Heb jij een printer? Dan word je opgelicht: het bewijs

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Ja, dat is even schrikken he? Maar hoe dan? Op welke manier wordt je opgelicht door het hebben van een printer? Dat heeft iemand voor je uitgezocht…

Printers oplichting?

Misschien is het je wel eens opgevallen dat printers relatief goedkoop zijn (nee dat geldt niet meteen voor 3D-printers), voor een paar tientjes heb je een nieuw exemplaar. Nu hoef je geen genie te zijn om te bedenken dat dit niet winstgevend is voor fabrikanten, daarom is er natuurlijk printerinkt.

Inkt printer cartridge patroon
Via: flickr.com | innovate360, CC

Deze heb je meer dan regelmatig nodig en daar wordt uiteindelijk het geld mee verdiend. Op zichzelf niets mis mee, maar er zijn meer dingen die niet kloppen.

Lege inktcartridges-meldingen

Als je een printer hebt, heb je die meldingen waarschijnlijk wel vaak gezien. Soms kun je überhaupt niet meer verder printen als één van de cartridges leeg is (ook al kun je dat heel eenvoudig oplossen). Dit heeft allemaal met de gebruikte chip te maken, maar check dat vooral even in de video.

inkt
Via: pixabay.com | tookapic, CC

De prijzen van de cartridges zijn niet mals, vooral als je voor de originelen gaat en er blijft altijd wel wat inkt achter. Let ook vooral even op wat deze cartridges kosten om te maken, dit zie je vrij in het begin van de video. Deze Youtuber deed onderzoek naar hoe dit precies werkt en doet dit alles uit de doeken in de video.

Zo word je dus opgelicht

Bekijk in onderstaande video nauwkeurig hoe alles in zijn werk gaat. Hij duurt iets meer dan 12 minuten, maar het is zeker de moeite waard.

Hoe enthousiast ben jij nog om nieuwe inkt te kopen?

Geschokt of valt het mee? Laten we in ieder geval afspreken om niet zomaar iets meer te drukken. Zo sparen we niet alleen inkt, maar ook papier. En dat is beter voor het milieu!

Printer grof vuild weggooien inkt
Via: flickr.com | Mark Hillary, CC

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...