Review Tile Sport en Slim: verloren spullen terugvinden met deze Bluetooth-trackers

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Het terugvinden van je spullen kan een flinke uitdaging zijn, maar gelukkig helpt de techniek ons een beetje. Tile is één van de grootste spelers op het gebied van Bluetooth-trackers en wij hebben de Tile Sport en Tile Slim voor je getest. Hoe het bevalt, lees je in deze review.

Hoe het allemaal begon

Tile is begonnen op Kickstarter, waar de eerste campagne een bijzonder groot succes was. Deze minimalistische witte tracker ging de wereld over en van daaruit heeft het bedrijf meerdere trackers uitgebracht. De nieuwste series zijn onder andere de Sport en Slim, die wij in deze review onder handen nemen.

Bij Tile hebben ze een eigen ecosysteem gecreëerd met een grote community en daarbij behorende eigen app. Zelf was ik al bekend met Tile, dus ik was dan ook erg benieuwd of de Tile Sport en Tile Slim beter zouden bevallen.

Looks en gebruik

De Tile Sport is een robuuste, maar vooral erg goed ontworpen tracker. Hij is aanwezig, maar niet te, vooral niet in de grijze kleur die ik ter review heb ontvangen. Ik heb hem aan mijn autosleutel gehangen want – geloof het of niet – deze is regelmatig vijf minuten zoeken. Deze vijf kostbare minuten, meestal in de ochtend, probeer ik nu goed te maken met Tile en dat is al een paar keer succesvol geweest, maar daarover later meer.

De Tile Slim is van een heel ander kaliber. Deze is een stuk groter, maar ook vooral veel dunner. De meest logische plaats voor deze tracker was in mijn tas, waar ik mijn laptop in meeneem en een aantal andere spullen. Alhoewel deze vooral in mijn tas heeft gezeten en je dit eigenlijk ‘vergeet’, is het toch een prettig idee dat als je iets kwijtraakt, er een kans is dat je het terug gaat vinden.

Tile Sport

Qua looks heb ik dus weinig aan te merken op beide Bluetooth-trackers van Tile. Wel jammer dat er standaard geen ringetje wordt meegeleverd, daar moet je dus zelf in voorzien. Helaas is het niet mogelijk om de accu te vervangen, dus als de Tile leeg is, zul je een nieuwe moeten kopen.

Tile-app en tracken

Het toevoegen van een Tile-tracker aan je account in de app is kinderspel. Nadat het proces doorlopen is, kun je twee kanten op ‘oproepen’. Ben je de Tile kwijt, dan druk je op een button in de app om te zorgen dat jouw Tile geluid gaat maken. Deze Tile Sport zou iets harder moeten klinken dan zijn voorgangers, maar daar heb ik weinig vergelijkingsmateriaal voor. Wel is het bereik van de Tile Sport, maar ook van de Tile Slim vrij goed te noemen.

Door geoptimaliseerde hardware is dit groter geworden dan bij de voorgangers en dat is natuurlijk bijzonder prettig. Het geluid van de Tile kan verder gepersonaliseerd worden.

Daarnaast kun je door twee keer op de Tile-button te drukken, jouw smartphone vinden. Deze begint dan geluid te maken. Handig als je deze een keer uit het oog verloren bent. Ook kinderen vinden het erg leuk om regelmatig om de knop te drukken en allerlei geluidjes te veroorzaken.

Het tracken, de app en het bereik van zowel de Tile Sport als de Tile Slim zijn erg goed te noemen. Hiermee staan ze aan de top van de markt en hebben ze de potentie om veel verloren spullen terug te vinden.

Tile Slim

Conclusie

De Tile Sport en Tile Slim zijn beide uitstekende trackers! Ze hebben een goed bereik, prettig design en als ik dan toch iets aan te merken moet hebben, mis ik een ringetje bij de Tile Sport.

Verder voelen mijn spullen nu net een beetje veiliger door het gebruik van Tile, precies waar het voor bedoeld is.

De Tile Sport en Tile Slim zijn beide te koop voor € 34,99, waarbij je wat korting krijgt als je ervoor kiest om een duopack aan te schaffen.

 

[button label=”Tile Sport” link=”http://prf.hn/click/camref:1011l38LA/pubref:tilesport/destination:https%3A%2F%2Fwww.coolblue.nl%2Fproduct%2F793928%2Ftile-sport-bluetooth-tracker-single-pack.html” target=”_blank” color=”blue” _fw_coder=”aggressive” __fw_editor_shortcodes_id=”aae9ba09968ae6afee0274a6bdcf582b”][/button] 

[button label=”Tile Slim” link=”http://prf.hn/click/camref:1011l38LA/pubref:tileslim/destination:https%3A%2F%2Fwww.coolblue.nl%2Fproduct%2F783939%2Ftile-slim-bluetooth-tracker-single-pack.html” target=”_blank” color=”blue” _fw_coder=”aggressive” __fw_editor_shortcodes_id=”657801a0d11129ab71b24b65ede2117e”][/button] 

 

 

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...