Review Sudio VASA BLÅ: stijlvolle draadloze koptelefoon die werkt!

Review Sudio VASA BLÅ: stijlvolle draadloze koptelefoon die werkt!

Sudio is een relatief nieuwe aanbieder van draadloze koptelefoons en heeft met de Sudio VASA BLÅ getracht te focusen op geluidkwaliteit en design. Dat is volgens ons goed gelukt!

Waar veel aanbieders van Bluetooth hoofdtelefoons zich richten op de sport- of fitness-wereld, biedt Sudio met haar VASA BLÅ uitkomst voor mensen die op zoek naar kwaliteit en design. Nu de nieuwe iPhone zelfs geen aansluiting meer biedt voor de conventionele koptelefoons (met draad) en Apple’s nieuwe Airpods niet bij iedereen in de smaak vallen, rijst de vraag naar kwalitatief en stijlvolle earphone! Met de VASA BLÅ wil Sudio een betaalbare tegenhanger bieden in het recreatieve premium-segment.

Geluid en performance

Over het geluid kunnen we heel kort zijn: de geluidkwaliteit is geweldig! De speakers van de Sudio VASA BLÅ zijn optimaal afgesteld. Ook in vergelijking tot andere draadloze oordopjes is het geluid fantastisch. Het bass-geluid is subliem te horen, maar overstemt totaal niet, waardoor ook de treble uitstekend tot zijn recht komt. Kortom, met een relatief lange batterijduur van 8 uur is het een pretje om goed muziek te luisteren op deze koptelefoon!

Functionaliteit en werking

Wat betreft het dragen de koptelefoon, zijn we daar iets minder enthousiast over. Waar de Sudio VASA BLÅ uitblinkt in geluid, zitten de earphones niet meteen goed. Het duurt even (zelfs na het uitgebreid wisselen van maat) voordat de siliconen-dopjes lekker in je oor zitten en daarnaast kropen de dopjes bij heftige bewegingen langzaam uit het oor. We begrijpen dat Sudio met dit exemplaar niet op de sportmarkt richt, want ideaal is bij sporten anders. Bij gewoon gebruik, werkt de koptelefoon goed; het wireless-aanmelden gaat zeer vlot het paneeltje doet wat het hoort te doen. Ook telefoongesprekken gaan zeer goed met de Sudio VASA BLÅ.

Design en accessoires

Zoals doet vermoeden, is het design van de koptelefoon goed gelukt. De koptelefoon ziet er stijlvol uit en heeft een ware premium-look. Met name de mooi afgewerkte rosé-gouden oordopjes en platte rubberen kabel dragen bij aan de mooie esthetiek. Bovendien zijn de earphones in vier verschillende kleuren verkrijgbaar: zwart, blauw, wit en roze. De VASA BLÅ met haar moderne uitstraling, wat design betreft, gemakkelijk boven alle ‘sporty’ concurrenten uit. Naar onze mening is de batterij wel wat aan de grote kant (ook i.v.m. de balans) en had de afwerking van de knopjes op het paneeltje ook nog ietwat beter en mooier gekund.

De koptelefoon wordt geleverd in een uitermate trendy doosje, voorzien van een mooi lederen hoesje, USB-oplader en verschillende vier additionele oordopjes in verschillende maten. Zoals het gehele pakket, ziet ook de bijgeleverde documentatie er zeer ook zeer gelikt uit! Kortom, het is zeker een mooi pakketje om te krijgen als cadeau.

Conclusie Sudio VASA BLÅ

Al met al zijn we zeer te spreken over de Sudio VASA BLÅ als recreatieve hoofdtelefoon. Met zijn stijlvolle uitstraling en uitstekende geluidkwaliteit kan Sudio het naar onze mening terecht als premium product classificeren, maar is het met een prijs van € 90,- (of zelfs minder via Amazon in het buitenland) goed betaalbaar. Kortom een geweldige gadget als je van muziek wil genieten of iemand een leuk cadeau wil doen! Wel moet je er niet mee gaan sporten…

+ Geluid: het is een pretje muziek te luisteren

+ Goede Bluetooth koppeling

+ Design: stijlvolle premium-look

+ Batterijduur van 8 uur

– Oordopjes zitten niet meteen lekker

– Blijft niet goed zitten bij hevige bewegingen (sporten)

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo