvangbakje erg handig, waarin allerlei vet en andere zaken lopen die uit het gerecht komen op de roosters. Er wordt wel slechts één bakje meegeleverd om hierin te zetten, dus deze zul je los moeten aanschaffen.

Het schoonmaken viel me dus erg mee: het is al niet mijn hobby, maar dit maakt het iets dragelijker. Dank daarvoor Weber.

 

Conclusie

Met de Weber Pulse 2000 (of ander model uit de Pulse-serie) koop je een briljante BBQ. Hiermee kun je naar hartenlust allerlei gerechten bereiden, die je vervolgens in de gaten kunt houden met de iGrill-thermometers een meegeleverde app. De aparte temperatuurregelingen zijn superhandig en ook het design van de Pulse 2000 is dik in orde.

Zorg er wel voor dat je wat extra opvangbakjes en staalborstel koopt om de BBQ mee schoon te maken, dan zul je er nog lang plezier van hebben.

Maar is het de prijs waard? De adviesprijs van 850 euro voor de Pulse 2000 is stevig, maar je krijgt er veel BBQ voor terug. Dus ben je gehecht aan een goed stuk vlees of vis, op een goede manier bereid en heb je het budget ervoor, dan is er geen reden om de Pulse 2000 niet te kopen. De conclusie: DOEN!

Note: inmiddels is de Weber Pulse 2000 al flink in prijs gedaald!

Weber Pulse 2000 kopen

De Weber Pulse 2000 is te koop bij Coolblue, waar je ook de andere varianten in deze serie kunt vinden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer