Goedkopere slimme thermostaat Nest E nu ook in Nederland te koop

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Nest staat alom bekend om zijn slimme thermostaat en de nieuwe, goedkopere variant wordt nu ook op de Europese markt geïntroduceerd.

Nest Learning Thermostat E

De Nest Learning Thermostat E is een slimme, maar beter betaalbare variant van de originele Nest-thermostaat. Door te kiezen voor een ander design, waaronder bijvoorbeeld een mat scherm, past deze in het huis en de portemonnee van meer huishoudens.

De Nest Learning Thermostat E heeft een veelvoud aan functies die ook bij zijn grote broer te vinden zijn. Eén van de handigste functies is het zelflerende mechanisme waardoor je na verloop van tijd nooit meer de temperatuur hoeft aan te passen. Dat wil zeggen dat hij op basis van jouw gewoontes de temperatuur in huis aanpast. Initieel zijn er standaard-instellingen toegepast die veel gebruikt worden in Europa, waarna hij steeds slimmer zal worden naarmate je hem langer gebruikt.

Nog meer mogelijkheden en eenvoudige installatie

Met de Nest E heb je daarnaast nog een aantal andere handige functies. Zo kun je de verwarming op afstand bedienen en zijn er mogelijkheden met betrekking tot geo-fencing. Dat wil zeggen dat als jij niet thuis bent, de verwarming vanzelf kan uitschakelen.

De Nest E-thermostaat is relatief eenvoudig aan te sluiten en zou volgens de site van Nest niet meer dan een uur moeten duren. Hierbij hoef je geen aanpassingen te doen aan CV-installatie. De thermostaat zelf wordt op een standaardje geleverd en aan de muur hang je de Heatlink, die ervoor zorgt dat de verwarming aangestuurd kan worden. Deze hang je op op de plaats van de oude thermostaat.

Nest Heatlink

Nest E kopen

De Nest E werd in oktober 2018 in Europe geïntroduceerd voor een prijs van 219 euro. Dit is geen groot verschil met zijn grote broer, die voor 249 euro over de toonbank gaat. Wel is er een verschil in installatiekosten, omdat je de E zelf kunt installeren zul je per saldo een stuk voordeliger uit zijn.

[su_button url=”https://prf.hn/click/camref:1011l38LA/pubref:GD-nestE/destination:https%3A%2F%2Fwww.coolblue.nl%2Fproduct%2F820264%2Fnest-thermostat-e.html” target=”blank” background=”#26c6da” size=”8″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: shopping-cart” rel=”nofollow”]Nest Thermostat E[/su_button]

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...